söndag 29 november 2009

Min helg (varning för långt inlägg)

Har ju inte bloggat på hela helgen, så jag tänkte försöka sammanfatta den lite i sin korthet.

Fredag:
Fredagen inleddes med att skolan började 9.15, och detta var en föreläsning om retorik och argumentationsteknik. Vid 12.00 hade karln pratat klart, och då promenerade jag och Sara upp till Storken och käkade lunch. Lite före kl ett så gick vi ner till dramahuset för att ha informationsträff om inriktningen som börjar efter jul. Kändes väl helt okej, lite rörigt i huvudet nu bara men sånt reder nog upp sig ganska fort. Nåja, efter infon så gick vi till biblioteket och hade infosök. Och därifrån kom man vid halv fem. Usch, jag avskyr att ha så långa dagar på fredagar. Nåväl, hem med tåget som gick vid 5, in via Coop och handla lite mat och sen hem och äta middag tillsammans med Älsklingen. Kvällen spenderades i soffan med Twilight och Idol tillsammans med lite chips och juleskum.

Lördag:
Jag vaknade som vanligt onödigt tidigt, redan kl 7.00, men låg ändå kvar i sängen och myste med Älsk till kl 9.00 då jag steg upp, duschade och klädde på mig. Bara det att välja kläder tog otroligt länge då jag inte ville ha på mig obekväma kläder när vi skulle vara i stan en "hel" dag. Vi promenerade i alla fall ner till bussen, och var inne i stan kvart över 12. Då gick vi en runda i Baronen och jag letade en klänning till jul, dock hittade jag ingenting. Lite före halv tre så befann vi oss på bion där vi skulle se New Moon. Och både jag och Älsk tyckte den var riktigt bra. Efter bion så funderade vi på om vi antingen skulle åka hem eller om vi skulle hitta på någonting annat, och det blev någonting annat. Älsk ringde till Patric, så vi gick dit och satt där och umgicks med lite trevligt folk tills det var dags att åka hem vid halv 12. Vi var väl hemma igen vid kvart över 12, och då var båda så hungriga att vi lagade varma smörgåsar. Mumma.

Söndag:
Har inte gjort så mycket mer än kikat på tv och läst bloggar hela dagen. Rätt skönt att inte ha några måsten! Nu ska jag slänga iväg ett mail, och sen äta lite godis.

Tjejsnack #33

Tema:
Låtar

1. En låt som betyder mycket för dig, av vilken anledning?
En låt som alltid kommer betyda massor för mig är "Can't Fight This Feeling" med Reo Speedwagon. Detta för att den påminner mig om en hel del bra minnen tillsammans med Simon. Det har blivit "våran" låt på nått sätt.

2. En låt du aldrig mer vill höra, av vilken anledning?
Jaha, det var en bra fråga. Helt spontant kommer jag bara på "Boten Anna" för att den är SÅ otroligt uttjatad. Men den kommer man nog aldrig någonsin slippa ifrån.

3. En låt du lyssnat på som du inte tycker är barnvänlig?
Måste nog säga
Rammsteins nya Pussy jag med. Eller, det är väl som andra sagt, det är nog videon som inte är så barnvänlig där.

4. En låt som gick varm i din musikspelare under tonåren?
Ehe, ska man minnas sånt? Men under mina tidiga tonår så var det mycket BSB, visserligen hänger det kvar vissa dagar. Sen så var det mycket annat skit jag lyssnade på. Kan dock inte nämna några specifika låtar.

5. En låt som ger dig julstämning?
Do they know it's christmas - Band Aid, är nog en av de låtar som ger mig julkänslor.

onsdag 25 november 2009

Puss på gnälldagar! ;)

Idag har jag en gnälldag igen, så det är nog egentligen ingen ide att jag skriver. Men det får väl helt enkelt finnas såna dagar ibland.

Idag har jag i alla fall varit i skolan och haft redovisning på observationsuppgiften, det kändes som om det gick helt okej men det lär ju synas när vi får betygen på det. Hoppas man är godkänd, så man slipper göra om den! Däremot fick jag veta att jag är godkänd i Moment B, och det känns riktigt bra i alla fall.

Nej, nu ska jag fixa matlåda till imorgon och sen äta en delicatoboll och kika på Bonde söker fru. <3

måndag 23 november 2009

En gnälldag!

Idag har det varit sådär fruktansvärt segt igen.

Vid 8 i morse så befann jag mig på sjukhuset för att få mina pollensprutor, och det gjorde ovanligt ont. De brukar inte göra ont annars, men idag så ville jag nästan gråta. Blöh. Men jag ska inte klaga. Blir väl inte så mycket bättre om jag ska ta knorrsnuva-sprutan sen heller. Vad jag har förstått så gör den ont.

När jag kom hem så har jag suttit och skrivit på mitt observationspaper, och jag håller på får en mindre hjärnblödning av det nu faktiskt. Jag förstår inte frågorna ju, och än mindre hittar jag nått vettigt i boken att knyta an mina observationer till. Jag längtar till den 16:de januari nu, för då börjar min inriktning, och då är det ÄNTLIGEN slut på AU1.

Det här blev ett inte alltför positivt inlägg nej, men sån är jag ibland!

söndag 22 november 2009

Dagens middag.

Idag kände både jag och Simon att vi ville ha hamburgare, så då fick det bli hamburgare. Dock inte från Sibylla den här gången, då de inte var speciellt goda. Måste nog säga att vi inte har ätit så här mycket grönsaker på jättelänge (; haha.

lördag 21 november 2009

Långhårig.

Konstaterade igår att mitt hår har växt med racerfart, vilket är både bra och dåligt (och ursäkta den trötta blicken på bilden). Känner att jag skulle vilja göra en förändring, men jag vet inte riktigt vad. Men jag har mina små funderingar. Ska se om jag hittar lite bilder att slänga upp på idéer som jag vill ha.

Annars får ni gärna komma med egna ideell?


måååh.

Jag längtar hem. Punkt!

fredag 20 november 2009

Från högskolan och ut i stora universitetsvärlden?

Det slog mig nu när jag skulle logga in på min skolmail, att när jag kommer tillbaka till Kalmar efter jul, så kommer det inte vara till högskolan i Kalmar. Nej, för den första januari så går högskolan i Kalmar ihop med Växjö universitet, och bildar då Linneuniversitetet. Skum känsla det där, söka till och gå en hel termin på en högskola, men att gå ut från ett universitet!

Dock tror jag inte att det blir någon större skillnad före och efter sammanslagningen. Det enda är väl att det finns lite mer valmöjligheter och lite fler lärare.

torsdag 19 november 2009

Segt.

Idag har det inte heller varit speciellt mycket liv på bloggen.
Har haft självstudier, så jag har suttit hemma och gjort det sista på frågorna till Moment B, så nu är de inskickade och imorgon är det presentation. Så i helgen får jag försöka fokusera på Observationsuppgiften istället, blöh.

Men nu duscha, och sen väntar sängen <3

onsdag 18 november 2009

En ny dag idag.

Har just ätit frukost, och om 40 minuter går bussen in till Kalmar.
Då blir det en "spännande" matematikföreläsning, och sen en föreläsning om läroprocessen i 1½ timme. Jag hoppas verkligen att föreläsningarna är mer givande än den igår, men det bör de nog bli. Föreläsningen igår var ju ett totalt misslyckande, och jag förstår fortfarande inte riktigt vad en kunskapstaxonomi är.

Nej, nu ska jag slänga på mig ett ansikte lite snabbt och sen promenera iväg mot bussen.

tisdag 17 november 2009

Jag är trött.

Inatt har jag verkligen sovit jättedåligt, och det var antagligen därför jag råkade somna i soffan när jag skulle kika lite på halv 8 hos mig. Lutade mig lite försiktigt mot Simon som redan låg och sov, och somnade själv och sov i ungefär en halvtimme. Det var mysigt, men nu är jag ju ännu tröttare än vad jag var före.

Nå, det blir att sova tidigt i kväll bara.
Puss <3

Puss på att baby är hemma igen ♥


Det känns inte värt att lägga upp mina "Dagens" listor nu känner jag, för det händer för lite i mitt liv för att det ska bli nått annat än de svar som redan finns. Så de får nog vänta ett litet tag, tills det händer lite mera saker i min vardag. Typ runt jul eller nått sånt.


Imorgon är det skola 8.00 - 15.00, och det är det spännande ämnet kunskapstaxonomier som ska redas upp. Och det lär behövas, för jag vet inte ens vad det betyder!


Nu ska jag i alla fall gå och plocka fram lite kläder till i morgon, och sen blir det nattinatt för mig. Puss

måndag 16 november 2009

Tjejsnack #32

Tema:
Favorit
…just nu, och av vilken anledning…

1. Färg?
Just nu är det väldigt mycket svart, lite trist kanske. Men så är det. Vet dock inte varför, kanske är av praktiska skäl.

2. Hobby/sysselsättning?
Att fotografera och pyssla i photoshop, och det är för att det är kreativt och kul.

3. Artist?
Just nu är det ganska mycket Lady Gaga, och Cascada. Mest för att det är deras nya låtar jag har fastnat för.

4. Blogg/hemsida -adress?
Min egen blogg förstås! ;) Och anledningen behöver jag väl inte skriva?

5. TV-program?
Desperate housewives, mest för att det är lagom spännande ibland :)

söndag 15 november 2009

Blöh, idag är ingen bra dag.

Idag är ingen jättebra dag. Jag saknar min baby, och jag önskar att han skulle komma hem nu, nu, nu! Men i morgon kommer han väl hem förhoppningsvis. Och i morgon så har jag massor att göra, och det känns inte alls braa. Blöh.

Nej, nu ska jag diska.

5 favoriter.


Jag hade så tråkigt, så jag bestämde mig för att googla lite utmaningar. Så nu ska jag lista mina 5 favoritbloggar som inspirerar och sprider glädje. Jättesvårt är det, helt klart, då alla bloggar jag har på bloglovin' är inspirerande på ett eller annat sätt, men nu var det endast 5 som gällde så voilá:

Sara - http://candis.se/
En otroligt, hur ska jag säga det, mångsidig blogg. Sara bloggar om allt från vardagligheter i sitt eget liv i Österrike, till mode, foto, photoshop och händelser inom kändisvärlden. Sen måste jag säga att hennes videobloggar kan lyfta vilken dag som helst, då tjejen har en otroligt positiv utstrålning. Dessutom är hon otroligt trevlig, och jag önskar faktiskt att hon skulle bo kvar i Sverige så kanske man skulle ha haft möjlighet att umgås irl också.

Kryddburken - http://kryddburken.se/
Med en otroligt bra blandning av underbara recept så är Kryddburken en av mina favoritbloggar. Jag blir alltid så inspirerad när det kommer upp nya inlägg, och det är faktisk synd att jag inte har mer tid att laga mat, för då skulle jag absolut pröva fler av recepten.

Hanna - http://balloonfighters.blogspot.com/
Hanna inspirerar mig på flera sätt. Hon inspirerar mig till att fotografera, att designa om bloggen i tid och otid och att skriva. Hanna bloggar i alla fall med massor av fina bilder, och genomtänkta texter, som vissa gånger kan tas som låttexter eller dikter.

My - http://lilija.com/
My är en tjej som driver en blogg som jag har läst länge. Jag gillar blandningen av bilder och text på hennes sida, och jag bara älskar bilderna på hennes katt Dexter, som oftast får mig att skratta länge. Dessutom är hon otroligt duktig på att designa både bilder och blogg på ett snyggt sätt.

Matplatsen - http://matplatsen.org/
Ännu en inspirerande matblogg. Även här så får jag en otrolig lust att laga massor av mat, men tyvärr räcker inte tiden till. Men någon gång i livet så ska jag nog pröva flertalet recept från denna blogg med.


lördag 14 november 2009

Vart är världen på väg?

Det här är ju så fruktansvärt. Hon är 8 år, och lider av anorexia. Dokumentären går på TV4 nu, och jag kan inte förstå att en så liten tjej sitter och räknar kalorier. Gudars.

Dagens 14.11.09

Kläder: Mjukisbyxor och stor t-shirt.
Smink: Lite mascara från igår.
Frisyr: Lockigt och utsläppt.
Läsning: Skolböcker och bloggar. Som vanligt.
Låt: Alla låtar på Röd.
Mat: Smörgåsar, än så länge.
Vill ha: Min baby här hos mig.
Favorit: Turkisk yoghurt.
Köp: -
Humör: Gnällig.
Göromål: Först slänga i en omgång tvätt, och sen plugga.
Borde: Diska.
Längtan: Massor av ledig tid.
Beroende: Yoghurt, igen.
Roligaste: -
Tråkigaste: Att det är så dimmigt att man tror att det är mjölk utanför.

fredag 13 november 2009

Duett?

Satt och skrev lite skolarbete, och tyckte att det lät som en underlig duett. Tittade lite mer noga, och såg att han sjunger båda delarna själv. Haha.

En liten uppdatering om dagen 13.11.09

Jahapp, så var det fredagen den 13:de idag då.
Vilken tur att jag inte måste gå ut idag då. Eller, jag borde gå till Coop och ladda lite mera pengar på kontantkortet, men i övrigt ska jag nog hålla mig inomhus. Dock är det otroligt fint väder, så man borde väl passa på att vara ute liite idag kanske. Om jag orkar.

Kläder
: Mjukisbyxor och Dinos-tröja.
Smink: Nada, ganska vanligt alltså.
Frisyr: Två flätor.
Läsning: Just nu bara bloggar, senare skolböcker.
Låt: Massor av blandad musik.
Mat: Enbart smörgåsar än så länge.
Vill ha: Simon hemma <3
Favorit: SOLEN!
Köp: Inget just nu, men ska väl snart gå och handla.
Humör: Helt neutralt, lite åt det ledsna hållet.
Göromål: Plugga, diska och tvätta tror jag.
Borde: Leta lite vetenskapliga artiklar.
Längtan: Lite ledighet och god mat.
Beroende: Inget alls.
Roligaste: Nå, klockan är bara 10 så det har inte hunnit hända så mycket.
Tråkigaste: Att Älsk inte är hemma.

torsdag 12 november 2009

Dagens 12.11.09

Kläder: Baggyjeans och Linne
Smink: Mascara, Kajal och liite puder.
Frisyr: Toffs.
Läsning: Bloggar och skolböcker.
Låt: Lite olika med Lady Gaga
Mat: Smörgås, Kokta ägg, Oboy, Potatismos och köttbullar.
Vill ha: Simon hemma <3
Favorit: Voddler
Köp: Nada.
Humör: Helt neutralt.
Göromål: Studera, tvätta, diska och bädda rent.
Borde: Diska.
Längtan: Lite ledighet.
Beroende: Saft.
Roligaste: Har inte hänt nått kul idag.
Tråkigaste: Vädret, och att ett USB-uttag på datorn bråkar :/

Torsdag 12.11.09

God morgon.

Sitter och väntar på att vattnet ska börja koka, så att jag kan koka några ägg till frukost. Blev så otroligt sugen på kokade ägg, så det får bli det idag då. Är väldigt hungrig så jag tycker att vattnet kan koka snart.

Sitter i alla fall och slötittar på Efter Tio, och när det är slut så ska jag sätta mig och plugga en stund. Försöka avverka några frågor till på Moment B, och sen bädda rent i sängen. Men vi hörs igen senare.

Puss <3

onsdag 11 november 2009

Dagens 11.11.09

Kläder: Mjukisbyxor och svart hoodie.
Smink: Mascara.
Frisyr: Uppsatt i toffs,
Läsning: Ett flertal vetenskapliga artiklar.
Låt: Någon låt i bakgrunden på Grays Anatomy.
Mat: Smörgås, Yoghurt, Potatismos och stekt falukorv, Delicatobollar.
Vill ha: Familj och vänner lite närmare mig.
Favorit: Min fina sambo <3
Köp: Potatis.
Humör: Trött och lite småledsen.
Göromål: Till stan och plugga lite med S och A, sen hem.
Borde: Bädda rent i sängen.
Längtan: Att lägga sig i sängen och få en varm kram.
Beroende: Yoghurt och delicatobollar.
Roligaste: S lilla misstag idag, haha. Stackars den utsatta killen!
Tråkigaste: Vädret :/

Några önskningar före jul sådär! ;)

Jaja, drömma går ju. Eller hur?

tisdag 10 november 2009

Dagens 10.11.09

Kläder: Sidenshorts och t-shirt. Pjamas alltså.
Smink: Inget alls, det försvann i duschen.
Frisyr: Fläta.
Läsning: Moment B uppgifter.
Låt: Introt till desperate housewives.
Mat: Smörgåsar, pommes och köttbullar, turkisk yoghurt.
Vill ha: En varmare lägenhet.
Favorit: Min skål med turkisk yoghurt.
Köp: Mat.
Humör: Frusen, men glad.
Göromål: Skola och sen hem och plugga.
Borde: Fortfarande diska.
Längtan: Att få lägga sig i en varm säng.
Beroende: Yoghurt.
Roligaste: Min busiga älskling.
Tråkigaste: Dagen föreläsning.

måndag 9 november 2009

Dagens 9 november 2009

Kläder: Jeans, Kort kofta, Långärmad tröja & Linne.
Smink: Lite mascara bara.
Frisyr: Uppsatt i en toffs.
Läsning: Observationsuppgiften, bloggar och lite annat.
Låt: Har inte lyssnat på musik idag.
Mat: Smörgås, hallonkräm och en liten chokladbit.
Vill ha: Ledig tid.
Favorit: De söta barnen på dagens observation.
Köp: Ingenting, ännu i alla fall.
Humör: Gnällig.
Göromål: Skriva, skriva.
Borde: Diska.
Längtan: Delicatobollar.
Beroende: Delicatobollar.
Roligaste: Observationen, faktiskt.
Tråkigaste: Att det är måndag, och jag gillar inte måndagar.

söndag 8 november 2009

Helgens inköp.

Har ju som sagt haft gäster i helgen, och det har varit supertrevligt.

I lördags var vi på en heldagsrunda i Kalmar, som innefattade en hel del tid på stan och sen en bra stund på ikea och Media Markt. Jag köpte några saker, och dessa kan ni se på bilderna nedan. Mest nöjd är jag med den lilla koftan, för en sån har jag letat länge efter.



Vantar, 99 kr


Lång tröja, 299 kr


Kofta, 130 kr


8 november 2009

Kläder: Linne, kort kofta, mysbyxor och yllesockor
Smink: Lite mascara från igår.
Frisyr: Nyborstat och utsläppt.
Läsning: Bloggar och observationsuppgiften.
Låt: Valfritt med The Rasmus.
Mat: Aprikoskräm, smörgåsar och liite choklad.
Vill ha: Pengar i massor.
Favorit: Att vi har haft gäster i helgen.
Köp: Inget alls. Igår blev det desto mera.
Humör: Seg i både kropp och huvud.
Göromål: Skriva lite på en uppsats.
Borde: Diska och plocka.
Längtan: Pappa <3
Beroende: Ingenting.
Roligaste: Frukost med Mimi, Hanna och Sami i morse.
Tråkigaste: Att de måste fara iväg i morse.

Tjejsnack #31

Tema:
Brottslighet

1. Din åsikt om att göra en dokussåpa som handlar om kriminella ungdomar som får prova på hur det är att vara inlåsta? Serien hette Inlåst, och man behöver inte ha sett serien för att ha en åsikt.
Jag tycker att det var bra att ungdomarna fick en insyn i vad som väntar dem om de inte bättrar sig. Sen tyckte jag inte om serien alls. Men men.

2. Tycker du att det borde finnas övervakningskameror i skolan?
Nej, det tycker jag inte. Tycker inte man ska behöva känna sig bevakad var man än är.

3. Din åsikt om att drogtesta 13-åringar?
Min första tanke är "gud så hemskt, finns det nån som knarkar så tidigt?". Men finns det misstanke så tycker jag att det är okej.

4. Vad är det mest brottsliga du har gjort?
Kört mot rött i en korsning eller åkt bak i skåpet på en skåpbil tror jag.

5. Hur resonerar du om dödsstraff?
Jag är emot dödsstraff. För jag anser att man lär sig mer om man får sitta av ett straff i fängelse resten av livet. Dessutom så är det ju otroligt många som har avrättats, som senare visats vara oskyldiga. Å andra sidan så är ju risken väldigt liten att samma brottsling gör om samma brott igen om han/hon inte lever.

fredag 6 november 2009

Idag är det chokladdagen :D

Min söta bloggvän Sara ansåg att det behövdes en chokladdag, då det redan finns kanelbullens dag och andra liknande dagar. Och såklart så kommer jag att haka på, så idag kommer jag att äta choklad hela dagen! Eller, kanske inte hela. Men det är klart att jag ska äta choklad i alla fall. Såå, snart ska jag promenera iväg till butiken och köpa lite mat och förstås choklad :D

Puss <3

torsdag 5 november 2009

huvudvärk.

Hade egentligen tänkt sätta mig ner och göra en ny design till bloggen, men huvudvärken kom krypande så jag tror att jag lägger mig på soffan och ser på film/sover en stund istället.

Puss på det <3

Bloggtorka.

Har verkligen inte varit speciellt effektiv med bloggandet de senaste dagarna, och det mest på grund av att skolarbetet tagit upp så mycket av min tid. Men i morgon så ska vi ha presentation av arbetet, så sen kanske det blir liite mera tid för bloggen och att leva i övrigt.

Nu väntar sängen. Puss <3

onsdag 4 november 2009

04.11.09 Dagens.

Kläder: Klänning och strumpisar i skolan. Myskläder just nu.
Smink: Inget alls.
Frisyr: En oredig knut.
Läsning: Lite skolmaterial.
Låt: Inget alls.
Mat: Smörgåsar och stekt potatis och falukorv.
Vill ha: Ingenting. En kram.
Favorit: Att våran presentation är imorgon, så att den är över sen.
Köp: Lite godis.
Humör: Trött och gnällig.
Göromål: Städa.
Borde: Sova.
Längtan: Att få sova hur länge som helst.
Beroende: Godis.
Roligaste: Dagens bussresa.
Tråkigaste: Att jag är så grymt trött idag.

måndag 2 november 2009

02.11.09: Dagens

Kläder: Myskläder kort sagt.
Smink: Nada. Har inte haft någon ork till det.
Frisyr: Toffsar.
Läsning: Skolböcker, och nu är jag trött på dem.
Låt: Har inte lyssnat på musik.
Mat: Smörgåsar, Pasta med sås och Pizza.
Vill ha: Jag vet faktiskt inte. Godis kanske?
Favorit: Inget alls.
Köp: Ingenting.
Humör: Trött och gnällig.
Göromål: PLUGGA!
Borde: Bli frisk.
Längtan: Att få sova hur länge som helst.
Beroende: Pussar.
Roligaste: Diskussioner i skolan.
Tråkigaste: Att jag har lite feber.

söndag 1 november 2009

Do you ever miss me?

Och inte finns varken Hanna eller Mimi på msn när man skulle behöva prata med dem som mest heller! Vad är det för dålig stil egentligen? Och kom inte och säg att ni har bättre saker för er, för ni vet väl att det är mig världen kretsar kring? ;D haha.

Näej, så kanske det inte är. Men laga er in på msn eller nått! ;)

Dagens 1.11.09

Om man skulle slänga upp dagens lista då, för att sen sätta sig ner och plugga!

Kläder
: Mjukisbyxor, linne och hoodie.
Smink: Inget alls. Orka sminka sig på en söndag?
Frisyr: Utsläppt och oborstat.
Läsning: Bloggar och skolböcker, som vanligt.
Låt: Ingen alls.
Mat: Smörgåsar och jordubb/vaniljyoghurt
Vill ha: En stor varm kram (måste väcka älsk tror jag)
Favorit: Att det är varm och skönt inne.
Köp: Inget alls.
Humör: Jag ska väl inte klaga.
Göromål: PLUGGA!
Borde: ....
Längtan: Hmmh, ingen aning.
Beroende: Salta kex.
Roligaste: Inget alls hittills idag.
Tråkigaste: Att jag måste plugga.