fredag 28 juni 2019

Ett inlägg om knyttet i magen.

Jag hade egentligen velat ha en lista för att jämföra mina två graviditeter, men hittade ingen sån och är alltför trött i huvudet för att orka tänka själv. Så fyller istället i en lista för denna graviditet ♥

När blir du mamma?
✰ 3 augusti är det beräknat att Knyttet ska komma, men i och med att det blir planerat snitt så kommer h*n att komma före det. Så i slutet på juli är väl mer rätt att säga. Datum får vi på sista ultraljudet, så det är spännande.

Var graviditeten planerad?
✰ Ja, det var den.

När berättade du om graviditeten?
✰ Berättade åt de närmsta just efter jul om jag inte minns helt fel. Vi ville gärna att Elma skulle få berätta för mormor och morfar, farmor och farfar så därför dröjde det lite längre denna gång än vad vi väntade att berätta när vi väntade Elma. Ville inte riskera att behöva förklara för henne om det skulle gått på tok där i början.

På instagram/facebook lade jag ut denna bild 15 februari men tror inte att alltför många uppmärksammade vad det faktiskt stod på tröjan. Vissa märkte men långt ifrån så många som jag trott.


Utan det var först när jag lade upp denna 17 mars och skrev att vi var halvvägs som det rasslade in grattiskommentarer på både instagram och facebook. Så Knyttet förblev "hemlig" ganska länge ändå. Minimagen ♥


Hur många barn vill du ha?
✰ Jag har alltid sagt att det räcker med två barn, och det står jag än så länge fast vid. Jag har bara två händer och jag är själv uppväxt tillsammans med ett syskon så det är ändå det jag är van med. Vet även att Simon är fullt nöjd med två.

Tätt ihop eller långt isär?
✰ Nu blir det fyra år mellan barnen och om det räknas som långt isär vet jag inte. Men det var i alla fall nu vi kände oss redo att skaffa ett syskon åt Elma.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
✰ Nej, jag har varit förhållandevis lugn skulle jag själv påstå. Visst var det lååååånga veckor fram till dess jag började känna av Knyttet alla dagar och då kunde jag självklart oroa mig för hur h*n hade det där inne. Men nu känner jag ju att det sparkar och rör sig, och vi har varit på ett extra ultraljud pga min medicinering så har fått bekräftat även där att Knyttet växer fint.

Hur har graviditeten känts hittills?
✰ Den har känts bra. Jag mådde illa i början, vilket var väldigt främmande då jag mådde superbra hela graviditeten med Elma, men jag kräktes aldrig och det var främst på kvällarna så att jobba fungerade också bra. Nu på slutet,från vecka 33 ungefär. har jag haft lite foglossning som hindrat mig från att röra mig ordentligt. Men är tacksam att det inte kom tidigare än så.

Gillar du att vara gravid?
✰ Det gör jag faktiskt. Känns nästan lite sorgligt att detta är min sista graviditet, för jag har trivts bra med att vara gravid trots lite småkrämpor här och där. När jag väntade Elma mådde jag som tidigare nämnt super hela graviditeten, så då sa jag ju att jag skulle kunna vara gravid jämt. Denna gång tar jag tillbaka det där jämt dock ;) Så gravid hade jag gärna varit igen, men fler barn efter detta blir det INTE! haha!

Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?
✰ Nej, det tänker vi inte göra. Knyttet får vara Knyttet fram tills h*n kommer ut och så ser vi då.

Hur tänker du kring förlossning?
✰ Ääh, har faktiskt inte speciellt mycket tankar kring den utan tar det som det kommer. Det blir ett planerat kejsarsnitt och mer än så kan jag väl inte påverka heller?

Hur tänker du kring första bebistiden?
✰ Ta det lugnt, låta Elma få lära känna sitt syskon i lugn och ro utan att det hela tiden springer besökare här. Har faktiskt inte funderat på bebistiden så mycket, vi tar det som det kommer.

Har ni bestämt namnen sedan innan?
✰ Det har vi gjort. Elma har sen länge valt namn om det blir en lillebror och det har vi börjat vänja oss vid. Så vem vet, kanske vi väljer det. Blir det en lillasyster har det varit svårare med namn, men nu tror jag att jag och Simon har ett som vi tycker om. Vilka namn det är håller jag dock lite för mig själv.

Avslutar inlägget med den färskaste bilden jag har på magen. Det lär bli en glammig sista trimester av denna graviditet då det bara är mina finklänningar som passar bekvämt över magen. Men är för snål för att börja köpa gravidkläder nu i vecka 35.