lördag 31 mars 2012

18. Något jag köpt


Städade lite i förrådet och hittade mina två senaste telefoner, och så fick min fina nuvarande normalbegåvade telefon vara med på bilden också. Så det får väl symbolisera någonting jag har köpt, då jag köpt alla tre. Borde kanske göra mig av med de två jag inte använder, men jag är lite för sentimental för det.

fredag 30 mars 2012

17. Vatten


En evig väntan.

torsdag 29 mars 2012

Vad är det för dag, egentligen?

Denna lilla sötnos som får inleda inlägget är då min klasskompis Marias lilla tollarvalp. De var och hämtade hem henne idag, och jag blev inte mindre sugen på att skaffa hund nu ♥ Bilden har jag lånat från Marias blogg!

Så åter till frågan i rubriken då. Jag tror att det är torsdag, för det är i alla fall vad det står i kalendern. Huvudet däremot säger att det är fredag eller lördag, tänk så förvirrad man blir av lediga dagar. Har haft självstudier idag, och vaknade onödigt tidigt i morse tack vare den strålande solen. Kikade lite på facebook och slängde upp morgoninlägget och sen kröp jag ner en stund till i sängen. Satt uppe lite för länge och pysslade med ett tatueringsmotiv igår/inatt, så det var rätt skönt att inte behöva stressa iväg till skolan på morgonen.

I övrigt har jag inte gjort många knop idag. Har pluggat lite, städat lite och bara tagit det lugnt. Spelade lite wii. Fikat lite. Ja, som ni kan se så har det inte hänt mycket alls, känns skönt! Lär kanske bli mer aktiviteter i helgen, om vädret tillåter. Nu ska jag krypa under täcket och lösa nått korsord igen. ♥

16. Morgon


Härligt att vakna upp till en fantastisk morgon. Egentligen skulle jag velat haft en annan bild här, men Simon skulle nog inte uppskatta om jag fotat honom när han sover. ♥

onsdag 28 mars 2012

15. Glädje


Vänskap är någonting som sprider så oerhört mycket glädje! ♥

tisdag 27 mars 2012

Kvällens favorit


Saftpaus på balkongen.


Jag anordnade ett litet saftkalas på balkongen tidigare idag, och min inbjudna gäst var då Simon som hade kommit hem från skolan lagom till kalaset. Var riktigt mysigt att sitta där och bara njuta av värmen, och ha en välbehövlig paus i pluggandet. Dock blev friden lite störd på grund av grannen i lägenheten under som alltid ska röka så fort man öppnar vår balkongdörr och någon stor flygande sak! Men inte ens såna saker kan förstöra mitt goda humör! ♥

14. Något jag läser


Kurslitteratur, kurslitteratur och mer kurslitteratur!

måndag 26 mars 2012

13. I min väska


Innehållet i min inte jättevälfyllda väska. Men det är nog kalendern och plånboken som är det viktigaste. Bilden är väldigt överexponerad, men jag orkade inte ta någon bättre efter att ha varit i skolan mellan 9.00 - 19.00, och dessutom har haft rollspel större delen av dagen. Phew, är totalt slut i huvudet. Tur att jag har självstudier i morgon.

söndag 25 mars 2012

En helg i bakandets tecken.

Har ägnat större delen av helgen åt att baka. Det är väl så det brukar bli när Simon inte är hemma, och jag blir rastlös. Å andra sidan kan det vara ganska trevligt att ha någonting sött och gott i frysen om man känner sig sugen någon dag. Här kommer i alla fall en liten bildbomb med de fina bakverken.


En liten samlingsbild, och det är alltså Mazariner och Knäckiga äppelmuffins. Klickar ni på namnen så kommer ni till sidorna där jag lånat recepten från.


Dekorerade några mazariner med vit glasyr och strössel...


...och några andra fick vit glasyr och sockerhjärtan...


... och när över hälften av mazarinerna var dekorerade så kom jag på att man faktiskt kunde färga glasyren, så då fick det bli några rosa med. Hade jag kommit på det tidigare så hade jag nog helt struntat i att ha vita och gjort glasyrer i fler olika färger istället.


Sen var det ju muffinsarna också, och de blev riktigt goda. Stora, saftiga äppelbitar med kanel runt. Kan ju inte misslyckas, eller?!

12. En närbild


Detta är nog min favorit av mina "närbilder" eller vad man nu kan klassa den som. Jag gillar den i alla fall, trots att det är massor av spindlar.

lördag 24 mars 2012

11. Där jag sover


Detta är en bild som egentligen ät tagen i somras, men bortser man från att det är grönt utanför fönstret så ser det mer eller mindre likadant ut därinne. Vi har till och med bäddat med samma lakan igen. Och varför kan jag då inte ta en ny bild? Jo, för att det är stökigt på golvet och jag orkade inte städa.

fredag 23 mars 2012

10. Min barndom


Denna bild får symbolisera min barndom. Vad jag kan minnas så har min barndom alltid varit trygg och härlig, och jag har verkligen världens underbaraste föräldrar och syster ♥

torsdag 22 mars 2012

Jag klagar inte...

Detta väder gör mig lycklig! :D


Published with Blogger-droid v2.0.4

BuzzBuzz Buzzador!


Igår kom mitt buzzadorpaket, och jag ser faktiskt fram emot att få testa denna deodorant. Eller antiperspirant kanske det egentligen heter om man läser i foldern som följde med. Nu ska jag bara hitta passande tillfällen att dela ut dessa små söta flaskor på!

9. Min dagliga rutin


Det har nästan blivit en daglig rutin att spela en omgång Wordfeud med Maria. Speciellt när det är riktigt segt i skolan.

onsdag 21 mars 2012

My heart is in pain, but I'm smiling for you. ♫

Bilden har egentligen inget med texten att göra, men jag tyckte att den var väldigt fin. Har en viss förkärlek till regnvåta blommor.

De senaste dagarna så har jag haft en konstig och ovan känsla i kroppen. Det är en känsla jag hade gett upp hoppet på att  någonsin få känna, men så plötsligt så fanns den bara där en morgon när jag vaknade. Eller egentligen vet jag inte om det är en ny känsla som kommit till mig, eller om det bara är så att en gammal känsla som försvunnit och låtit denna "nya" komma fram. Och vad är det då för nått jag yrar om?

Jo, såhär är det. I måndags morse var för första gången sen vi flyttade från Åland som jag vaknade utan att ha minsta lilla känsla av hemlängtan i kroppen. Någonting som är helt fantastiskt skönt, men som medför en hel del andra funderingar. En av funderingarna som jag haft ett längre tag, men som har kommit starkare sen i måndags är funderingen på om jag faktiskt vill flytta hem igen? För vad är hem egentligen? Maddo uttrycker det så bra med sitt bloggnamn tycker jag, att "hemma är där hjärtat är ♥". Hemma, det är ett svårt ord det, för vad innebär det egentligen. Det tål nog att funderas lite på i alla fall.

8. Himlen ovanför mig


Nästan så klarblå den kan bli och någon enstaka fågel som glider förbi. Det är svårt att inte fastna i drömmar om vår.

tisdag 20 mars 2012

Vad söker ni på pt.7

1 år tillsammans - Det firade jag och Simon i januari 2008.
gif-stugan festsal bilder - Söker man på det så kommer man HIT, men jag tror inte det var rätt.
ord - Det söks det ofta på för att komma hit, och det är ju bloggen fylld av!
sundspirog - Lagade jag och Simon för ett tag sen,gott är det!
chai latte i kalmar - Drack jag ofta och mycket förut!
datorbord i vardagsrummet - Jag gissar att man hittar mina bilder från lägenheten.
"har du lagat många hål" - då hittar man det här!

Testar lite nytt


Nu har hanna varit i farten och lärt mig nått roligt igen! Jag har lyckats med min första rollover-bild!

7. En favorit

Listan.

En av mina favoriter är Tellholm, den platsen har en speciell plats i mitt hjärta. När jag är där så är jag gärna ute med snipan och glider runt och stör lugnet för alla grannar. Heh.

måndag 19 mars 2012

Påsken närmar sig...

... i alla fall om man ser på min blogg nu.

Eller påsken kanske man inte förknippar den med, men vårigt blev det i alla fall. Jag är helt nöjd med mitt pysslande, och den har fått godkänt av hanna också. Får se hur länge denna blir kvar, men jag trivs och det hoppas jag att ni också gör! Puss

6. Något som får mig att le

Listan.

Den här lilla herren får mig att le både ofta och mycket. Världens sötaste bebis ♥

Vad hände nu?

söndag 18 mars 2012

5. Något jag hade på mig



Idag har jag haft på mig denna fina ring som jag tror att jag lånat av min syster på obestämd tid. Jag gillar att den är formad som en liten blomranka, och så gillar jag färgerna på den.

lördag 17 mars 2012

4. Min postlåda


Vår "postlåda", som inte är en postlåda utan ett brevinkast egentligen. Skulle vara mycket bättre med en postlåda, för då skulle inte lägenheten vara lika kall när reklamutdelarna ska envisas med att bara trycka ner lördagsreklamen halvvägs (för att inte väcka folk) så att luckan blir att stå öppen. Det är okej nu, men i vintras var det lagom roligt när den kalla luften i trapphuset blåste in där.

fredag 16 mars 2012

Det var en sak till!

Köpte faktiskt en grej till på MediaMarkt igår. Var helt enkelt tvungen när jag ändå passerade hyllan med alla filmer på, och det kändes verkligen som om den ropade på mig, ehe. Attans att det ska vara så länge kvar till november då slutet på serien kommer!

Ett dyrt besök på Hansa City

Blev ett spontant besök på Hansa City igår, och egentligen skulle vi bara dit och kika på en ny dator åt mig då min gamla bara har krånglat på sista tiden. Den hade fått för sig att det var tillåtet att mitt i allt stänga av sig oavsett vad jag gjorde, och det accepterar faktiskt inte jag. Tycker det var riktigt dålig stil av den, och vågade faktiskt inte lita på att den skulle vara vid liv så mycket längre. 

Så vi åkte i alla fall till Hansa för att se om det fanns någonting trevligt på MediaMarkt. Det fanns det ju självklart, och min plan var att först bara titta och sen åka och köpa den lilla skönheten på lördag. Men när försäljaren säger att det bara finns två av denna modell kvar, så börjar det ju bli lite stressigt. Jag hade inte tillräckligt med pengar på mitt kort, så Simon ryckte in som räddare i nöden och betalade min lilla pärla. Han fick såklart tillbaka pengarna direkt när vi kom hem, så nu behöver ingen fundera över det.

Min fina lilla dator! ♥

Såhär såg det ut igår kväll när jag satt och förde över alla viktiga grejer jag behövde från gamla datorn till den nya. Simon var bara tvungen att ta en bild då han tyckte att det såg så oerhört nördigt ut!

3. Något jag tycker om


Jag tycker om att få visa min kreativitet genom att baka och laga spännande och lite småsvåra efterrätter. Så länge jag får pyssla med händerna så är jag rätt nöjd med det. ♥

torsdag 15 mars 2012

2. Min frukost


Min frukost bestod av surskorpor, frukostvälling för vuxna och en muffins. Välling kanske inte låter så gott, men många dagar är det verkligen det enda jag kan äta/dricka tidigt på morgonen utan att få kväljningar.

onsdag 14 mars 2012

En underbar dag ♥


Har varit så oerhört fint väder idag, så det har varit riktigt trevligt att vara ledig.


Solen lyste på balkongen, och graderna på termometern steg snabbt upp till dessa härliga grader. Satt faktiskt en stund på balkongen och njöt av att det äntligen är vår!


Under eftermiddagen och kvällen har jag roat mig med att laga morotskakscupcakes, då Simon har pratat om dem ett tag nu. De blev kanske lite i torraste laget då jag blev störd av telefonen och då blev de kvar i ugnen lite för länge, men Simon är nöjd i alla fall! :)

1. Det här är jag


anna - 23 - fästmö - kalmarbo - ålänning - student - tankspridd - lillasyster - tänkare

Jag och hanna kör en liten "fotoutmaning" tillsammans, och listan hittar ni HÄR!

måndag 12 mars 2012

Svar på era frågor.

Tänkte att jag skulle svara på era frågor från inlägget nedan! :)
 
Emma:
Trivs du i skolan och är det komplicerat?
Jag trivs relativt bra i skolan, lite trist att man "byter klass" varje termin däremot. Det är några kurskamrater jag gått med sen början, men det handlar nog bara om ett par stycken tråkigt nog. Jag skulle inte påstå att det är så komplicerat egentligen, men det varierar lite från kurs till kurs och vad man läser för ämne :)

Simån:
Vad blir det för maaaat?!
Ja, det blir väl vad du behagar laga herrn ;) ♥

hanna:
när kommer du hem nästa gång? 
Vet ni hur det blir än, när är ni på hemflyttande 4-ever? 
Hur många elefanter får rum i min bil?
Jag har ingen aning om när jag kommer hem nästa gång tyvärr. Samma svar blir det på frågan när vi är hemflyttade för evigt, kan bli ett år men kan lika fort handla om 2 eller 3 det vet jag inte ännu. Sista frågan beror på hur små elefanterna är! ;)

jonna:
NÄR KOMMER DU HEEEEM??? ♥
Så fort som möjligt, men jag vet inte ♥

eve:
Berätta något i bloggen som kanske inte så många vet om dig.
Jag har väldigt svårt för att lita på folk till 100%, och de jag verkligen litar på så är en skara fantastiska människor ♥

Julia:
Och till dig skickar jag en stooooor kram ♥

lördag 10 mars 2012

Vem är ni som läser?

På senaste tiden så har jag faktiskt haft ovanligt många besök här inne på bloggen, vilket tyvärr inte är någonting som märks så tydligt bland kommentarerna. Så jag tänkte köra en liten undersökning nu, för att se vilka ni är som besöker mig! Jag lånade frågorna av hanna och modifierade dem lite.

1. Vem är du, hur gammal är du och var kommer du ifrån?
2. Hur hittade du hit och varför stannade du?
3. Är det något du skulle vilja se mer/mindre av?
4. Tycker du att det är lätt/svårt att kommentera mina inlägg, varför?
5. Vilka andra bloggar läser du? Länka gärna din egen blogg!
6. Berätta någonting roligt om dig själv?
7. Har du en fråga till mig? Ställ den nu!

Jag blir otroligt glad om ni svarar på mina små frågor!

fredag 9 mars 2012

Liten fredagslista.

VEM
vem är i rummet med dig? Simon
vem fick du senast sms av? Maria
vem tänker du på nu? Petter, för att han just pratade på tvn.
vem pratade du senast i telefon med? Simon tror jag
vems hus var du senast i? Marias familjs.
vem önskar du var med dig nu? Alla mina vänner.
vem är din favoritsläkting? Nå, jag tycker lika mycket om alla.
vem i din skola går dig mest på nerverna? Lärarna.

VAR
var går du i skolan? Linneuniversitetet i Kalmar.
var är din mobiltelefon? På skrivbordet.
var är din mamma? På Åland.
var sover du? I sängen i sovrummet.
var handlar du mest? Coop eller citygross.
var fick du tag i tröjan du har på dej? Simons garderob.
var åkte du senast bil? I Karlskrona.
var i ditt rum är du? Vid skrivbordet.

VAD
vad åt du senast? Pasta och krämig kycklingsås.
vad drack du senast? Orangina.
vad är det för färg på dina byxor? Mörkblå.
vad är den närmaste saken som är blå? Facebook-knappen på min telefon.
vad gillar du mest med skolan? Självstudiedagarna.
vad har du på fötterna? Strumpor.
vad är din favorit färg? Blått eller grått.
vilken film såg du senast? Minns inte.
vad hör du just nu? Tvn som visar reklam för Äntligen Hemma.

HAR DU NÅGONSIN
sovit i någon annans säng? Ja.
hånglat på en bio? Japp.
hånglat i skogen? Ja-aa.
sovit naken? Säkert nån gång.
kört över hastighetsgränsen? Ja, det har jag.
målat om ditt rum? Nej.
dansat framför en spegel? Haha, ja.
fått hicka? Ja.
stulit pengar från en kompis? Nej.
hoppat in i en bil med folk du just träffat? Ja, typ Jonna och Petra en gång i tiden.
varit i slagsmål? Nee.
smugit ur ditt hus? Nepp.
älskar eller saknar någon nu? Ja, både älskar och saknar.

Bra start på helgen ♥


Fick hem den betygsatta examinationsuppgiften från förra delkursen i brevlådan idag, och jag blev väldigt förvånad när jag öppnade kuvertet och såg att det stod VG på betygsraden. Hade bara förväntat mig ett G. Bättre start på helgen kunde jag nog inte fått. Som ett litet grattis från Simon så fick jag en illrosa trisslott, tack hjärtat ♥

torsdag 8 mars 2012

Kvinnornas dag.


Har varit en underlig dag idag. Den började inte så bra, men den blev bättre på eftermiddagen i alla fall. Vi var iväg till Hansa City för att Simon skulle ha nå grejer från Media Markt, och jag stod och dreglade över en hyfsat billig liten skönhet på en hylla. Typiskt att man inte var rikare än man är. Efter sommaren kanske det blir aktuellt.

Sen promenerade vi över de tre enorma parkeringarna som skiljer MediaMarkt från Ikea, och passade på att äta lite lunch på ikeas restaurang. Simon som är världens bästa bjöd mig på lunchen för att fira att det är "min dag" idag, ihi! Ja, eller min dag kanske det inte är, men alla skäl att fira ska tas tillvara på! Sen köptes det lite småprylar på samma stora blågula butik.

Nu börjar det bli tvdags, och vi får se om det tar en vecka igen innan jag skriver nått här!

fredag 2 mars 2012

Mitt stockholmsinköp ♥

Eftersom det inte strömmade in gissningar direkt (trots att inlägget har läst av 45 personer), så avslöjar jag nu svaret:

Jag har alltså köpt ett par vita converse, var tvungen att passa på när prislappen passade min tunna studentplånbok lite bättre. De var alltså sänkta från 1000 kr till 500 kr och det tycker jag är helt okej! Det är alltså ett par converse i vitt läder, och jag är en smula kär faktiskt ♥

Sen vet jag att jag länge sagt att ett par converse inte passar mig, men det kan bero på att jag alltid blivit tilldelad fel storlek och på grund av det fått pippi långstrump-fötter i dem! Men nu har jag äntligen fått mina 6½or! ♥
Jag ursäktar även mina gråvita ben!

Hemma igen.

Så var man hemma i kalmar, eller jag har ju varit det sen igår kväll. Var mysigt att komma hem igen faktiskt.


Hade en rätt bra väntetid i stockholm, och shoppade lite på rea. Så nu tänkte jag ha en liten gissningslek tills jag orkar packa upp datorn. Vad tror ni att det är jag har köpt? En liten ledtråd är att jag många gånger sagt att detta "plagg" inte passar på mig!


Published with Blogger-droid v2.0.4