lördag 30 maj 2009

Nyfixad.

Mjo, har just kommit in genom ytterdörren.

Har suttit i en frisörstol på KlippUpp sen kl 10 i morse, och nu är jag fin i håret igen. Hårfärgen känns riktigt rätt och den är mycket frächare än den blonda färgen jag hade före. Så nu är jag 75€ fattigare, men det känns det absolut värt!

fredag 29 maj 2009

Nordiska språk.

Den som väntar på någonting gott. Har suttit och väntat i typ 2 timmar på att den ska laddas klart, och äntligen är den uppe.

En infofilm gjord på valbara svenskan.

En lugn fredagkväll i solen

Har varit på picknick med Johanna ikväll.

Vi promenerade till Engelska Parken och satte oss ner i solskenet och åt tårta, drack saft och pratade en massa strunt. Sen när det blev skuggigt och kallt där vi satt så bestämde vi oss för att gå på en promenad genom stan istället.

torsdag 28 maj 2009

Nya tröjan.

Måste också visa våra klasströjor som kom idag. Så här ser den då alltså ut. Dock hoppas jag att min krymper i tvätten, för som den sitter nu känns inte bra.
(Och nej, mina ben är inte sådär vita det är mina leggings.)

Twilight.

Pratade lite med Hanna och Mimi om The Twilight Saga idag, och kom på att jag såg dessa bilder igår. På den översta så är Edward typ prickig, men det kanske har någonting att göra med att han glittrar i filmen. De andra två bilderna så är bara väldigt töntiga när man tittar på miner och liknande.

Nu blir det middag och tv!




onsdag 27 maj 2009

Fönstertvättare ^^

Idag har jag varit effektiv, dock har jag inte fått nått av det jag skulle göra, gjort.

Efter skolan så gick jag med Mammi till Mormor och drack födelsedagskaffe, och sen så var jag med och hjälpte Mammi att tvätta fönster på jobbet. Gick väl helt bra, bortsett från några små missöden (läs: när jag ramlade ner från pallen eller slängde min torra trasa i hinken med vatten och fönsterputs)

Nu är jag hemma och ska äta några muffins och kika på tv.

tisdag 26 maj 2009

Frisörerna.

Har varit med E en stund ikväll.

Vi fixade håret på hennes mamma, och kollade på en massa gamla bilder. Jag säger bara herregud vilken tur att man har förändrats till det bättre utseendemässigt i alla fall. Får ju rysningar av bara tanken att se ut som jag gör på vissa av bilderna. Haha.

Nu blir det kvällsmat och lite tv-tittande <3

Sommarplåga.

Någonting säger mig att det här lär bli en riktig sommarplåga (;

Tjejsnack #7

Tema:
Fåfänga

1. Hur ofta klipper du dig?
Oj, det varierar väldigt mycket. Ska klippa mig nu i veckan, men då är det nog nästan 4 månader sen jag senast klippte mig. Så det börjar nog bli dags. Men jag klipper mig när det behövs, dvs när man inte kan ha det på nått annat sätt än uppsatt i toffs.

2. Hur ser dina naglar ut?
Just nu så är de lackade med ett rosa nagellack, och ganska så välskötta. Försöker att hålla dem så till examen. Funderar visserligen på att ha lösnaglar då, men jag får se hur snyggt det blir att lacka fransk manikyr på mina egna naglar först.

3. Hur ofta använder du make up?
Oj, det varierar otroligt mycket. Vissa perioder så sminkar jag mig dagligen, andra perioder så kan gå helt utan att jag har smink på mig alls.

4. Hur ofta köper du nya kläder?
När jag känner att jag har råd att unna mig nya kläder = inte så jätteofta.

5. Hur länge står du framför spegeln när du fixar dig?
5 - 15 minuter, beror helt på från dag till dag. Oftast tar det bara 5 minuter då jag inte sminkar mig. Borstar igenom håret och så är jag väl typ färdig.

måndag 25 maj 2009

Äntligen.

Nu har jag plöjt igenom alla olästa bloggar och bilddagböcker, och även städat bort bloggar som jag märkt att jag inte har så stort intresse av längre. Nu har jag fått huvudvärk, så fortsättningen på kvällen blir på soffan tillsammans med te, rabarbermuffins och tv-serier.

Snart <3

Massor att göra...

Märks att man varit "bortrest" ett tag.

När jag gick in på min bliddagbok så hade jag 30 nya uppdaterade bilddagböcker, och sen vidare till bloggkoll där det var 264 olästa blogginlägg. Ja, jag har lite att göra ikväll.

fredag 22 maj 2009

Plingandet är tillbaka.

Åter igen en kort uppdatering om pling-plong tanten.

Nu är hon här igen och står och skriker in genom brevinkastet:
"Du hade ringit, jag kom så fort jag kunde"

Ursäkta, men vem lärde henne svenska?

torsdag 21 maj 2009

Ett litet test.

Vi fortsätter på lite Twilight-tema. Gjorde ett test på FB vem i twilight jag var och fick det här svaret:

Your Result: Edward
Images_profile
Edwards är beskyddande, när han älskar någon älskar han den personen mer än sitt eget liv. Han är också gammeldags och tror på gamla traditioner, han är snabb och smart. Ser väldigt bra ut och folk blir attraherade av honom. Han kan läsa tankar och i sitt mänskliga liv var han bra på att tolka andras människor tankar redan då.

onsdag 20 maj 2009

He brought disaster wherever he went

Det är väl som Becci sa idag.

När man har gjort allt viktigt, och får börja slappna av igen. Så då har man varit så stressad att man börjar må illa. Det är väl det som har hänt mig nu. För idag när jag hade gjort klart arbetsproverna, så fick jag en sån fruktansvärd huvudvärk och kände mig riktigt febrig. Febrigheten har gått över, men huvudvärken blir bara värre och värre.

Nej, isolering på hög nivå blir bra, för jag är inte alls rolig att umgås med idag. Så chips och GG blir nog kvällens syssla.

Förnyelse.

Nu har det blivit liite förnyelse här på bloggen. Min ide jag hade till en header gick inte att genomföra, så det fick bli en annan provisorisk som passar bättre med de andra färgerna. Phew. Nu ska jag ta och ställa mig i duschen en stund iaf.

Och imorgon är det ledigt <3

Lite nya färger!

Har suttit och ändrat färgerna på bloggen nu, så allt det som förut var grönt har nu blivit blått. Texten gjorde jag lite ljusare grå, men jag hoppas att allt fortfarande är läsbart.

Ska snart sätta mig ner och pyssla ihop en ny header till bloggen också Om jag nu får någon inspiration. Men först diska.

Kelly Clarkson - Did You

En ny favoritlåt till samlingen <3

Grattis Hanna ^^

Idag fyller denna söta, bedjande tjej 19 år.

Jag är riktigt effektiv idag igen. Har gjort klart det mesta till mina arbetsprover så att jag kan skicka iväg dem på fredag. Sen har jag spolat av hela golvet i badrummet, och väntar på att det ska torka så att jag kan lägga tillbaka mattan.

Sitter och lyssnar på Twilight musiken, och det får mig att längta massor tills film nummer två kommer ut. Eller film nummer 3 och 4! Åååh, kom nu, nu, nu!

Den officiella New Moon affischen.

tisdag 19 maj 2009

En bubblande känsla i kroppen.

ÄNTLIGEN ÄR DET ÖVER!
(ursäkta fjortisposen! hehe)

Idag hade jag presentation av mitt examensarbete, och det gick väl helt okej. Före det hade jag presenterat min opponering på Petras examensarbete också. På måndag sätts betygen, och sen är det snart över. Finally! Det känns som om jag har kolsyra i kroppen, och jag är gladare än gladast!

måndag 18 maj 2009

HAHA!

Alltså, vilken jäkla röst han har ;)

Arbetsprover.

Sitter och formger mina arbetsprover, men det tär på nerverna. Illustrator vägrar samarbeta, men det är nog mitt minsta problem just nu. Inspirationen har börjat sina igen, då jag redan har fått ut en del på arbetsytan.

Tror jag ska ta en middagspaus, så kanske jag får mera inspiration sen.

söndag 17 maj 2009

Effektiva-Anna

Wohoo, jag har varit riktigt effektiv. Har bara MG:s uppgift klar att göra och sen är allt gjort. Så nu ska jag sätta mig ner med Löntagaren, datorn och en burk B&J Chocolate Fudge Brownie, och börja skriva frågor.
Nu är portfolion färdig.
Jag blev riktigt nöjd med min layout, men resten är jag lite tveksam till. Nåja, jag har ju gjort den i alla fall. Nu ska jag äta lite lunch, och sen fortsätta med nästa uppgift på listan. Och sen väntar ju disken på mig, och så borde jag hänga tvätten.

Nej, jag är inte stressad. Inte alls!
(eller kanske lite)

Tjejsnack #6

Tema:
Ditt hem

1. Hur bor du?
Jag bor i en tvåa på 60kvadrat, tillsammans med min underbara sambo Simon.

2. Hur ser det ut hemma hos dig?
Oredigt! Nej med alla väggar är ljusa, och i vardagsrummet så gick den mesta inredningen i ganska mörka färger. I sovrummet så är det rätt ljust, och i köket är den mesta inredningen antingen vit eller blå. Badrummet föredrar jag att inte ens nämna (usch)

3. Föredrar du nya eller gamla möbler, motivera gärna lite?
Jag föredrar äldre möbler, för att de oftast har en mer tilltalande design än nya. Annars så har jag ju ingenting emot nya möbler heller. Men jag föredrar ju lite lantlig romantik så att ^^

4. Vad är du mest nöjd med i ditt hem?
Just nu är jag faktiskt inte nöjd med någonting här hemma. Det är mest för att det ser ut som ett slagfält då vi snart kommer att flytta härifrån.

5. Om du fick ändra en sak hemma hos dig, vad?
Just nu, så blir mitt svar utan tvekan: ALLT!

ESC 2009 - varning för ett långt inlägg (;

Det fanns några låtar från igår som har fastnat riktigt ordentligt och blivit lite av mina favoriter just nu, så jag tänker tillägna dessa ett helt eget inlägg. Så här är mina favoriter från igår:



Hon har så fantastisk röst, får rysningar av att höra låten.



Det är ett bra tempo i den. Antar att det är därför jag gillar den.



Hm, sommarplåga kanske? ;)



Den fastnade av någon anledning.



Ännu en fantastisk röst. Oj vad jag önskar att jag kunde sjunga ibland.



Den påminner mig om en annan låt, men jag vet inte vilken.

Portfolio-helvete.

Alltså, jag är så trött på allt vad hemsidor heter just nu, och speciellt om det stavas Portfolio. Skjut mig någon, snälla!

lördag 16 maj 2009

BLÄ

Jag har en brännande, tryckande värk i huvudet.
Men jag har verkligen inte tid att bli sjuk :/

fredag 15 maj 2009

Kvällens vernissage.


Jag löste klädproblemet.
Det fick bli min nya klänning som jag aldrig använt förut. Det kändes lagom fint att ha på en vernissage så. Dessutom så matchade jag ju de 10 rosorna som jag fick av mamma och pappa också. Bara en sån sak (;

Fick i allafall rätt mycket beröm för mitt examensarbete, vilket var trevligt. Alltid roligt att höra positiva kommentarer.

Nu börjar det bli nattidags för en liten Anna. Godnatt <3

Kom i håg!

Vernissage ikväll!

Jag har dock ångest över vad jag ska ha på mig. Funderade på min blommiga klänning, men jag vet inte riktigt. Ska fundera en stund till nu.

torsdag 14 maj 2009

Pliiiiiiiiing - pliiiiing

Nu var pling-plong-tanten tillbaka igen, för första gången på rätt länge. Idag hade hon tydligen tvättat åt min "stackars" granne, iom att hon stod och ropade att hon hade rena byxor med åt honom. Sen så var det första hon frågade honom när han öppnade dörren "Är det någon som har knyckt bilen av dig!?". Den är ju inte på parkeringen, så man vet ju aldrig.

onsdag 13 maj 2009

Boven är fast (;

Nej, det är inte pling-plong-tanten som oredar ner i mitt kök. Det är Petra, och hon erkänner själv! (;

Diska igen :/

Blöh, vem är det som skapar all disk i mitt kök? Är väl ingen ide att gnälla, utan jag får väl lov att diska helt enkelt, ingen annan lär ju göra det åt mig så.

Efter att jag har diskat så ska jag öppna min burk med mandarinklyftor i sockerlag och sätta mig ner och skriva opponentberättelse och sen pilla lite med presentationen jag har på tisdag.

tisdag 12 maj 2009

Mat.

Det värsta med att vara ensam när Älsk är på jobb är att måsta laga mat. Jag tycker att det är roligt att laga mat ibland, men inte om jag måste äta den ensam. Men, äta måste man ju så idag blev det pytt-i-panna och stekt ägg. Mmm. Och sen ett glas Burn till det.

Ingen tänker anmäla mig till du är vad du äter va?

måndag 11 maj 2009

Liten chihuahua i solen.

Två små bilder från picknicken jag var på i lördags tillsammans med Chase, Alle, Katja och Kimi. Chase var nöjd med att ligga på filten och titta ut över vattnet. Satte jag däremot ner honom på marken, så var det inte så uppskattat på grund av att det hade regnat så mycket.

Nu känns det inte som om det fastnar mer om provet i huvudet på mig. Tror inte att det kommer gå så jättebra i morgon, men man får väl hålla tummarna för att jag blir godkänd. Morgondagen kan ju omöjligt bli sämre än idag i alla fall. Lär ju slippa en hel del skrik och gap också. Phew.

Nu ropar sängen på mig <3

Moradi - Save me

Försöker glömma skolan för en stund, och lever mig in i musikens värld!

Pakten

Jag har ont i magen dagligen, och detta tack vare skolan.

Jag säger bara det, det kommer vara den lyckligaste dagen i hela mitt liv när det här sen är över. För som det är nu så vågar man ju inte ens öppna munnen utan "DU" får ett utbrott. Det känns inte rätt att det ska vara såhär, och jag får sån jävla lust att bara skrika det åt dig. Inte för att det skulle hjälpa ändå, "DU" skiter väl i det ändå?

Idag bildades en liten pakt, och fortsättningen får ni se i nästa avsnitt av "Yrkesskolan"

Nej, nu ska jag leta lite musik till svenskan, och sen så är det provplugg som gäller.

söndag 10 maj 2009

Tjejsnack #5

Tema:
Snabbmat

1. Hur ofta äter du snabbmat?
Beror på vad som räknas till snabbmat. Men det blir nog väldigt sällan jag äter sånt.

2. Vad äter du helst på Mc Donalds?
Jag äter helst inte på McDonalds, men de få gånger jag gör det så blir det Chicken Nuggets.

3. Vad vill du ha på din pizza?
Ost, skinka och ananas.

4. Vad väljer du för kinamat?
Jag äter inte kinamat, Thaimat är mycket godare så.

5. Kan du tänka dig att arbeta på något av ovanstående ställen, motivera gärna lite?
Nej, det kan jag inte. McDonalds är för stressigt för mig.

lördag 9 maj 2009

Nattinatt från mig och Pytteliten <3

Nu ska jag och Pytteliten titta på några avsnitt av The O.C, och sen blir det nattinatt från oss.

En trip till Helsingfors.

Här kommer då lite bilder från MK:s resa till Helsingfors.

Mina hyttkamrater


Vi roade oss med att spela en halv omgång Cluedo när vi kom ombord, sen blev alla utom Mimi trötta och ville sova.


I Helsingfors så var vi och besökte Kiasma.




Vi åt lunch på Southern Fried Chicken, men själva maten missade jag att ta bild på. Åt en riktigt god kycklingpita, som dock var väldigt stark.


Satt och väntade på att få gå till Riksdagen. Konstaterade att någon hade försökt mata Mannerheims häst.


Inne på Riksdagen, våran guide Rainer Hindersberg står och berättar vad statuerna i bakgrunden betyder.



Vi var upp och "hälsade på" Elisabeth Nauclér, och hon bjöd på kaffe och bulle. Jag föredrog att dricka av mjölken som skulle vara i kaffet.



Väl ombord på Gabriella igen, så gick vi upp och åt middag. Jag åt Club Sandwich.


Och till efterrätt delade jag och Mimi på en Bananasplit.


Det var den resan det, dock är det här inte ens hälften av alla bilder jag tog. Vill ni se flera bilder så får ni kika hos Mimi och Hanna.

Dagen efter? ;)

Sitter och känner mig en smula halvdöd i huvudet och kroppen. Känns som om jag var på en värre fyllefest igår, trots att det var en nykter resa. Tror att "baksmällan" beror på att man ska pallra sig av båten kl 04:25 på natten, och där är man ju lagom pigg. Eller så beror den på alla sprit/öl-ångor i hyttkorridorerna.

Sitter i alla fall och tittar på bilderna jag tog igår (och förrgår), och ska snart välja ut några som kommer upp på bloggen senare idag. Fast innan jag börjar lägga upp bilder så ska jag dammsuga lite här hemma, så att inte Pytteliten blir allergisk när han kommer hit ikväll ^^

Hörs senare.

onsdag 6 maj 2009

Onsdagen har gått igen då!

Sitter just nu och äter min kvällsmat, som består av Oatbix - choklad och russin och en knäckebrödssmörgås. Det känns som det enda jag gör när jag är ensam är äter, äter och äter. Jag undrar om det stämmer?

Nå, imorgon bär det äntligen av mot H:fors, och det ska bli riktigt roligt. Mest för att våran hytt på båten kommer vara HH = Hytt Hysterisk. (;

Nu ska jag fixa bild till imorrn :D

tisdag 5 maj 2009

Jag längtar till...

...examensdagen. Idag är det exakt en månad kvar.
...Helsingfors-resan. Det kommer bli roligt.
...sommaren. Och allt som hör till.

Nu är det nattinatt för mig

Fejsbook.

Gjorde ett test på FB, som skulle visa vad ens föräldrar egentligen bord ha döpt mig till. Och det här blev resultatet.

"You are very self-conscious, but you are beautiful.
You worry about what other people think about you yet you are all they think about.
You are very caring and sweet, but you can be aggressive."

Det roligaste är nog att det mesta stämmer in på mig, jag är en sån som bryr sig. Men jag kan bli riktigt aggressiv ibland.

Dirty Disk (;

Mjahapp, så var det dags att återgå till den disk som blev odiskad igår. Blä.. Återkommer senare, om jag inte drunknar i skum först.

måndag 4 maj 2009

Ensamhetens röst har talat.

Ensamheten ligger som ett lock över mig.
Jag önskar att någon kunde sova här med mig.
Jag vill inte vara ensam.

Det närmar sig dag för dag.

Idag var jag och hämtade min examensmössa.
Så nu har jag allting i "klädväg" fixat till examen, vilket känns fruktansvärt bra så att man inte behöver stressa så mycket med det. Nu är det bara att försöka fundera ut en snygg frisyr och sen är jag så redo som man bara kan bli.

Har diskat massor av disk idag, och det känns som om jag fortfarande har precis lika mycket kvar att diska. Okej, jag kommer att avlida lite lätt snart känns det som. Nej, nu ska jag äta middag och sen blir det att "dyka" ner i diskberget igen.

Tjejsnack #4

Tema: Datorn

1. Finns du med på Facebook?
Japp, det finns jag. Försökte hålla mig borta därifrån, men det funkade ju inte.

2. Hur länge har du funnits i blogg/hemsideform?
Oj, ett bra tag. Min första blogg skapades för snart 6 år sen, dock är det inte den jag har kvar idag.

3. Vad har du för startsida/sidor?
Mina sidor är många, men som startsida har jag iGoogle.

4. Vad har du för skrivbordsbakgrund?
Jag har en bild på min systers kanin.

5. Hur många timmar/dygn ägnar du åt datorn?
Oj, allt för många är det i alla fall. Jag har slutat räkna.

lördag 2 maj 2009

En helt vanlig lördag.

Sitter i lägenheten och gör lite läxor medan jag väntar på att pappi ska sluta jobba, då bär det av till lugnet ute i Hammarlands-skogen igen. Så härligt. Är faktiskt riktigt skönt att inte ha dator (läs: internet) hela tiden, och istället ha tid att umgås med familjen. (datorn har jag ju med mig ut så att jag kan göra lite skolarbete)

Idag har jag hunnit med att plaska runt en stund på Mariebad med K, och det var verkligen superskönt att röra lite på sig igen. Sen satt vi ute och solade en stund tills det blev för kallt.

Nu ska jag äta några kakor och sen börja med MG:s uppgift.