onsdag 31 december 2014

Gårdagens EFIT - 30.12.2014


07.00 - Stiger upp och slänger igång dagens första omgång tvätt. Lägger mig på soffan en stund och myser med katten.


08.00 - Tar min järnshot som bör tas minst 30 minuter före frukost. Pysslar lite i köket och ger katten frukost.


09.00 - Äter frukost själv. Mysli, yoghurt och ett glas soda stream läsk. Nyttigt!


10.00 - Diskar undan frukostdisken och ovanför mig i fönstret sitter Amelia och övervakar. Här har hon redan hunnit plaska i diskbaljan och fått diskmedel i ögat.


11.00 - Ögat blir sämre så jag ringer veterinären och hon ber oss komma dit. Packar in katt och papper i buren och brummar iväg mot godby.

12.00 - Min skräckslagna kattunge väntar på veterinären. På bilden ser hon verkligen pluttig ut.

13.00 - Besöket hos veterinären avklarat och vi har just anlänt till parkeringen hemma. Blicken jag får från Amelia betyder nog "varför kliver vi inte ur bilen, vi är ju framme!"

14.00 - Spänningshuvudvärken kommer krypande efter dagens stressade situationer. Jag kopplar av i soffan en stund med lite spel på iPaden och Rädda Willy på tv.

15.00 - Efter lite lunch så hänger jag dagens tredje omgång tvätt. Piratkatten övervakar från sin höga sovplats.

16.00 - Packar in katten i buren för andra gången idag, men denna gång är målet mamma och pappa. Katten får husera där de närmsta dagarna då ögat ska droppas alla dagar och det inte är det lättaste ensam.

22.00 - Hemma igen. Tomt i lägenheten utan katten men passar på att bädda rent när jag inte har någon som härjar runt när jag slätar ut lakanen. Med den bilden säger jag godnatt.

När dagen inte blev som det var tänkt.

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Startade morgonen med att ta bilder till en EFIT-dag och det har jag fortsatt med under dagen, så så långt har den varit som planerat. På morgonen började Amelia visa att hon hade tokigt i ena ögat och vid elvatiden var det så galet att hon inte ens öppnade ögat mer än nån sekund i taget. Då ringde jag veterinären och hon tyckte att vi absolut skulle komma ut och visa upp ögat.

Packade ihop katt och papper och for iväg till Godby i det, just då, snorhala väglaget. Fick komma in till ett rum direkt och det kom två sköterskor som spolade ur ögat med vatten och sen fick vi sitta och vänta en liten stund på veterinären. Hon färgade ögat för att se att det inte var något skadat och sen gav hon ögondroppar som vi även fick med hem och ska fortsätta droppa med i 7 dagar. Väl hemma igen hade vi en mycket slö katt som bara ville sova, det tar på att åka bil tydligen!

Denna aktivitet gjorde dock att min planering för dagen sprack helt och hållet och EFIT-bilderna ligger därför kvar i kameran. Funderade på att eventuellt slänga upp dem på bloggen i morgon i stället om intresset finns men det kanske blir lite tråkigt att inte se dem samma dag utan först dagen efter. Nu ska jag i alla fall krypa ner under täcket och bläddra lite i nån kokbok innan jag ska ta en välbehövlig sovmorgon. ♥

onsdag 24 december 2014

Årets julkort ♥

Eftersom min lilla älskling verkligen avskyr tomteluvan, så blir det här det närmaste ett julkort vi kommer att komma. Så med den lite halvtjuriga tomtebilden vill jag önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år ♥

tisdag 23 december 2014

Den största gåvan av dem alla ♥

Lägger upp samma bild här som jag lagt upp på de övriga ställena, dvs facebook och instagram. Sitter och klurar på vad jag egentligen vill och ska skriva men det är så svårt. Kanske går på Simons förslag och skriver "jag har en mage!" och låter det vara bra så? Vad tror ni om det? 

Det är i alla fall oerhört lättande att ha gått ut med graviditeten. Hittills har det känts som om det varit en hemlighet, trots att det egentligen inte alls är det. Lite lustig känsla det där. Och från en lustig känsla till en annan, just nu "knölar" det runt i magen bara värre! Någon där inne försöker göra sig påmind!

Men hörrni! Vad tycker ni att jag ska skriva om? Har ni frågor och funderingar? Vad vill ni läsa om och veta? Tips mottages med tacksamhet, så kanske det blir fart på den här bloggen igen någon gång! ♥

måndag 15 december 2014

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Planen idag var att åka och köpa julklappar med mamma efter jobbet. Hittade några stycken innan vi tog en vända inne på Sportia och jag fastnade för ett par fantastiska rosa skor på en hylla. Jag behöver egentligen inte ett par skor till här hemma, men tanken är väl att dessa ska få ersätta de skor jag har på jobbet och att de ska få vandra vidare till andra jaktmarker.

Ska bli intressant att testa om de faktiskt är vattentäta som det står på dem, så det får gärna regna lite nu de kommande dagarna. Annars är det väl bara att gå och ställa sig i duschen med dem för att se vad de tål?

tisdag 9 december 2014

Fortsätter städningen i arkivet.

Städar lite i bildarkivet med min sidekick sovandes bredvid på sin kudde. För att undvika att hon täpper till fläkten på datorn med sina stora tassar så fick jag lov att sätta en kudde på andra sidan om datorn åt henne att sova på. Man får inte va dum!


Så över till vad jag hittade när jag rensade i arkivet.
Massor av bilder på en pytteliten Amelia tagna i maj. Här hade hon varit hos oss exakt en månad. Vår fina lilla fjunis♥


De flesta av dem är både oskarpa och överexponerade men alla som har småbarn eller kattungar vet hur stilla de gärna sitter! De betyder massor för minnet att ha dem ändå.

måndag 8 december 2014

00:44


Klockan börjar närma sig alldeles för mycket och jag är vaken ännu. Gjorde misstaget att sätta mig ner och läsa bloggar och starta en spellista på Spotify. Hittade en lista som hette Evening Acoustic och det fanns mycket mysig musik i den.

Blev enormt sentimental av att sitta en hel kväll och början till natt och bara lyssna och läsa. Skickades snabbt tillbaka till gymnasietiden och tiden i Kalmar. Då hade jag möjlighet att sitta vaken på nättena och bara glida med i musiken, texterna och inspirationen som sköljde över mig efter att klockan slagit 12 på nätterna. Var tydligen som mest kreativ den tiden på dygnet. Även om jag satt uppe till 04 eller 05 och pysslade eller jobbade någon natt så var det ändå inget problem att orka med skolan dagen efter, eller så var det helt enkelt ingen som lade märke till att jag var lite trött.

Skulle jag sitta vaken till 05 idag och försöka ta mig upp på jobb till 08 så skulle det vara i princip omöjligt har jag en känsla av. För att inte tala om hur kämpig hela resterande dag skulle vara. Vet inte riktigt om det beror på att jag börjar bli gammal äldre eller om det helt enkelt är högre tempo på jobbet än vad det var i skolan på den tiden. Hur som helst så saknar jag dessa uppesittarkvällar/uppesittarnätter då och då, men de är och förblir nog ett minne blott i den formen de fanns förut.

Nu ska jag säga godnatt åt min fyrfota bebis och krypa ner under täcket och sova några timmar ♥

fredag 5 december 2014

Minifluff del 2


Hittade en liten film när jag tömde telefonen häromkvällen. Detta var när Amelia steg ur sin bur hemma på skrakvägen för första gången. Jag hade nog förväntat mig att hon skulle vara lite rädd eller vaksam och försöka gömma sig någonstans. Men inte vår tuffa lilltjej inte! Den blev dock ruggigt dålig i kvalitén när jag laddade upp den via bloggen då photobuckets video inte syntes på bloggen.


Inte kan man se på henne att hon bara varit hemma nån timme på denna bild. Trygg från början och tog helt kallt platsen mitt i soffan. Men vad liten hon varit ♥


Ännu en favoritbild från telefonen.


Skulle vilja säga att blicken säger ALLT!

En fluffkatts framfart.

Strax efter att jag hade tryckt på publicera i förra inlägget så hörde jag ett hjärtskärande jamande bakom ryggen. Det visade sig vara Amelia (vem annars jamar här hemma?) som fastnat med tassarna i en flyttlåda. Vi har några flyttlådor som ännu står ouppackade i kontoret och på grund av dem så får hon inte vara här inne när vi inte är hemma eller på nätterna. 

Efter mitt lilla räddningsuppdrag så smet hon hastigt in bakom Simons datorskärmar och somnade. Börjar tro att det är hennes trygga punkt i det här rummet, för där ligger hon nästan jämt när någon är här inne.

De spårlösa inläggen.

Min trötta kattskrålla häromdagen.

Igår skrev hanna och undrade vart onsdagens blogginlägg hade "försvunnit" och även gårdagens inlägg förblev obloggat. Sanningen är att jag somnade ifrån dem båda. 

I onsdags när jag kom hem från jobbet så skulle jag bara sitta och gosa med katten en stund innan jag började laga middag. Det slutade med att jag tvärslocknade vid 18-tiden och vaknade först 20.50 igen. Då hade jag varken ork eller tid att gå och sätta mig i kontoret, då jag både behövde äta middag och skulle kolla på bonde söker fru. Efter bönderna så hasade jag mig direkt iväg i säng utan en enda tanke på bloggen.

Igår var det lite på samma sätt. Jag somnade inte på soffan förstås, men när jag kom hem från jobbet så var jag både frusen och trött och termometern visade att febern hade bosatt sig i min kropp. Så spenderade större delen av kvällen liggande på soffan framför tvn. Så där är förklaringen till vart de försvann. Egentligen kanske jag borde blogga/bloggat tre inlägg idag så att jag kommer ikapp, men jag har inte så mycket att skriva om.

tisdag 2 december 2014

Att ladda batterierna.

Ikväll har vi varit hos Eve och lagat julgodis och eftersom jag lovat både mig själv och Hanna att blogga alla dagar så försökte jag även få till lite bilder, för annars blir inläggen hemskt tråkiga.

Elliott och jag samsades och bakade pepparkakor tillsammans. Fast det blev nog mest så att jag försökte kavla och få ut kakor som hamnade på plåten. Den lille herrn däremot tyckte att det var roligare att stoppa den färdigt formade degen i munnen istället för på plåten. Men jag gissar att det är teamwork när det är som bäst!

Jonna och Petra diskuterade någonting, men jag tror inte att Jonna var riktigt så irriterad/ilsken som bilden får det att se ut. Lyckad bild av fotografen bara! (;

Vi drack klosterglögg och hade det mycket mysigt.

Arrangerade till slut en Titanic i julgodisformat, humorn är på topp! Tack för en mysig kväll brudar, det är kvällar som denna som behövs för att ladda batterierna ♥

måndag 1 december 2014

December utan ett endaste tema.

Det känns faktiskt lite lustigt att sitta vid datorn och blogga i december, och att inte ha en julkalender att tänka på. Det känns lite tomt på nått vis. Fast det är på samma gång rätt skönt att slippa ett år, då december ändå är en månad fylld av grejer att göra. Får försöka att ha en liten kalender för mig själv, eller det kanske är mer som en julutmaning, att försöka blogga minst en gång om dagen.

Sitter och för över lite bilder från iPhonen till datorn. Insåg att det kanske var dags när det passerade 5000 bilder i galleriet och kameran började gnälla på att det är fullt i minnet. Sen tror jag att hälften av dessa 5000 bilder är på en viss liten fyrfota filur. Det är tydligen bara hon som fastnar på bild numera. Hade kanske kunnat lägga upp någon av dessa bilder, men bara för det så vill inte Photoshop samarbeta med mig så det får bli bildlöst istället. Kanske infogar en bild om programmet kommit på bättre tankar ikväll eller imorgon. Till slut kom programmet på bättre tankar och en liten bild på en slapp katt fick pryda kvällens inlägg.  ♥