måndag 8 december 2014

00:44


Klockan börjar närma sig alldeles för mycket och jag är vaken ännu. Gjorde misstaget att sätta mig ner och läsa bloggar och starta en spellista på Spotify. Hittade en lista som hette Evening Acoustic och det fanns mycket mysig musik i den.

Blev enormt sentimental av att sitta en hel kväll och början till natt och bara lyssna och läsa. Skickades snabbt tillbaka till gymnasietiden och tiden i Kalmar. Då hade jag möjlighet att sitta vaken på nättena och bara glida med i musiken, texterna och inspirationen som sköljde över mig efter att klockan slagit 12 på nätterna. Var tydligen som mest kreativ den tiden på dygnet. Även om jag satt uppe till 04 eller 05 och pysslade eller jobbade någon natt så var det ändå inget problem att orka med skolan dagen efter, eller så var det helt enkelt ingen som lade märke till att jag var lite trött.

Skulle jag sitta vaken till 05 idag och försöka ta mig upp på jobb till 08 så skulle det vara i princip omöjligt har jag en känsla av. För att inte tala om hur kämpig hela resterande dag skulle vara. Vet inte riktigt om det beror på att jag börjar bli gammal äldre eller om det helt enkelt är högre tempo på jobbet än vad det var i skolan på den tiden. Hur som helst så saknar jag dessa uppesittarkvällar/uppesittarnätter då och då, men de är och förblir nog ett minne blott i den formen de fanns förut.

Nu ska jag säga godnatt åt min fyrfota bebis och krypa ner under täcket och sova några timmar ♥

2 kommentarer:

 1. jag känner också att det är svårt att komma sig för att sitta vid datorn och pyssla nuförtiden, tror det kan vara så att när alla hade msn så hade man hela tiden någon att prata med när man satt vid datorn. Nu har alla FB i mobilen och de kan ju vara var som helst när man skriver med dem. Förut loggade folk in på datorn och då kunde man pyssla i photoshop och prata med någon samtidigt, nu blir jag lite stressad när jag måste vänta på att PS ska ladda och så för jag har inget att göra under tiden.

  äh, jag vet inte. Tempot i arbetslivet är nog alltid högre än det var på MK, på gott och ont. Jag saknar också de kreativa pysselkvällarna (har alltid varit trött, så många pysselnätter har jag inte orkat med) när man satt vid datorn och liksom inte kunde slita sig!

  Det här blev världens underligaste kommentar, men jag hoppas du förstår vad jag bubblar om ;) annars skyller jag på att jag precis stigit upp och är alldeles vimsig i huvudet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis vad det är du bubblar om för det är samma sak jag känner. Jag var ju ofta trött på kvällarna, men med rätt musik i mina heltäckande hörlurar kunde jag liksom flyta iväg i tankar och diverse funderingar och efter 12 på nätterna så piggnade jag oftast i så då kunde jag lätt sitta uppe till 03-04 eller nått.

   Men jobbet kräver mer i både tanke och handling, så det är väl lika bra att sova på nätterna helt enkelt :)

   Radera

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!