torsdag 31 maj 2012

I like it! ♥

Kvällsvädret 310512

Nu har jag uppdaterat sådär galet mycket igen, det är otroligt hur många inlägg jag egentligen kan spruta ur mig bara sådär! Eller, egentligen så har jag varit sjukligt dålig på att blogga men huvudet har nog varit någon annanstans de senaste veckorna men den meningen har ni ju läst ett antal gånger förut. Men nu kanske det ska bli lite ordning på torpet igen, för nu har jag S O M M A R L O V!

I onsdags morse lämnade jag in den sista hemtentan, så den borde komma med posten kring den 22 juni, så får vi se om den är godkänd eller inte. Får hoppas att den är godkänd förstås, men helt ärligt så tror jag att det blir komplettering. Men blir det så, så har jag i alla fall möjlighet att skriva den bättre än jag gjorde nu. Idag hade vi sista skoldagen, och vilken monsterskoldag det var sen. 9.30-17.30, och jag kan ju lugnt säga att det känns i kroppen. Först var vi till Måsskit och pysslade lite, och sen till dramahuset och hade redovisning. Sen bjöd lärarna på fika, och det var så gott med jordgubbar och muffins! Känns galet att tänka på att jag bara har en termin kvar nu, innan jag får min examen.

Nu ska jag ta och dansa lite glädjedans, för i morgon får jag besök! ♥

söndag 27 maj 2012

Nytt i samlingen ♥

Har investerat i ett nytt överlack, och jag säger redan nu att jag inte förstår hur jag har har klart mig utan denna fantastiska flaska. Det blir stenhårt på nolltid och det är nästan omöjligt att repa eller få bitar ur. Sen är det helt färglöst, vilket jag verkligen uppskattar, istället för det överlack jag hade innan som gjorde de flesta nagellacken tonade mot blålila. Så mitt svarta nagellack blev alltså mörkblått med det. En av de få nackdelar jag kan komma på är att det är lite småsvårt att få bort från naglarna just för att det blir som en glashinna, men lacket sitter så pass mycket bättre så man behöver ju inte göra om lackningen så ofta. En annan nackdel är att det är lite dyrt, 125 kronor för en flaska, men det lär vara rätt drygt av vad jag har läst.

Nagellacket som ligger bredvid Seche Vite flaskan är ett nagellack jag bara använt en gång innan, och sen har funderat på att slänga då det aldrig torkade helt och hållet. Efter två dygn var det fortfarande lite kletigt så det blev märken av allt i det! Men det var innan jag köpte det fantastiska överlacket! Nu tog det inte mer än 5 minuter innan det var helt torrt så att jag kunde hänga tvätt och diska utan att det blev förstört. Jag är frälst! ♥

Ett litet inlägg om mitt ♥


Har lyckats med bedriften att ÄNTLIGEN tömma kameran, så därför kommer det en liten drös inlägg idag. På bilden är mitt söta ♥ när vi var ute på promenad för en vecka sen. Borde ha tagit fler bilder under promenaden, men vi var fullt upptagna med att försöka hitta hem igen. Inte lätt när man utforskar nya platser inte, tur att det finns gps i telefonen. Nu menar jag inte att vi behövde gps för att hitta tillbaka, men eftersom jag ändå hade sports tracker igång, så kunde man ju kika lite var man var någonstans. HÄR kan ni se våran lilla 7 km promenad.

Mina små husdjur.


Det bor en fluga mellan rutorna i ett av fönstren här i lägenheten, och det kanske är tur att det är ett annat fönster än min lilla vän jag bloggade om förut. Jag tror inte att de skulle komma så enormt bra överens faktiskt. Frågan är bara hur tusan de små liven hittar in mellan fönstren, men å andra sidan är jag glad att de är där inne och inte inne i lägenheten!

Min frukost idag.


Blev ålandspannkaka med jordgubbe och grädde. Eller egentligen är jordgubben där för att den gjorde sig lite bättre på bild, efter att bilden togs så åt jag upp den och slängde på lite av mammas hemlagade äppelsylt. Oslagbart! ♥ Passade på att laga pannkaka när jag ändå hade kokat risgrynsgröt till middag, för pannkaka är betydligt trevligare än uppvärmd gröt.

fredag 25 maj 2012

Bland måsar och annat.

Så underbart väder vid 9-tiden. Bilden blev lite underlig vinkel då telefonen satt fast i laddaren som har världens kortaste sladd.

Har varit vaken sen kvart i 4, då måsarna började skria i soluppgången. Skulle denna lägenhet säljas någon gång så skulle jag absolut skriva "väckarklocka med marint tema ingår i priset" i annonsen. Det låter väl bra va? Nackdelen med denna väckarklocka är ju bara att man inte kan ställa in väckningstiden själv, men det skulle inte köparen behöva veta och det är väl härligt att hinna njuta av dessa soluppgångar? Nå, nu är det ju förstås Kalmarhem som äger lägenheten så jag slipper fundera på försäljning.

Ska skriva lite på min hemtenta nu, men jag börjar känna att jag har grepp om det nu. Är uppe i nästan 3 sidor av max 5, och känner att jag fortfarande har mycket kvar jag vill skriva. Vissa delar har varit svårare än andra, speciellt när man ska sia om hur det kommer att se ut i framtiden. Nåja, nu blir det lite frukost i alla fall.

onsdag 23 maj 2012

Så vann du dina nätter tillbaks ♪♫

Tänkte att jag skulle uppfylla en av hannas önskeinlägg, och passar på att göra det nu när jag ändå tog en liten paus från hemtentan för att rensa huvudet på onödig info.

Saker jag saknar:

Mitt blonda ruffshår ♥


Elliott ♥


Simon ♥


MK06 ♥


Att vara ute med segelbåten ♥


Tjejerna ♥ Hittade ingen bild på alla, så det fick bli en bild på söta Madde och Anna ♥


Hanna och Mimi, fast det är hanna och jag på bilden. Mimi är dock fotografen ♥


Middagar i solen på balkongen, är så trist att sitta där ute utan sällskap ♥

söndag 20 maj 2012

En liten fotopromenad i September 2007

Några bilder från en fotopromenad i september 2007. Har för mig att vi hade fått någon uppgift att vi skulle fotografera olika yrkesmän på stan, men vi fotograferade mest allt annat istället. Det var en härlig höstmorgon i alla fall! ♥

Happy Happy Birthday!


Stort grattis lilla hanna!

fredag 18 maj 2012

Are you stoned or something?

Bilden har jag lånat härifrån.

Har varit på bio med Mari ikväll, och vi kikade på Dark Shadows, men det kanske man kan gissa av bilden förstås. Jag tyckte att den var riktigt bra, men det brukar ju filmer med Johnny Depp vara så jag hade egentligen inte förväntat mig någonting annat. Nu börjar det dock bli dags att krypa ner i snarklådan, så att man kanske kanske skulle orka skriva lite mer på den individuella examinationsuppgiften imorrn. Dock ligger betoningen starkt på just kanske, ehe. 
G'natt på er!

lördag 12 maj 2012

Baka, baka liten kaka. (bildbomb)


Så var det dags att provbaka det recept ni röstat fram då. Här har mördegen till botten varit en vända inne i ugnen och gottat sig. Vid första anblicken så trodde jag den skulle vara enormt smulig, men det var den faktiskt inte.


Kokade kola, och det var nog det som tog längst tid för mig. Den skulle enligt receptet koka i ca 50 minuter, men för mig tog det nog närmre 1 timme och 20 minuter. Men det kanske berodde på att jag hade en ganska liten gryta.


Kolasmeten hälls på botten och sen låter man kolan stelna helt. Att vänta är inte min grej, men denna gång fick jag snällt vänta på att det skulle svalna.


Smälte lite choklad i ett vattenbad, och lade det som ett lager ovanpå kolalagret, och sen åkte kakan tillbaka in i kylskåpet för att svalna och sen kunna skäras i bitar. Denna eviga väntan!


De färdiga Twixkakorna. Enligt Simon (och mig) så får de 3½ av 5 möjliga poäng, men med en kopp kaffe (eller ett stort glas god saft om man inte gillar kaffe) till så får de en stark 4. Kan tilläggas att vi just hade ätit en rejäl middag precis innan vi provsmakade kakorna. De är mäktiga, så det är tur att man kan välja själv hur stora bitar man vill skära kakan i.

Ben & Jerry ♥

Eftersom jag är en riktig nyhetsgalning, som måste testa alla nyheter i glass och godisdisken, så var jag ju självklart tvungen att köpa med mig en av de nya Ben&Jerry Core sorterna från citygross i måndags när vi var och handlade. Läste man på burken så lät det som en riktig höjdare.

Burken är fylld med chokladglass med chokladbitar i, kolaglass och sen en krämig kärna av kolasås. Mmmm, väldigt gott tyckte både Simon och jag! Ska se om jag kan få tag i den andra Coreglassen med, även den låter riktigt god!

fredag 11 maj 2012

Röstningen avslutad!

20 personer hann med att rösta i min lilla röstning, och det var då alltså twixkakorna som vann med 12 röster! De som röstade på de andra alternativen kan däremot vara helt lugna, för jag kommer absolut testa dem med men jag är ju tvungen att börja någonstans i min receptmapp som består av nästan 100 recept som ska testas.

Vad tyckte ni läsare om att få vara lite delaktiga i att få välja?

torsdag 10 maj 2012

Rösta, Rösta!

Eftersom ni var många som tyckte att det var trevligt med recept och inspiration till bakning så tänkte jag låta er läsare välja vad jag ska baka. Jag har gett er tre alternativ och lagt in en liten röstningsgrej i sidebaren ovanför min presentation. Kika lite och sen får ni rösta på vad jag ska baka i helgen! Men skynda,skynda! Röstningen avslutas imorgon kväll!

Citronmarängpaj

Twixkakor

Hallonchokladtårta

onsdag 9 maj 2012

Lugnet lägger sig.

Tillvaron börjar äntligen lugna sig en smula, och tankarna som snurrar runt i huvudet är inte lika många. Jag känner mig mer samlad än jag gjort på länge, och det är en behaglig känsla måste jag säga. För första gången på länge så känner jag att jag faktiskt hinner med i tempot som är runt mig, och att jag faktiskt hinner med att ha lite lugn tid med. Nu väntar jag bara på några viktiga mail, och sen kanske världen kan lugna ner sig ännu lite till. Det hoppas jag i alla fall. ♥

Fantastiska vår!


Helt fantastiskt varmt och skönt väder ute idag. Kan känna att det är lite trist att sakna en egen trädgård dagar som denhär, men jag får väl nöja mig med att se på det gröna som finns utanför fönstret.


Och när jag ändå sitter och tittar ut genom fönstret så försöker jag helt enkelt undvika att titta på min lilla vän som bor mellan fönstren. Usch!

Min nya rutiga bok.


Japp, så blev det ett litet tillskott i den rutiga samlingen då. Dessutom känns ju denna bok rätt aktuell nu så. Ska se om jag hittar nått spännande recept att testa i helgen kanske.

tisdag 8 maj 2012

Vad ni vill!


Eftersom det är rätt tyst här på grund av bloggtorka deluxe så tänkte jag att ni kunde få önska inlägg här på bloggen! Finns det nått speciellt ni vill att jag ska skriva om? Nått recept ni vill att jag ska testa och blogga om?
 Skriv alla ideer ni kommer på!

måndag 7 maj 2012

Så kortfattat!


Det har ju varit rätt tyst här sen i lördag, och det beror på att jag verkligen inte har nått att säga. Bloggtorka deluxe! Därför blir det uppdaterat på instagram, för där behöver jag inte skriva så lång text. Så vad har jag då gjort i helgen, om man tyder bilderna?

- Jag har suttit på balkongen och målat naglarna
- Jag har njutit av det varma och härliga vädret
- Jag har varit förvirrad och firat fredagsmys med te på torsdagen framför Lets Dance
- Jag har ätit ordentlig frukost på en ledig fredagmorgon.
- Vi har ätit glass och jordgubbar.
- Jag har njutut lite mer av vädret ute.
- Dansade lite Zumba hemma.
- Tittade på HP och fikade med saft och bulle.

Är helt nöjd med helgen faktiskt! ♥

lördag 5 maj 2012

Man upphör aldrig att förvånas?


Var tvungen att föreviga det smått sensationella på bild igår.

Det är snart tre år sen vi flyttade till Sverige, och sen dess har det blivit en vana att jag får bokstavera mitt efternamn för att det ska bli rätt då någon annan ska skriva det. Men igår ringde Simon och beställde pizza för hemkörning, och döm om min förvåning när jag inser att de har stavat mitt efternamn rätt trots att de bara hört det via telefon! Och att de inte fått Dahl rätt? Nåväl, jag ger ett poäng till Pizzeria Italia!

tisdag 1 maj 2012

Dagens middag.


När jag ändå visste var kameran var idag, och den faktiskt hade batteriet laddat så passade jag på att fotografera middagen här hemma. Egentligen väldigt ovärt, för jag tror inte att någon egentligen är så intresserad men jag gör det ändå. Det blev då alltså kyckling och bacongratäng, pasta och sallad. Yummie!

Receptet:
4 st kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 små vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
2 dl riven ost.

1. Skär kycklingfilén i längsgående bitar.Stek upp dom, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skär baconet i mindre strimlor och stek det lätt. Lägg baconet på kycklingen.
2. Blanda creme fraiche, grädde, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond och häll blandningen över kycklingen. Täck hela ytan med den rivna osten. 
3. Grädda c:a 25 min i 200 grader.

Valborg 2012


Var och tittade på lite folk på Lindö i Måndags. Riktigt härligt väder och bra stämning.


Simon spanar ut över vattnet och Ängö.


Folktandvården har nog Kalmars sötaste reklamer.