lördag 12 maj 2012

Baka, baka liten kaka. (bildbomb)


Så var det dags att provbaka det recept ni röstat fram då. Här har mördegen till botten varit en vända inne i ugnen och gottat sig. Vid första anblicken så trodde jag den skulle vara enormt smulig, men det var den faktiskt inte.


Kokade kola, och det var nog det som tog längst tid för mig. Den skulle enligt receptet koka i ca 50 minuter, men för mig tog det nog närmre 1 timme och 20 minuter. Men det kanske berodde på att jag hade en ganska liten gryta.


Kolasmeten hälls på botten och sen låter man kolan stelna helt. Att vänta är inte min grej, men denna gång fick jag snällt vänta på att det skulle svalna.


Smälte lite choklad i ett vattenbad, och lade det som ett lager ovanpå kolalagret, och sen åkte kakan tillbaka in i kylskåpet för att svalna och sen kunna skäras i bitar. Denna eviga väntan!


De färdiga Twixkakorna. Enligt Simon (och mig) så får de 3½ av 5 möjliga poäng, men med en kopp kaffe (eller ett stort glas god saft om man inte gillar kaffe) till så får de en stark 4. Kan tilläggas att vi just hade ätit en rejäl middag precis innan vi provsmakade kakorna. De är mäktiga, så det är tur att man kan välja själv hur stora bitar man vill skära kakan i.

6 kommentarer:

 1. men de ser helt sjukt goda ut! Wäh, här sitter jag och har inte ätit frukost och så frestas du! ;D

  SvaraRadera
 2. hanna: De var väldigt goda, men man vill inte ha så mycket av dem ;) höhö, man ska äta frukost innan man kollar min blogg! :p

  SvaraRadera
 3. Dom där såg inte liiite goda ut :D

  SV. Tack sötisch :D

  SvaraRadera
 4. Va fina de blev, men kan tänka mig att de är mäktiga så att det heter duga! :)

  SvaraRadera
 5. Ida: Ja, de är verkligen mäktiga. Tur att man kunde skära kakan i små bitar så att det blir som praliner typ ;)

  SvaraRadera
 6. Svar: Jo, men bara till iPhone och så har det varit bra länge nu - så har inte allt för stora förhoppningar på att det kommer någon (bra) app till android. Har blogspot någon app?

  SvaraRadera

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!