tisdag 31 januari 2012

Tystnad.

Här är det tyst och lugnt. Har inte haft tid i helgen att blogga så mycket, och hittills har inte orken infunnit sig heller. Får hoppas att orken kommer tillbaka till helgen i alla fall, då kanske jag har någonting att skriva om i alla fall.

I helgen hade vi ålandsbesök här hemma, då Simons pappa och lillasyster var här och hälsade på mellan torsdag och söndag. Riktigt trevligt med lite folk i lägenheten tycker jag. Vart ett besök på sjösjukan, besök på IKEA och middag på restaurang och en supergod middag hemma. En toppenhelg helt enkelt.

Igår (eller rättare sagt för ett par veckor sen) tröttnade jag på att mitt hår hade bleknat så otroligt mycket sen färgningen. Kände mig i stort sett gråhårig. Så igår gjorde jag och Simon slag i saken och färgade håret på mig, så nu är det lite mörkare och betydligt mer glansfullt igen, skönt. Dock kommer jag nog inte vara mörk så länge till, utan till sommaren blir det nog åt det ljusare hållet igen. Jag är nog inte gjord för att vara mörkhårig.

Nu blir det att plugga lite och sen ropar sängen på mig!

måndag 30 januari 2012

Chokladfudgekakan

Lovade hanna ett recept på chokladfudgekakan jag lagade förut, och man ska ju hålla vad man lovar brukar det ju heta. Receptet har jag lånat HÄR!

Chokladfudgekaka.
150 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
 
Fudge:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad, jag använde Marabous "vanliga" mörka mjölkchoklad.
75 g smör, rumstempererat

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet.

2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör i. Rör till sist i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord, bröad form (jag använde kokosflingor) med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. Låt kakan svalna i formen.

4. Fudgen: Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbottnen och låt kakan kallna.

lördag 28 januari 2012

Våran dag idag ♥


Fem år tillsammans och ett år som förlovade.
Jag älskar dig mer än någonsin ♥

torsdag 26 januari 2012

Sagan om busskortet.


Ja, detta busskort har blivit en lång historia det.

Mitt busskort har varit försvunnet sen i början av december, men jag har inte orkat söka efter det så effektivt heller då jag visste att det tog slut på resdagar på det i slutet av november. Jag visste i alla fall att Simon hade lånat det när det var några dagar kvar, men varje gång jag frågat har han bestämt hävdat att han gett tillbaka det så jag har inte orkat tjata mer om det. Så jag har gått omkring här hemma och funderat var tusan jag hade satt kortet och jag har även funderat på hur senil jag verkligen blivit. När jag kom ner till Kalmar igen efter jul så insåg jag att det kanske var dags att bege mig till KLTs resecentrum för att skaffa ett nytt, men det har inte blivit av då vi haft så mycket självstudier.

I morse när jag steg upp så låg mitt busskort mitt i allt på mitt skrivbord. Min första fundering då var om det legat under en bok jag flyttade på igår (vilket den inte kan ha gjort egentligen, då den boken bara lagts dit några dagar innan). Slänger i alla fall iväg ett sms till Simon, och frågar om han hade hittat det hemma någonstans. Då visar det sig att kortet har legat i fickan på ett par jeans som legat kvar på Klubben sen Spiikbandyn i november. Phew tur att jag inte skaffade ett nytt, så nu är det bara att fylla på det här igen!

onsdag 25 januari 2012

En liten tur till city.


Fint väder påväg till bussen, och tur var väl det då bussarna inte gick som de skulle idag. Blev sittande i ca 1 timme i väntan på bussar som ska gå minst var 20:de minut. Det var tur att jag hade sällskap av Maria och att vi inte hade någon tid att passa.


Shoppade lite på rean, var bara tvungen när jag hittade en fin kofta för 50 kronor. Sen köpte jag lite schampo och balsam när vi ändå var på Rusta. Kan vara bra att ha hemma tycker jag.

måndag 23 januari 2012

Dagens eftermiddagsfika ♥


Såhär såg dagens eftermiddagsfika ut, och det är faktiskt helt okej när man har feber.

Idag är en sån dag då det inte finns speciellt mycket att säga egentligen. Har varit hemma och haft självstudier, och det passade ju ganska bra då jag sovit ungefär 2 timmar inatt på grund av hostan. Sen när jag vaknade i morse så var febern ett faktum. Roliga saker det här! Nåja, nu är det dags att börja förbereda middagen innan hjärtat kommer hem ♥

Vad söker ni på pt.7

Detta är vad ni läsare sökt på den senaste veckan för att hitta till min blogg:

potatisspöke - Ett sånt farligt litet spöke bloggade jag om här!
anna och jonna kalmar - Det ser ut som en tydlig hint tycker jag! Men bilder från att hon var här en gång finns här och här!
sara anna marie - Det är jag det!
bullekatt - det heter bilderna i ett inlägg runt julen 2010.
avtryck - Tror jag var ett av våra teman på julkalendern år 2008.
skinnbyxor - Bloggade jag om att jag aldrig skulle kunna klä mig i.
2011 lista - En sån svarade jag på runt nyår, och den finns här!
enjoparty - har jag varit på med mamma en gång.
photobucket melindadalin - Det är inte min photobucket ni sökt, det är tydligt det! ;)

fredag 20 januari 2012

Sometimes I hate the life I made.


Är inne i en Skrillex-period just nu, och det är mest bara det som strömmar ur mina högtalare. Just denna låt är ju inte bara Skrillex, men den är lika bra ändå.

Utanför fönstret så är det mulet, vindstilla och vitt i gräset och som tur är så är det frost och inte snö. Sen enligt vädertjänsten i min telefon är det -2 grader ute, så det känns helt okej att vara hemma och plugga istället för att behöva gå ut.

torsdag 19 januari 2012

Att vara klonad.

Jag och hanna hade ett litet mission för den här dagen. Det var att göra en liten "klippihopbild", så som på den gamla goda tiden. På grund av taskigt väder och dåligt ljus så blev min lite halvbra, men jag har gjort den i alla fall!

I övrigt idag har jag pluggat, städat och tvättat!

Gaddning 23.04.07

Sentimentala bilder, del 3. Denna gång bilderna från när jag tatuerade mig och jonna var med som moraliskt stöd ♥

onsdag 18 januari 2012

28.11.06

Fortsätter med mina sentimentala minnesinlägg, då jag hittade lite mer bilder som aldrig hade sett bloggens ljus. Dessa är från ett tillfälle då jag var ut till Skag och hälsade på hanna och genomförde ett skolprojekt.

Skag 29.05.07

Hittade lite gamla bilder i en mapp i datorn, och av sentimentala skäl så delar jag med mig av dem här. Kan vara bra ifall det mot förmodan skulle hända någonting med datorn. Jag ber om ursäkt för att de flesta är mer eller mindre överexponerade, men det var så min gamla kamera gillade att ha det när det var mulet ute.

Såg nu att jag glömt att sätta min stämpel på näst sista bilden, men det får väl vara för denhär gången.

måndag 16 januari 2012

Today I'm wearing


Klänning - Rut m.fl. | Strumpbyxor - H&M | Yllesockor - Mammas design.

Man kanske skulle bli en "riktig" modebloggare ändå, skulle nog vara min grej? Eller kanske inte vid närmare eftertanke. Vad jag ville få fram med det här inlägget är i alla fall att jag fått hem paketet med min fina klänning från Rutstore. Jag är så nöjd med den!

Idag har jag självstudiedag, eller ledig dag kanske man kan säga nu. Den nya kursen drar igång först imorgon så speciellt mycket studier blir det faktiskt inte idag. Det gäller att ta vara på de helt lediga dagarna, för man vet aldrig när man får en sån igen. Utanför fönstret dalar det sakta ner stora, fina snöflingor, men de smälter bort nästan direkt när de träffar marken. Lite tråkigt att det inte fastnar, men ganska skönt på samma gång då jag inte tycker att det behöver komma snö nu när det inte var snö på hela julhelgen. Jag ska väl återgå till min städning här hemma så att det blir gjort någon gång.

söndag 15 januari 2012

Whoopieeee!


Detta har varit dagens sysselsättning. Receptet är taget ur Leila Lindholms Hello Cupcake!

lördag 14 januari 2012

14 Januari genom åren.


14 januari 2006 -Fotograferade lite blommor i pappas födelsedagsblombukett.


14 januari 2007 -Var lite översvämmat i Gölen.


14 januari 2008 -Var och skrinnade med MK (linneas bild)


14 januari 2009 -Jobbade med examensarbetet.


14 januari 2010 - Pluggade på värdegrundstentamen.


14 januari 2011 -Provade ut storlekar på förlovningsringar.

Dagens vackra.


Dagens fina väder, dock tror man ju inte att det är januari när man tittar ut. Det är soligt, lite småblåsigt och 1 grad varmt ute.

Har kollat igenom nästan alla kokböcker jag har här hemma, i jakt på någonting att baka. Men jakten har faktiskt inte gett någonting, då jag inte skulle orka gå och handla så kan det bli lite knapert med ingredienser. Nåväl, ska jaga runt lite på nätet också innan jag ger upp. Tips mottages med tacksamhet!

torsdag 12 januari 2012

Beroende?


Har hittat ett nytt (någorlunda nyttigt) beroende. Har förälskat mig i LOKA med smak av jordgubb och guava, så innan jul köpte vi ett 12pack små 33cl flaskor på citygross. Den andra loka-flaskan på bilden visar mest hur mycket större de normalstora flaskorna är. De små är perfekta att ha i väskan med sig till skolan.

onsdag 11 januari 2012

En liten utmaning.

Jag blev utmanad av Maria, så jag får väl fördriva ett par minuter med att svara på frågorna då.

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN? 
Jag var 13 år då. Under visst räknande här hemma så kom vi fram till att jag gick 7an och var nog som vilken missförstådd tonåring som helst. Hade inte riktigt hittat min plats i tillvaron. Annat blev det ca ett halvår senare när jag började 8an och Elin bytte klass ♥

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN? 
Hade lite småpanik över att Estet slutade och att vi skulle behöva läsa AU2.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?'
Choklad
Yoghurtmandlar
Pringles-chips
Smågodis
Kladdkaka (kanske inget snacks, men ändå)

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Alice Cooper - Poison
Westlife - Against all odds
Backstreet Boys - Drowning
Backstreet Boys - Show me the meaning of being lonely
Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's Back
Ptja, märks det vad jag lyssnade på när jag var liiten?

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Jag skulle resa, och bjuda med både familj och vänner på resan.

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Äter lite onödigt mycket godis
Fruktansvärt envis
En aning lat
Långsint
Kort stubin

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Baka kakor/bullar/cupcakes
Laga mat
Fotografera
Sy korsstygn
Umgås med vänner

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA?
Manchesterbyxor
Blusar med alltför mycket volanger och annat
Haremsbyxor
Jeffrey Campbells Litas.
Skinnbyxor

9) FEM FAVORITLEKSAKER?
Telefonen
Datorn
Hushållsassistenten
Kameran
Wii:t

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Hanna, Linnea, Jonna. Sen får fler göra den om de vill!

tisdag 10 januari 2012

Hur IQ-befriad är du?

Gör en liten lista om iq-befriade saker, mest bara för att jag har sån huvudvärk och känner mig rätt iq-befriad efter dagens intensiva pluggande.

Har du...?
( ) ...låst in dina moppednycklar i mopeden?
(x) ...sprayat hårspray i ögat?
(x) ...trasslat in ditt hår i hårborsten?
(x) ...gått in i en lyktstolpe?
(x) ...fått tuggummi i håret?
( ) ...fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
( ) ...slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?
(x) ...missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
( ) ...trampat barfota på en igelkott
(x) ...tagit på vänsterskon på högerfoten och tvärt om?
(x) ...slagit dig på fingret med en hammare?
( ) ...råkat trycka på stängav-knappen på datorn?
( ) ...snubblat på en fotboll?
( ) ...gett kattmat till din hund?
(x) ...kallat en lärare för mamma eller pappa?
( ) ...stoppat in en cigarett på fel håll i munnen?
( ) ...fått IG på fler än fem prov i rad?
( ) ...sprungit på ett litet barn?
(x) ...gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) ...tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?

Multiplicera nu ditt resultat med 5

10 gånger 5 = 50%

00-25% Du är rena geniet
25-50% Du kan ju vara smartare.. 
50-75% Du kanske borde gå ett extra år i skolan ?
75-100% Sök hjälp

Min första fan-bild! ♥


Kärleksbrev i all ära, det är gulligt. Men ännu bättre är när man vaknar upp på morgonen och har fått ett gulligt litet mail, med en ännu gulligare liten illustration. Tror att hanna fick en smula inspiration av vårat pratande om nischade bloggar, och annat paller.

Tack, tack fina hanna! ♥

måndag 9 januari 2012

Sena julklappar ♥


När jag kom hem till Kalmar efter en lång resdag så låg det en julklapp från Simon på skrivbordet. Wiie, alltid lika roligt att få presenter ♥ Nu blir det alltså att baka lite någon dag, för det fanns mycket spännande i den här boken.

torsdag 5 januari 2012

söndag 1 januari 2012

Så var första dagen av 2012 snart slut.


01012012

Så har första dagen av det nya året börjat närma sig slutet, eller det känns så i alla fall då jag är så trött att jag bara skulle kunna gå och lägga mig och sova tvärt. Jag hoppas och tror att 2012 kommer att bli ett bra år i alla fall. Bilden är i alla fall tagen igårkväll i miramarparken när mariehamns stad sköt sina årliga raketer. Funderar nästan på att göra en liten tavla av denna bild, skulle bli rätt fint tror jag.