onsdag 30 november 2011

Dagens sysselsättning.


Har sysselsatt mig med att baka bullar idag. Skönt att ha självstudier och ha gjort det man ska "studera" dagen innan så att det är färdigt. Så detta fick bli årets variant av lussebullar, saffransbullar med vaniljfyllning. Vanliga lussebullar är inget jag normalt tycker om, så dessa blev betydligt mer uppskattade hos mig. Och Simon som älskar lussebullar tyckte om även dessa. Alltså - alla nöjda och glada!

måndag 28 november 2011

Helgen i korthet.

Fredag:
Hade självstudier hela dagen, så jag var väl i princip "ledig". Lagade brunch bestående av bacon och äggröra åt Simon och mig. Sen satt jag och pluggade en stund här hemma innan det var dags att åka in till stan och årets Spiik-innebandy. Där träffade vi Jens, som syns på bild ett. På bild två har Simon sett nått fint i taket, haha. Fredagen blev lite mycket för mig, så jag tog taxi hem någon gång mellan 02:00 och 02:30. Fick sällskap av J som tyckte att han behövde sova.

Lördag:
Ptja, vad kan man säga. Jag har lärt mig att man ska dricka minst varannan vatten, och man ska äta ordentligt innan man går och lägger sig. Vaknade första gången vid 7, och vinglade iväg för att hämta vatten. Vinglade tillbaka till sovrummet och stupade i säng igen och sov till och ifrån till kl 12 då jag äntligen kunde vända mig i sängen utan att få kväljningar. Steg upp och väckte J som låg på soffan och sov, och följde honom till bussen. Vid 19-tiden så kom jag och Simon på att vi var så sugna på tortillas, så det fick bli en liten promenad till Konsum för att inhandla det som behövdes. Dock blev det en sen middag som åts förts vid 21-tiden, men gott var det! Kollade på två filmer, men de får ett eget inlägg i morgon.

Söndag:
Firade första advent med sovmorgon, och sen upp för att skriva ihop en text till tisdagens litteraturseminarium. Tittade ut genom fönstret, och visst bara sprutar julkänslorna när man ser denna utsikt. Grönt gräs och 12 grader varmt. Nå, pysslade på här hemma tills Simon orkade stiga upp och hjälpa mig laga mat till vårt försenade "lillajul-bord". Det var min helg i korthet det!

måndag 21 november 2011

testar igen.

Testar att bildblogga då.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Julkalender 2011. 10 dagar kvar.

Jag tänkte att jag skulle ta och göra lite "reklam" för den årliga julkalendern som Hanna och jag brukar ha! Första december närmar sig med stormsteg, och om det finns någon som känner sig sugen på att vara med i år så är det bara att posta en liten kommentar här eller hos Hanna! :)

söndag 20 november 2011

Nytt till vintern.

Har varit till Hansa City med Simon idag och pallrat runt lite. Var till IKEA där vi hittade två bekanta namn på en hylla, dock var det ena inte riktigt rättstavat i mina ögon. Sen passade vi på att äta köttbullar till lunch när vi ändå var där.

Orsaken till att vi åkte till Hansa från första början var att jag skulle leta efter ett par varma vinterstövlat, och jag hittade tillslut de som syns på bilden nedan. Så sköna stövlar, så nu hoppas jag slippa frysa om fötterna i vinter! Ratade faktiskt dessa när jag först såg dem på hemsidan, men när jag hittade dem i butik så var de mycket snyggare.

fredag 18 november 2011

Lite funderingar från dagen.


Det är fredag, den näst sista i november. Denna novemberdag har varit grå och kall, och inte sådär jättetrevlig att vara ute i. Men vem är jag att klaga, jag har ju faktiskt varit ledig. Har spenderat en stor del av dagen med Älsklingen i stan.

Först var vi på bio och tittade på Tintin, vilket var en rätt spännande upplevelse och då syftar jag inte på filmen. Jag hade inte några förväntningar alls på filmen, då jag aldrig riktigt gillat Tintin, men den var faktiskt riktigt bra. Riktigt snygga 3D effekter och bra handling. Det spännande var däremot att jag och Simon var helt ensamma i hela biosalongen. Kändes lite underligt att sitta i en tom biosalong, som visserligen är en av de mindre salongerna, och kunna diskutera filmen lite under tiden utan att känna att man stör någon annan.

Sen var vi och åt middag på O'learys, och jag är fortfarande helt proppmätt efter deras goda After Work Buffe. Och nu har det varit myskväll framför Idol. Det har alltså varit en ganska vanlig novemberfredag.

onsdag 16 november 2011

Nytt till ChaCha ♥


Min nya telefon är fin, men den är så tusans hal så jag håller på tappar den i golv ett par gånger varje dag. Så tillsist fick jag nog och klickade hem ett silikonskal som ska göra den lite mindre hal, och även lite mer stöttålig ifall olyckan skulle vara framme. Idag damp paketet ner i brevlådan, och det blev så fint, så fint! :D

söndag 13 november 2011

Sunday, bloody sunday


Sitter inte på min vanliga plats och nördar mig just nu, vilket syns på både ljuset på bilderna och på bakgrunden.

Hjälp vad veckorna går fort nu, helt konstigt att det är söndag igen. Den här veckan har ju visserligen varit lite konstig då jag spenderade början av den hemma på Åland. Och om några veckor börjar nedräkningen inför "jullovet", så snärt är jag tillbaka på ön igen! Om 2½ vecka är det december, och då är det dags för mig och hanna att börja med den årliga julkalendern. Wihu!

Nu ska jag krypa under täcket och sova lite, och imorgon är det skola igen.

lördag 12 november 2011

Vi vill ut i rymden men stjärnorna finns här ♫


Vilken spännande dag det har varit utomhus idag. Har inte ens känts speciellt lockande att gå ut när det är vitt som mjölk ute. Jag ät trött på denna dimma nu, där med punkt!

Fina grejer!


Märks det att jag har en förkärlek för Depends nagellack? Kom på sen att det saknas en flaska på bilden, men det är bara ett genomskinligt som ändå nästan är slut.

Örhängen, eller?


Det blev världens haffsigaste kollage, men det får faktiskt vara så nu.

Hade ju nästan 5 timmar att fördriva i Stockholm när jag skulle åka tillbaka till Kalmar i onsdags. Fördrev nästan 1½ av dessa timmar sittande på Cafe Bellman, där jag åt lunch, men resten av timmarna strosade jag runt i butiker och försökte hålla mig borta från att köpa allting fint jag såg. Lyckades bra tills jag bokstavligt talat halkade in på Ur&Penn (hatar alla blöta löv som ligger överallt). Som det brukar så har ju denna butik billiga örhängen, och det var alltså där jag fastnade.

Det första i mitt lilla kollage är då ett ensamt örhänge (eller heter det ear cuff kanske?) med lite stjärnor och hjärtan, alltså precis min stil. Det blir nog snyggt om man har håret uppsatt så att det får synas riktigt bra. Måste bara hitta ett fint och matchande örhänge att ha i det andra örat då det kan se lite trist ut annars. De två andra bilderna är alltså de som hör ihop. Där är det en ear cuff och sen ett mindre örhänge att ha i andra örat. Jag gillar't!

50 kronor kostade dessa örhängen sammanlagt! Det är budgetshopping det ♥

En ny till samlingen.


Var ett tag sen jag köpte detta nagellack, men fint är det. Sådär perfekt mörkt och höstlikt som jag vill ha det just nu. Det är tur att Depend har så billiga nagellack, med tanke på hur ofta jag köper nya! Heh.

Min älskade fiskare ♥


Denna bild var egentligen inte alls tänkt att läggas upp på bloggen, men jag tyckte bara att den var så tusingens söt, så den fick hamna på bloggen ändå. Det ser verkligen ut som om Simon skryter med storfångsten, som han fångat i Konsums kyldisk! Sötnöt ♥

torsdag 10 november 2011

Mörker!

Hemma igen efter att ha varit i skolan på begreppsseminarium (vilket konstigt ord det blev!). Blev en kort sväng till Konsum på vägen från bussen, och nu är jag hemma och det har hunnit bli kolsvart ute. Trist att dagarna är så korta nu!

Älsklingen är tur och retur till Uppsala över dagen, så jag får roa mig med att laga middag i min ensamhet. Tur att han kommer hem igen ikväll, för sova ensam i lägenheten är ju inte min favoritsyssla som de flesta nog vet. Ptja, så mycket mer vet jag faktiskt inte idag.

tisdag 8 november 2011

Att bara vara!

Nu har mina dagar hemma på Åland gått. Känns lite trist att det har gått så fort , och som vanligt så har jag inte alls hunnit med det jag hade tänkt. Men jag ska försöka sammanfatta lite kort så att ni vet att jag lever i alla fall. Tråkigt nog tog jag inte speciellt många bilder under mina Ålandsdagar, så det blir bara text.

Torsdag:
Hemresa från Kalmar. Steg på bussen vid Kalmar Central kl 8.30 och steg av bussen i Stockholm 15.00. Var lagom mör efter att ha suttit så länge, så det var skönt att få sträcka på benen lite. Gick i alla fall till Pressbyrån och köpte lite att äta och en tidning, och sökte sen upp en tom bänk att slå mig ner på. Det är alltid lika spännande att sitta och studera alla stressade människor som springer omkring som myror i en myrstack. Vid 17.00 gick bussen till Kapellskär och det tog en halv evighet att ta sig ut ur Stockholm. Sen var det så skönt att få sitta på Rosella och veta att man snart skulle vara hemma!

Fredag:
Tog en liten sovmorgon, och när jag väl steg upp så kände jag mig som en överkörd grävling. Det är jobbigt att resa! När mami kom hem från jobb så åkte vi till Kantarellen och handlade och sen in till stan och kikade i lite butiker och fikade. Mysigt! Kvällen spenderades med familjen framför Idol!

Lördag:
Åkte till Stugan för att "fira" allhelgonahelg med familjen. Var och hälsade på Faster och gänget, och drack lite champagne för att hedra farmors minne. Sen promenerade vi hem och lagade middag och spelade lite spel.

Söndag:
Åkte till Jonna och Lillskrutten på förmiddagen och spenderade större delen av söndagen där. Promenad, mat, prat och skratt fyllde dagen, och det var verkligen vad jag behövde. På kvällen sen kom Eve och Simon dit och kikade på film.

Måndag:
Pluggade större delen av förmiddagen, för att sen åka med mami och hälsa på Mormor. Efter middagen så promenerade jag den sjukt långa vägen till Hanna och hennes lilla familj. Drack te och kikade på värdelösa tv-program, men det är alltid lika trevligt.

Tisdag:
Ptja, vad har jag egentligen gjort idag då? Pluggat och vilat. Vaknade upp med någon variant av nackspärr i morse, och det känns ju inte jättelovande inför i morgon. Hur ska jag kunna sova på bussen om nacken värker? Nåja, nu ska jag sluta snarvla och se om det kommer nått spännande på tv.

lördag 5 november 2011


"Tack för vad du givit
Tack för vad du var
Tack för ljusa minnen
som du lämnat kvar."

På alla helgons dag samlades familjen för att ha den sedvanliga minnesstunden/födelsedagsfirandet för farmor på bryggan på Tellholm.
I år skulle hon ha fyllt 79 år. Jag saknar dig, älskade Farmor ♥

torsdag 3 november 2011

Buss 835

Japp, nu sitter man på en buss på väg mot stockholm då. Har nyss passerat Västervik, och jag är redan trött på att sitta här. Nå, min kära Ö väntar så det är bara att kämpa!


Published with Blogger-droid v2.0