fredag 27 februari 2009

Förhoppningar.

Sitter på praktiken igen nu, men tar en liten paus i arbetet.

Igår så fick jag veta att jag och Älsk är bland dom 5 som anmält sig först på lägenheten, så vi har chans att få den. Lovely. Lägenheten var nämligen underbar. Jag håller tummarna för att det blir som jag vill.

Näej, nu fortsätta.

torsdag 26 februari 2009

Tröstshopping.

Efter att min dag hade börjat så dåligt, så kände jag att jag behövde liva upp det lite.

Så jag tröst-shoppade världens underbaraste tröja, på herr avdelningen, nu när den var på 70% rea. Så den blev att kosta 16€. Jag har spanat på den länge, och nu blev den äntligen min. Jag är kär <3

Från positiv till negativ?

Trist väder = trist humör?

Idag är jag trött, väldigt trött. Är på ett lite halvkonstigt humör, och känner mest för att sova. Nacken värker och det dunkar i huvudet. Usch och dubbel-usch vad den här dagen har börjat dåligt.
  • I morse när jag skulle spraya håret, så sprayade jag mig i ögat istället. Det ledde till att jag fick smeta på lite ny macara och blev lite smått försenad hemifrån.
  • När jag skulle klä på mig så hittade jag inte tröjan jag ville ha, och sen konstaterade jag att jag måste ha vuxit på längden, då alla tröjor var magtröjor på mig.
  • Jag fick en hostattack precis när jag skulle svälja mina penicillintabletter, vilket ledde till att jag höll på fick surmjölken i halsen.
  • Det var blött och äckligt ute när jag skulle gå till bussen, och det läckte in i min ena sko så jag blev blöt om foten.
Vart försvann gårdagens positiva Anna?

onsdag 25 februari 2009

Lyckans dag idag <3

Mitt liv flyter på rätt bra just nu faktiskt.

Just nu så...
  • Trivs jag jättebra på praktiken.
  • Är jag superglad inför sommaren.
  • Ser jag positivt på framtiden.
Jag känner att praktiken har gjort mig till en positiv människa. Underbart.

Praktik - Onsdag - Dag 3

Sitter på kontoret och slö-läser lite bloggar, och väntar på att Jonna ska komma och hämta mig så jag får min lunch. Håller väl nästan på svälter ihjäl just nu känns det som *gnäll, gnäll*

I morse så missade jag att trycka på stop-knappen vid hållplatsen där jag skulle stiga av, så jag fick stiga av på nästa och gå tillbaka en bit. Det var ju som tur var inte någon speciellt lång sträcka. Men där ser man hur det kan gå när man är alltför inne i sin egen lilla värld. Förklaringen heter "kapitel 3 i ljudboken".

Har haft lite småarbete att göra ändå sen jag kom i morse, och det är skönt för jag avskyr att sitta i ett hörn och vara sysslolös och se dum ut.

Nu arbeta lite mer ^^

tisdag 24 februari 2009

Praktik - Tisdag - Dag 2



Kan ju säga att jag blev väldigt förvånad när jag satt på bussen i morse, och den här låten började spelas. Trodde nämligen att det enda jag hade i mp3:n var min ljudbok.

Jag blev nästan överöst med arbetsuppgifter när jag kom dit i morse, så jag har inte varit sysslolös idag, vilket jag uppskattar mycket. Satt och arbetade fram till lunchen, då jag for med några på "jobbet" till Time Out och åt lunch. Fast dom kunde ju ha valt att lämna mig i bilen om dom känt för det, barnlås var inte min grej. Nå, dom släppte ju ut mig iaf, och vi gick in och åt.

Sen han jag just sätta mig ner och jobba efter lunch och så var det fika igen, dagarna går ju så fort. Vid tre traskade jag iväg hemåt, eller jag var en sväng via KappAhl och pratade med E först.

Nu börjar det bli dags för mig att sova, men jag drar mig för att lägga mig i sängen. Det kommer bara sluta med en hostattack som vanligt. Hoppas medicinen gör nytta snart.

måndag 23 februari 2009

Dag 1 på praktiken.

Jepp, så var första dagen avklarad då. Eller avklarad låter fel, det låter så tungt, och tung är det sista min dag har varit. Är det nått som är tungt, så är det att andas, men mer om det sen.

Åkte ju som sagt buss till praktiken, och när den passerade Ålands Museum så spanade jag in två snygga brudar där utanför. Puss på dom (; När jag väl kom fram till praktiken, så såg jag säkert ut som ett förvirrat barn. Men jag vart snabbt placerad vid ett skrivbord, och sen fick jag vara med på morgonmötet. Sen så gick jag och satte mig vid min dator igen, och plötsligt kommer någon och ropar på mig, trodde jag. Reagerar sen på att han ropat Jenny, så då var jag åter ihopblandad med min kära syster.

Nåja, jag har suttit och ändrat lite information på en hemsida idag, och det var rätt kul att se hur enkelt det var att hålla på med det. Jättesoft, faktiskt. Så jag hoppas att resten av veckan fortsätter på samma sätt.

Vid 14.20 så fick jag gå, för att jag hade en läkartid att passa. Kom dit och fick träffa universums virrigaste läkare, för hur ofta är patienten tvungen att hjälpa läkaren med datorn? Det var iaf vad jag fick göra. Men med en vilopuls på 110 och konstant feber så är man ju garanterat inte frisk, och det slutade med en 10 dagars penicillinkur. Så nu har jag totalt drickförbud lagom till Katjas fest.

Det var väl allt jag kommer på för stunden. Nu ska jag gå och lägga mig på sängen och lyssna på min ljudbok. Blir så trött av penicillinet. *snark*

Tre i veckan v.9

Tema:
Jag döper dig till

Frågor:
1. Vad heter du i förnamn? Vad är ditt tilltalsnamn?
2. Är du nöjd heller skulle du vilja heta något annat?
3. Räkna upp 5 av de namn som du tycker mest om?

Svar:
1. Jag heter Anna, men det är det mest bara mamma och pappa som säger (;
2. Nu är jag nöjd. Men när jag var liten så skulle jag hellre haft Sara som namn.
3. Oj, det finns så många. Men jag vill inte avslöja dom (;

Praktik - Måndag - Dag 1

Jag ska snart äta lite frukost, och sen traska iväg till bussen.

Första gången i hela mitt liv som jag behöver åka stadsbuss, men det är ju tur att den är gratis. Får hoppas att jag inte missar den bara, men det ska nog inte va nått problem. Hörs igen när jag kommer hem i eftermiddag.

söndag 22 februari 2009

Älsklingen är åter på jobb.

Nu har Älsk åkt på jobb igen, så nu är jag ensam i ungefär 5 veckor. Men det är väl så när man är tillsammans med en sjöman, får lära sig leva med det bara.

Nej, ska snart börja städa lite här och så. Plocka ihop det jag behöver ha med mig "hem", och sen gå hem till Mammi och Pappi igen. Fast det känns inte så lockande att gå ut just nu, för det är nästan snöstorm ute.

Nej, nu städa.

lördag 21 februari 2009

Drömmar och fransk manikyr.

Sitter hemma och väntar på Älsk, som är hos någon av sina vänner. Men det var bra att han for iväg en stund, så att jag kunde lacka mina naglar ifred, så nu har jag fransk manikyr. Det var lite bökigt och pillrigt i och med att det var första gången jag gjort sån, men bara man lär sig så blir det nog riktigt snyggt. Kommer bli supersnyggt i sommar när man är lite brunare.

Sitter och drömmer mig bort lite i lägenheternas och möblernas värld. Tusan att man inte är jätterik, för jag har hittat massor av fina möbler som jag vill ha. Och så har jag hittat en fin lägenhet oxå, VILL HAAA! Nåå, den som lever får se.

Nu ska jag fortsätta drömma (;

Vissa dagar går det bättre än andra.

Vaknade klockan 10 i morse och var hur pigg som helst. Orkade dock inte stiga upp ur sängen, utan låg kvar där och läste lite i min bok. Sen lyckas jag på nått underligt sätt somna om igen, och vaknade för en halvtimme sen.

Trött någon?

Ska väl nämnas också att jag inte är en person som brukar sova längre än till kl 10, men kommer man hem vid typ halv 5 så får man kanske vara lite trött?

fredag 20 februari 2009

Skrinna

Har just ätit en portion nudlar med köttsmak, och nu ska vi iväg och skrinna. Wish me luck (;

torsdag 19 februari 2009

A-lista

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anka
3. Flicknamn: Alva
4. Pojknamn: Albin
5. Yrke: Advokat
6. Färg: Aquamarin
7. Klädesplagg: Arbetskläder
8. Mat: Avocadosoppa
9. Sak i badrummet: After Shave
10. Plats/stad: Arvika
11. En orsak att vara sen: Astma
12. Något man skriker: Akta!
13. Film: A beautiful mind
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: Abba
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Askuddsvägen
18. Bil: Aston Martin
19. Sång: Attack - 30 seconds to mars
20. Aktivitet med mer än en deltagare:
Amerikansk Fotboll

onsdag 18 februari 2009

Suddbilder.

Älsk försökte ta en bild på oss, men blixten var tydligen inte på, så den blev suddig. Men den har en viss charm ändå.

Lite små funderingar.

Sitter och tittar på bilder från Alla Hjärtans Dag. Måste säga att jag var ganska fin i håret där faktiskt, när det är lite lockigt. Att jag i övrigt ser ut som ett barn är en annan sak (;

tisdag 17 februari 2009

sportlov.

Så var andra sportlovsdagen här då.

Och jag har faktiskt varit rätt effektiv. Bäddat rent i sängen, och snart ska jag gå hem o träffa Mammi en stund. Nu ska jag sätta lite fart med mitt arbetande.

måndag 16 februari 2009

Tre i veckan v.8

Tema:
Hur mycket är klockan?

Frågor:
1. Hur ofta kontrollerar du hur mycket klockan är?
2. Är du tidig, punktlig eller ständigt sen?
3. Är du högerhänt och har klockan på vänster hand eller tvärtom? Eller har du den någon annan stans?

Svar:
1. Jag tittar vad klockan är rätt ofta.
2. Oftast rätt punktlig.
3. Jag är högerhänt och har oftast klockan på vänster hand då jag har klockan på mig. Men oftast har jag bara mobilen med mig.

söndag 15 februari 2009

inläggen?

Nu har min blogg fått nå fel o vägrar visa mina inlägg. Stört!

EDIT:
nu syns dom igen :)

Ännu en dag till arkivet.

Är det någon som kan övertala mina fingrar att det visst går att skriva med långa naglar?

Just nu sitter jag och skriver med baksidan på en penna. Ser säkert väääldigt kul ut, men jag har inte vant mig vid mina nya, långa naglar ännu. Hehe.

Nu blir det att se på Bones kanske. Sen sova?

lördag 14 februari 2009

glad alla hjärtans dag <3

Jag önskar alla mina vänner och mina läsare en fortsatt bra alla hjärtans dag <3 Pajen som man ser lite i hjärtat, är hallonpajen jag lagade igår, och som ska provsmakas ikväll.

Pusshej <3

fredag 13 februari 2009

Underbara Fredag <3

Har gjort om headern lite igen. Den blev lite bättre, men ännu är jag inte helt nöjd. Hinner inte göra mer på den ikväll, för nu ska jag laga Hallonpaj, och sen blir det Bones och en fastlagsbulle <3

mordförsök?

Man kan ju undra om Ålands Yrkesskola vill ha en elev mindre? Annars kan man ju undra varför dom serverar bröd med pinjenötter på åt mig som är allergisk mot nötter?

onsdag 11 februari 2009

soffmys <3

Nu har jag suttit vid datorn länge nog enligt Älsk, så nu får det bli soffmys och Bones ^^

förändringar på bloggen.

Nu har jag gjort om på bloggen igen.

Det fick bli grönt, för jag längtar efter våren. Den fick godkänt av Älsk i alla fall. Någon annan som har någon åsikt? :p

tisdag 10 februari 2009

Tisdagstema: Utomhus

Dagens tema var: Utomhus.

Men eftersom jag är sjuk, så får det bli en gammal bild. Men jag längtar efter att bli frisk, så att jag får gå ut en liten stund. Trist att sitta inne när det har varit så fint väder ute nu.

måndag 9 februari 2009

Tre i veckan v.7

Tema:
Säg det med ett leende!

Frågor:
1. Vad tycker du om att gå till tandläkaren?
2. Har du lagat många hål eller har du inga alls kanske?
3. Använder du tandpetare eller tandtråd?

Svar:
1. Jag har inget emot att gå dit. Hellre det än att se ut som dom i "Englands Värsta Tänder"
2. Jag har bara haft ett hål, och det var i femman.
3. Nej, jag måste väl erkänna att jag är rätt dålig på det.

söndag 8 februari 2009

En helt vanlig dag för mig.

Har fortfarande feber. Inte lika hög feber som igår, men fortfarande feber. Trist.

Tittade just på VM med Älsk. Jag blir så arg på den serien ibland.
Före VM tittandet så åt vi jättegod paj som mammi var snäll och kom hit med, helt utan att vi visste om att hon skulle komma^^ Min mammi är underbar <3

Nej ska nog gå och lägga mig på soffan igen och dricka min finrexin. Så att det blir skola på tisdag iaf.

på bättringsvägen.

Det här är väldigt spännande.

I morse när jag vaknade så hade jag 37.1, lite stegring alltså. Hur tusan kunde jag ha så hög feber igår, och vara relativt frisk idag? Halvdöd igår, kärnfrisk idag.. Underligt.

sjuk, sjukare, Anna..

Tjohoo, det här blir bara roligare och roligare.

Har nästan 40 graders feber nu, och det känns rätt värdelöst faktiskt. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk.. Vill nån annan vara sjuk åt mig? Please!!

lördag 7 februari 2009

soffdag.

Idag har jag inte gjort annat än legat på soffan o kollat på film.

Har kollat på High School Musical 1 & 2 och Sweeney Todd. Nu funderar jag på om jag ska kika på Desperate Housewives säsong 4 eller The O.C säsong 4. Dagens I-landsproblem.

Nåja, nu blir det soffan igen iaf.

38,7

Jag känner mig som världens minsta människa.

Jag höll på att missa toaletten när jag skulle sätta mig ner där för en stund sen. Lyckat Anna. Det går en ilning av kyla genom kroppen för varje steg jag tar. Huvudet känns som en ballong med alltför mycket luft i. Crap. Jag har inte tid med det här.

fredag 6 februari 2009

Mysdag med H & M

Det har varit en riktigt bloggfri dag idag (;

Hanna och Mimi kom med mig hem efter skolan. Eller först var vi till Elgiganten och sen var vi till Citylivs. Väl hemma lagade vi middag och sen så kollade vi på House medan vi åt. När maten var uppäten så började vi kika på Forgetting Sarah Marshall, och den var riktigt rolig faktiskt. Sen lagade vi smoothies och åt lite glass och tittade på Djävulen Bär Prada. Riktigt bra film det med faktiskt.

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett, dricka en kopp te och lägga mig på soffan och kolla på High School Musical 1 & 2. Och vänta på att Älsk kommer hem.

Dagens 06.02.09

Datum: 6 februari 2009
Klockan: 09:33
Klädsel: Jeans, t-shirt, linne, underkläder, strumpor.
Frisyr: Två toffsar och uppsatt lugg
Smink: Inget.
Bästa: Eh, inget alls.
Sämsta: ... det vet nog många.
Ser fram emot: Att få ha movienight med några snyggisar (;

Vill inte: alls hålla på med det jag ska göra.
Hoppas: att helgen blir bra.
Kommentar: eeh. ingen.

torsdag 5 februari 2009

mysdag?

Det har varit en riktigt trevlig dag idag.

Var till Wirrans och åt lunch med J, det var riktigt mysigt faktiskt. Sen tillbaka till skolan, där det inte alls var lika mysigt. Efter skolan var jag med J till Elgiganten och kikade lite på datorer, och jag hittade en helt underbar dator som jag gärna skulle köpa. Sen hem, äta lite middag och sen iväg och rejsa lite med E.

Nu ska jag gå och slå in Mimis present.

layoutfundering.

Nu har jag bytt bild på mig själv här på sidan, den andra var inte så mycket jag längre (;

Imorrn ska jag sätta mig ner och pyssla lite med blogglayouten, om jag hinner. Ska städa lite i lägenheten och röja bort lite skräp ur skåpen här så att jag får rum med alla mina saker sen. Men blir jag klar med det tidigt, så får det bli layoutpyssel sen.

onsdag 4 februari 2009

mipmip

Oj vad bra det går med mitt bloggande nuförtiden.

Nåja, nu blir det iaf att kika på Over her dead body med älsk.

tisdag 3 februari 2009

ÄNTLIGEN

Nu har jag ÄNTLIGEN fått en praktikplats, och det känns så skönt att slippa ha mera ångest. Hoppas det blir både roligt och lärorikt nu bara. Har väl visserligen ganska svårt att tro att de finns nått som kan slå förra årets praktik, men man vet ju aldrig. Den som lever får se.

Nu blir det soffan och VM-tittande.

måndag 2 februari 2009

Tre i veckan v.6

Tema:
Du har talang?

Frågor:
1. Vad är din största talang?
2. Har du några andra talanger som du är stolt över?
3. Finns det någon talang som du önskar att du hade?

Svar:
1. Ehm, jag är en väldigt bra lyssnare. Så om det är någon som behöver prata ut så lyssnar jag gärna.
2. Jag är rätt kreativ (ibland)
3. Jag önskar att jag var bättre på att ge goda råd och komma på lösningar på folks problem. Jag lyssnar gärna, men jag är verkligen superdålig på att ge råd.

söndag 1 februari 2009

Anna - Please don't take my picture

Igår var en riktigt trevlig kväll.

Eller förfesten hos E var bra, men på Arken var det väl inge vidare direkt. Bara massor med människor som man knappt känner eller så alls. Nåja, det lär ju inte hända att jag går till Arken en lördag igen. Inte på länge i alla fall.

Idag har jag och Elin rallat runt på en massa olika ställen, men det har varit en rätt lugn "bakisdag" så. Nu ska jag sätta mig och göra lite skolarbete.

Dagens I-landsproblem.

Nu har jag använt Älsklingens minidator i ungefär 2 veckor, då min inte har funkat riktigt som den ska.

Nu funkar ju min igen, men den är hemsk att använda. Allting blir så stort och underligt. Tangentbordet är för stort att skriva på och en massa sånt. Fy. Men man ska väl vänja sig igen hoppas jag. I-landsproblem, javisst.