söndag 31 januari 2010

Längtan

Hjärtat slår i otakt.
Tårarna bränner bakom ögonlocken.
En isande känsla i ryggraden.

Är det såhär det måste kännas, när man längtar hem?

torsdag 28 januari 2010

Dagen är fulländad.

Dagen idag är verkligen perfekt.

Firar ju som sagt tre år med Simon, och sen så såg jag just att jag är godkänd på tentan! Fantastiskt! Trodde aldrig jag skulle bli godkänd på den.

Nu blir det matlagning och diverse mys <3

3 år tillsammans

Idag firar vi tre år tillsammans, så nu ska jag försöka pyssla ihop en liten överraskning tills Simon kommer hem :)

onsdag 27 januari 2010

Grattis på födelsedagen!


Grattis till mimi som fyller år idag. Hipphipp hurraaa!
(och jag lovar att bjuda på tårta alternativt ha en present väntande om ni kommer och hälsar på i kalmar någon gång igen (; )

lördag 23 januari 2010

Uttråkad Anna.

Jag är så fruktansvärt uttråkad ikväll, så det kliar i kroppen efter att hitta på någonting. Skulle vilja kolla på film, men jag vet inte om jag har någon bra, så det får väl bli "fantastiska fyran och silversurfaren". Vilken töntig titel filmen får på svenska. Haha. Och sen kan man kan ju undra om den verkligen är sevärd, när den bara har fått 1+ enligt TV.nu.

Nå, den får kanske funka som bakgrundsunderhållning medan jag spelar The Sims 2. Puss på det, men först hänga lite tvätt.

onsdag 20 januari 2010

En kort uppdaterin om livet i kalmar.

Alltså, nu är jag trött på det här eviga snöandet.

Det har snöat mer eller mindre i två dygn nu, och jag är så otroligt trött på det. Jag längtar till våren, och vår blir det ju knappast så som det ser ut nu. Sen är det nollgradigt ute, vilket innebär att det dessutom är rätt slaskigt där folk har gått mycket. Urk. Sen börjar snön bli brun igen, och det leder ju till att både skor och byxor blir jätteskitiga, och det är riktigt äckligt.

Nog om snön, och över till någonting roligare. Igår fick jag och Simon reda på att vi fått lägenhet inne i Kalmar. Visserligen är den ute i Norrliden, men allting är ju bra mycket bättre än Nybro måste jag säga. Månadshyran är högre, men det jämnar ut sig då den är hyresfri på sommaren, och att vi slipper betala 1400 kronor i månaden på att pendla. Och nu slipper jag dessutom passa de där jäkla tågen. Så det blir nog bra, och jag ser fram emot att få flytta härifrån snart,snart,snart!

Nej, nu ska jag diska, städa och fixa lite inför skolan i morgon.

lördag 16 januari 2010

Dagens roliga händelser.


Detta är kvällens planer. Hänga upp de nya gardinerna till köket som vi köpte idag, och dricka lite CocaCola körsbär. Har aldrig druckit den förut, så jag måste ju prova när jag såg den på citygross idag.

Dagen har alltså spenderats ute i HansaCity, där vi först var en vända på Ikea och köpte gardiner till sovrummet (de lila), gardiner till köket (de vita) och ett nytt stort underlakan. Sen promenerade vi över till Stadium för att jag behövde ett par vattentäta ytterbyxor till på måndag. Därifrån vidare till Media Markt och sen till CityGross en vända. Måste säga att vi fick rätt mycket gjort på de tre timmar vi spenderade där.

Nu ska jag i allafall bara ta det lugnt ikväll, och imorgon blir det en välbehövlig sovmorgon.

fredag 15 januari 2010

Ahapp.

Fixade ju lite nytt på bloggen då jag hade tröttnat på snön och kylan på den gamla. Är inte helt nöjd med den här som jag lagade nu heller, utan jag borde nog lägga ner lite kärlek på den till. Eller så borde jag helt enkelt ta lite nya bilder så jag skulle ha någonting vettigt att arbeta med.

Nå, imorgon är det tenta och jag känner mig fruktansvärt tom i huvudet. Ingenting av det jag har försökt plugga på har fastnat, och det känns faktiskt ganska jobbigt. Vet ju att det är en viktig tenta, men vad gör man. Det är väl så att det värsta som kan hända är att man får tenta om den.

Nej, nu ska jag bara vänta i en minut till innan min dator har kört sin rutin-scanning efter virus, och sen kan jag äntligen få gå och lägga mig. Har ju visserligen sovmorgon då tentan börjar först kl 14.00, men jag ska väl försöka plugga lite till imorgonbitti.

Puss <3

torsdag 14 januari 2010

Ett liitet filmtips!

Har ju helt glömt bort att berätta att jag, Simon och Jocke var och tittade på Avatar på bio i tisdags, och gudars vad bra den var! Jag trodde inte att det var en film jag skulle uppskatta, men den var jättefin. Simon som hade trott att det skulle vara en actionfilm blev väl däremot lite besviken. Men jag rekommenderar den verkligen! (;

onsdag 13 januari 2010

Ett cupcake-liv!

Jag bakade ju morotskaks-cupcakes i måndags.

Trodde att jag skulle få vara helt ensam i köket, men tänk så fel jag hade. För direkt när jag plockat fram de saker jag skulle ha, och satt igång ugnen så var Simon i köket och ville vara med och baka. Men jag klagar inte, för det är alltid mysigt att göra någonting tillsammans. Så han fick riva morötter, riva citronskal, pressa citronen och sen fixa ihop glasyren. Och goda blev de små cupcakesen!


Fick så otroligt ont i huvudet samtidigt som muffinsarna skulle svalna, så jag vilade en stund innan glaseringen. Därav den trötta blicken på bilden.


Glasyyyr!


En av de två brickorna med cupcakes, 24 stycken blev de allt som allt.


Simon är redo att smaka på en cupcake!

söndag 10 januari 2010

Nu kommer en bild på gardinerna.

Var och "shoppade loss" på Jysks rea igår.


Det blev gardinstänger till alla rum, och sen så hittade vi gardiner till vardagsrummet. Och det är de som syns på bilden.

Jag föll stenhårt när jag såg dessa, och sen så kunde jag inte släppa dem ur tankarna. När vi väl kom till hyllan där alla gardinpaket skulle finnas så hittade jag bara panelgardinerna och kappan med samma mönster. Men envis som jag är så gav jag inte upp, utan jag slet ner nästan alla flora-förpackningar från hyllan och började leta. Och där fanns de, två förpackningar kvar, av MIN gardin! Hade den varit slut så skulle jag ha blivit riktigt ledsen.

Nåja, kan bara konstatera att vilken otrolig förändring det blev med gardiner. Känns som ett helt annat rum nu, och det blev så mycket finare här inne. Tänk vad lite tyg kan göra! (:

lördag 9 januari 2010

min vardag är igång igen.

Så har man varit i kalmar ett par dagar då, och igår kom sambon hem igen <3

Idag har vi varit och köpt gardiner, så nu ser det betydligt bättre ut i vårat vardagsrum. Underbart. Bilder kommer i morgon när vi har städat upp lite, och jag har pluggat det sista inför jämställdhetsseminariet.

Ikväll blir det snacks, och "my name is earl" (; Kort uppdatering, men nu vet ni att jag lever (;

tisdag 5 januari 2010

Snart så är det kalmar som gäller!

Idag är sista dagen jag är hemma på Åland.

Jättetrist att veta att jag är tvungen att åka tillbaka till "verkligheten" i morgon, speciellt då jag vet att det är otroligt länge kvar tills jag kommer hem igen. Så jag får väl säga hejdå Åland, vi ses igen till sommaren. Men jag kommer ju få ålandsbesök nån gång däremellan hoppas jag.

Nu ska jag i alla fall gå och packa ihop min väska, så jag kan slappna av liite ikväll. Väcktes nämligen onödigt tidigt av att de plogade snö på gården.

fredag 1 januari 2010

Mitt nyår 2009/2010

Så var nyår avklarat, och det står nu 2010 i kalendern. Det är en skum känsla, och dessutom har det här året gått så otroligt fort. Har knappt hunnit med att reagera på att det varit 2009, eller det känns iallafall så. Men jag hoppas att 2010 kommer bli lika bra och även bättre än 2009 har varit.

raketer

Nyåret spenderades ute i Saltvik hos Jonna och hennes familj. Det var supermysigt, och det bjöds på mycket skratt och trevliga stunder. Några bilder från spelandet på kvällen orkar jag inte lägga upp, så ni får nöja er med raketbilder från igår kväll istället.

raketer