måndag 30 juli 2012

Dagens middag - 30.07.12


Dagens otroligt "nyttiga" middag blev alltså fattiga riddare. Det var ju så längesen jag åt det lagat på riktig vetelängd och inte bara vitt bröd. Mm-mm, så gott det blev! Tur att det blev några kvar till morgondagens frukost (; ♥

#13 - Verktyg

Tänkte göra ett litet försök att hålla liv i min blogg i sommar, genom att börja svara på 5 frågor i veckan hos Saija på Quizle. Har ju varit med där ett tag, men då hade det namnet tjejsnack osv. Så nu ger jag detta ett nytt försök då, allt för att hålla min sommardöda blogg levande.

Verktyg
1. Vilket verktyg använder du mest?
Jag själv använder nog skruvmejslar oftast, då det oftast är såna reparationer jag gör. De övriga verktygen överlåter jag med varm hand åt Simon. Jag kan använda dem, men det blir så mycket bättre när han gör det *tummen mitt i handen* Jag brukar använda hammaren då och då med, men det är inte ofta.

2. Nämn 2 verktyg du inte behärskar, om det finns några?
Det finns säkerligen verktyg jag inte behärskar, men jag vet inte riktigt vilka det skulle vara just nu. Motorsågen behärskar jag nog, men jag vägrar använda den av rädsla för den, typ.

3. Vad är en torx?
Det är en skruvmejsel som har sex uddar eller nått. Ser ut som en stjärna gör den i alla fall.

4. Kunde du det utan att googla ?
JA! Tack pappa och Simon för den onödiga infon, den kom till användning tillslut.

5. Finns det något verktyg du önskar att du hade, varför?
Njaeee, inte direkt faktiskt.

söndag 29 juli 2012

Veckan som gått ♥


♥ Var och tittade på/lyssnade på Den Svenska Björnstammen tillsammans med Ina. Galet bra spelning, men som vanligt väldigt svårt att få några vettiga bilder alls.


♥ Klippte mig, och färgade håret. Men det har ni ju redan läst om.


♥ Plockade blåbär med mamma, och var blå om fingrarna i flera dagar.


♥ Galet duktiga sångare i konserten/föreställningen A Tribute To Queen.


♥ Avslutningsfyrverkeri på Rockoff igår.

lördag 28 juli 2012

28 juli 2012 - ♥

Simon, just du kom och tog mitt hjärta med storm!
Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går ♥
5½ år tillsammans och 1½ år som förlovade idag ♥

torsdag 26 juli 2012

Naglar ♥


Karro ville se hur det orangea nagellacket såg ut på naglarna, så jag gjorde mitt bästa för att få en så rättvis bild som möjligt, med det var inte det lättaste. Det är betydligt finare i verkligheten än vad det är på bilden! :)

Dagens förändring.


Låter bilderna tala sitt eget språk, så ni får titta och säga vad ni tycker.

tisdag 24 juli 2012

Nytt, nytt, nytt ♥


Köpte lite nya nagellack för någon vecka sen. Kände att jag behövde lite nya roliga färger nu innan sommaren tar slut, så dessa skönheter fick följa med hem. Lovely ♥

måndag 23 juli 2012

Lite jordgubbar och några hallon!

" src="" />
Vad blev det då av de jordgubbar och hallon jag postade en bild av på facebook förra veckan? Dra muspekaren över bilden så får ni see! :D

Varning för usel bild!

Blev ett par byxor rikare i helgen tack vare Mami! Hon hade beställt ett par rosa byxor åt sig själv från H&M, men när de kom så passade de inte. Så jag tänkte att jag på skoj skulle prova dem, men att rosa byxor nog inte var någonting för mig direkt. Men de satt som gjutna på mig, och jag tyckte väldigt mycket om färgen, så de fick stanna i min garderob. Tack Mami! ♥

söndag 22 juli 2012

Fikamys ♥


För ett par veckor sen så fikade jag, mamma och pappa i kvällsljuset på altanen. Det är såna kvällar som laddar batterierna och gör att man mår så otroligt mycket bättre. Hade dagen till ära bakat Twixkaka, oh så god den är!

måndag 16 juli 2012

Hundvaktshelg ♥

Var hundvakt till detta lillpyre i helgen när hans matte och husse skulle bli herr och fru. Så mysigt vi har haft det! Och jisses vad tomt det blev när han åkte hem igen i söndags kväll. Här kommer några små bilder på söta lilla Chase! ♥

fredag 13 juli 2012

Fredagen den 13:de.

Ja, det är tydligt att det är fredagen den 13:de idag, då det mesta har gått fel. 

Det hela började inatt/ morse när någon idiot hade satt sopkvasten mellan dörren och dörrkarmen nere i trapphuset så att övriga idioter kunde komma och gå som de ville. 04:10 vaknar jag av att någon står och ringer på våran dörrklocka ett par gånger, men då ingen öppnar så börjar människan riva i dörren istället. Sen går denna någon, som då visar sig vara en kille (eller en tjej med ovanligt manlig röst) ut på piskbalkongen och börjar ringa och jag hör genom mitt öppna fönster att det pratas om efterfest och oöppnade dörrar. Efter en stund så ringer det på dörren igen, och även denna gång rycks det i handtaget. En stunds väntan går innan det tredje försöket på ringklockan. Sen hör jag hasande steg nerför trappan. Mina  funderingar är ju vart puckot var på väg, och varför man inte förstår efter första ringningen att man kanske är vid fel ytterdörr? Och varför läser man inte namnen som står på ytterdörren innan man väcker folk mitt i natten?!

Jag var i alla fall mer än lovligt seg i morse när det var dags att masa sig upp på jobb, å jag fick börja dagen med varm choklad (bilden stal jag här) och rostat bröd med marmelad. Sockerchock eller sockerkick, men vaknade gjorde jag ju i alla fall. Och jag höll mig vaken lagom till morgonkaffet på jobbet, och efter det har tröttheten bara blivit värre och värre. Och inte blev det bättre av att v hade två strömavbrott på jobbet heller.

Nu ska jag i alla fall sluta beklaga mig, men jag höjer ett varnande finger åt idioten som var här inatt, och återkommer du inatt så kommer antingen jag eller pytteliten att bita dig i benet!

måndag 9 juli 2012

Min effektiva dag!

Har varit sådär lagom effektiv idag på min lediga dag, och på bilden kan man se lite av vad jag pysslat med men jag kan skriva det i text så kanske det är lättare att förstå.

Gick ett litet ärende i morse, och när jag ändå var i krokarna så passade jag på att gå till Lisco och köpa en pärm med färdiga plastfickor i så att jag har nått att samla alla viktiga skolpapper i under min sista termin. Man kunde även sätta en bild på framsidan, så jag passade på att göra en liten lapp som berättar vad pärmen innehåller. Sen gick jag hem och åt frukost, och sen tog jag cykeln ner på stan för att kika på lite annat. Fastnade på Dillen och kom ut med ett litet spel. Hoppsan, så det kan gå! På vägen hem från stan så svängde jag via biblioteket och skaffade ett nytt lånekort, så nu slipper jag fundera var jag förlagt mitt gamla. Sen har jag städat mitt rum, lagat mat och diskat undan efter maten.

Så kvällen har jag alltså spenderat med att installera och spela the sims 3 husdjur, och det tänkte jag fortsätta med ett tag till. Puss då det ♥

söndag 8 juli 2012

Sömnig Söndag pt.2


Så var det snart "natt" och det är mjölkvitt utanför fönstret. Jag börjar känna mig en smula seg i både huvud och kropp, så jag tror att det ganska snart blir att krypa ner i soffan och kika på en film eller nått. Dagen har varit en riktigt bra dag, och HÄR kan ni se hannas bilder från dagen. Jag har tyvärr inte så många att bjuda på, mer än bilden på min glass. Gottigott ♥

Känns som om det här inlägget bli sådär lagom meningslöst, men det är kanske trevligt med lite livstecken?

Ledig Lördag & Sömnig Söndag

Igår var en dag som var fullspäckad med olika evenemang, eller vad man nu kan kalla det. Först bar det av till Anna och Janne för att fira att de har gift sig! Skickar ett stort grattis till er än en gång, och önskar er all lycka i livet! ♥ Det bjöds på riktigt mumsig smörgåstårta och mycket skratt och prat. 

Sen åkte jag vidare till Hanna och Sami, för att hälsa på i deras nya bostad. Oh, så mysigt det var! Blev inte direkt mindre sugen på att flytta hem och skaffa en bostad att inreda och fixa med. Känns ju inte så motiverande att inreda och fixa i en studentbostad där vi knappast kommer bo mer än ett år till så. Det bjöds på glass, och vi satt ute på gräsmattan och åt, och det är väl så sommaren ska vara va? Kom hem igen just innan klockan slog 12, och somnade nog så fort huvudet landade på kudden.

Idag är det då söndag, och det regnar. Men vad gör väl det egentligen, det innebär ju att jag inte behöver vattna mammas pumpaplantor så noga då de får vatten ändå. Däremot så lär jag ju få vattna alla de övriga växterna lite mer noga. Nu blir det att hoppa i skorna och sen brumma iväg! Ha en underbar dag allihopa ♥

fredag 6 juli 2012

Ett irritationsmoment i vardagen.

Sen blogg.se uppdaterade sitt bloggverktyg så har jag upplevt att flera bloggar laddar mycket långsammare, och vissa går inte ens att komma in på. Allt som oftast möts jag av denna bild, vilket får mig att bli mer och mer skeptisk mot allt vad kor heter. Jä*la kor, jag ogillar er skarpt just nu! Det blev extra tydligt nu ikväll då jag läst ikapp lite bloggar, och flertalet av bloggarna ligger just hos blogg.se. Sen insåg jag att sommar och bloggläsande inte är en så bra kombination då jag hade 400 olästa inlägg. Woops. Nåja, vissa läser böcker men jag läser bloggar istället ;)

onsdag 4 juli 2012

Snapshots v. 25, v. 26 och delar av v. 27

Eftersom jag är så tusans upptagen jämt (jobb,jobb,jobb och sömn) så har bloggen blivit lite lidande igen, men här kommer då några bilder från veckorna som gått. Alla bilder är tagna med telefonen då klant-Anna varit i farten, och tydligen har glömt kameraladdaren i Kalmar över sommaren. Bra jobbat bruden, verkligen sjukt bra jobbat!

♥ Firade midsommar med att fara till Hammarbo och titta på midsommarstången. Note to self: Stanna hemma nästa år, det är inte speciellt spännande att se på stångresningen. Bränd på ryggen blir man också!

♥ Midsommarfika. Yummie!

♥ Firade "minisemester" på stugan med mamma och pappa! Wonderbart!

♥ Åkte båt runt Granskär och kikade på lite olika nybyggda hus. Försökte fota mig själv, men blåsten ville inte riktigt att håret skulle vara på sin plats.

♥ Fikade med blåbär&jordgubbspaj med vaniljsås i stranden. Livet blir inte mycket bättre än så!

♥ Jobbar, jobbar och jobbar. Men det nämnde jag ju tidigare. Mina fina skooor fick vara fotoobjekt under en tråkig stund i kafferummet.