fredag 27 april 2012

Call me, maybe?


Dags att finslipa hemtentan, då, och till det behövs lite trevlig musik. Igår blev det Kent, idag blir det detta! ^^

torsdag 26 april 2012

♥ k ä r l e k ♥

Kent – Jag är inte rädd för mörkret
Tyckte att tentaskrivandet gick lite segt, och fick tipset av min syster att starta spotify och lyssna lite på Kent! Det gick bättre att skriva nu! Woho!

I brist på annat?


I brist på andra bilder, så fick det bli en liten bild på gårdagens efterrätt. Har man ätit soppa till middag så hör det ju till att man äter plättar till efterrätt. Right?

Känner mig som en överkörd grävling, men huvudet fullt av havregrynsgröt. Tack kära hemtenta för det, fördelen är väl att jag kommer sova oerhört gott ikväll. Har i alla fall suttit och skrivit på den jäkla tentan sen kl 8 i morse när de lade ut frågorna på Moodle, och nu börjar jag känna mig tom på ord och då har jag ändå två frågor kvar att svara på. Två frågor = två a4 sidor, så jag börjar se slutet nu. Ska verkligen försöka bli färdig idag, så att jag bara har att korrekturläsa den imorrn. Sen tar jag helg efter det, och har helg till på onsdag då sista delkursen för terminen börjar! Nu blir det en liten luftpaus och sen fortsätta skriva.

fredag 20 april 2012

En låååång lista i brist på annat?

Eftersom det kan vara fattigt med inlägg här i väntan på ork och samlade tankar så tänkte jag skriva ihop en liten lista. Har hittat på några egna frågor som jag helt enkelt tyckte att skulle vara roliga att svara på, och några frågor är tagna ur boken "Hemligt - 400 frågor om dig".

Några favoriter -
Uttryck:
I text så är jag ganska duktig på att använda uttrycken "ptja" eller "ehm". I dagligt tal så är uttrycken "mjasså?" eller "jonä" använt rätt ofta. Jag kan inte riktigt välja nått av dem. Jag har haft perioder i livet då jag fastnat så stenhårt vid ett uttryck så att familj och vänner tröttnat på det, tur att jag har kommit ifrån det!

Tv-serie:
Jag tittar sällan på tv och tv-serier, och de jag verkligen fastnat för är inte många. Oftast kan jag tycka att säsong 1 är bra, men att det efter den bara blir sämre och sämre. Men en av de få favoriterna är The O.C.

Mat:
Ska jag behöva välja någon av favoriterna?!? Det är ju nästan omöjligt i min värld, har alltför många rätter som jag skulle kunna leva på. Men en av de absoluta favoriterna är Pasta Carbonara.

Bil:
Av de som finns hemma i garaget så är mammas Volvo favoriten, men det kanske kan bero på att det är den jag oftast kör. Om jag däremot ska nämna min "drömbil" så är det en Honda CR-V i färgen Urban Titanium Metallic med automatlåda. Och det är mycket viktigt att det är MED automatlåda!

Land:
Åh, Land! Ehm, natthumorn sätter sina spår! Jag menar alltså Åland och även om det inte är något eget land så är det min favorit. Det är där jag har familj och vänner, så därför är det favoriten.

Lukt:
Jag brukar ogilla lukter faktiskt. Skulle det däremot stått doft så skulle jag ha svarat nytvättad tvätt, utan att tveka. Speciellt om tvätten har fått hänga ute och torka i naturen.

Pålägg:
Ost eller leverpastej, det är nästan de enda pålägg jag äter också. Leverpastej vägrade jag äta fram tills jag gick i 8an eller 9an och jag sov över hemma hos Elin, det är alltså hon som har lärt mig att äta det. Det är även hon som lärt mig att tycka om fetaost.

Drink:
Dricker ju aldrig drinkar nästan, men de få gånger jag gör det så är det P2 eller P2 Cranberry som gäller. Om det är så att någon inte vet vad den innehåller så är det 3 cl Vanilla Vodka, 3 cl Sourz apple, pressad lime och 7up. I P2 Cranberry så har de bytt ut 7up mot tranbärsjuice.

Träd:
Allt utom björkar skulle jag vilja säga. Har inte haft vett att favorisera träd speciellt mycket. Men ett favoritträd är nog ändå mitt äppelträd som står i farfars äppelträdgård.

Ålder:
Jag kunde ha stannat vid 22, för där trivdes jag faktiskt rätt bra. Men å andra sidan så gör det inte så mycket att jag blir äldre varje år, kunde bara önskat att jag skulle bli lite klokare också.

Material:
Bomull kanske. Eller ylle! Får nog säga ylle på den fråga, för det värmer så bra när man är frusen, och frusen är jag ju faktiskt 90% av året tack vare dåligt blodcirkulation.

Tid på dygnet:
Morgonen, jag är en riktig morgonmänniska och älskar att stiga upp tidigt på lediga dagar och bara njuta av att det är tyst och lugnt ute.  Att sitta och titta på soluppgången är oslagbart!

Websida:
Den frågan är inte alls svår att svara på, för min favorit av alla websidor är ju förstås min egen blogg, men det är det kanske inte så svårt att gissa heller?!


Om -
Om du fick ge ett enda råd till någon, vad skulle det vara:
Jag skulle ge ett enda råd till alla, och det är att leva varje dag fullt ut och inte lägga så mycket tid på alla korkade människor som finns runt en.

Om du fick leva ditt liv från början, vad skulle du göra annorlunda:
Helt ärligt så är jag rätt nöjd med mitt liv så som jag hittills har levt det. Jag tror att allt har en mening på ett eller annat sätt, så skulle jag ändra på nått så skulle jag inte ha det som jag har det idag.

Om du fick veta en sak om framtiden, vad skulle det vara:
Just nu skulle det vara om jag kommer få examensarbetet godkänt på första försöket, eller om man kommer vara tvungen att skriva om det.

Om du fick fråga vad du ville och var garanterad ett ärligt svar, vad skulle fråga och vem:
Fy så svårt, jag vet faktiskt inte.


Du -  
Du är på menyn - beskriv dig själv som en måltid:
En söt och lagom stor efterrätt som serveras med ett skimrande fluff.

Vad är det mest korkade du gjort:
Jag kan faktiskt inte minnas att jag gjort nått så våldsamt korkat, däremot så ångrar jag ganska ordentligt att jag färgade håret brunt förra året. Men man lär sig av sina misstag heter det ju, och ja det har jag gjort!

Vad är det mest pinsamma du gjort när du varit full:
Jag är sällan så full att jag gör pinsamma saker, men det som av andra kanske kunde ha uppfattats som pinsamt när jag satt i Arkens Lobby och hånglade med en vilt främmande karl. Sen att det är denna karl jag idag har spenderat snart 5½ år tillsammans med kanske kan förklara varför inte jag ser det som en pinsam händelse va? ♥

Vad är det dyraste du har haft sönder:
Jag har inte haft sönder så dyra saker som jag kan minnas. Är väl någon barbiedocka när jag var liten kanske.

Vilket är den värsta förolämpning du fått:
"alltså, har du anorexia, leukemi, eller är du bara mager ändå!?"

Finns det saker du har gjort, som du inte kommer låta dina barn göra, vilka:
Nej, jag har alltid varit så snäll och inte gjort förbjudna och farliga saker så.

Vems dagbok skulle du vilja läsa
Min egen, önskar att jag hade varit bättre på att skriva dagbok när jag var yngre.

Du är en kändis på turne, vad vill du att ska finnas i logen:
Cupcakes!

Varför är himlen blå:
För att det skulle vara förbaskat underligt om den vore brun eller nån annan färg hela tiden.

Vilken tidningsrubrik skulle du vilja läsa om dig själv:
"Anna, 24 år, vann 100 miljoner på lotto."

Beskriv dig själv och ditt liv om -
5 år:
29 år. Jag tror att jag är gift och har två barn. Bor antingen i en fin lägenhet eller i ett fint hus, beror lite på hur jag känner inför att bo i hus då. Har skaffat en liten vovve också.

10 år:
34 år. Är fortfarande gift och har fortfarande två barn, eller kanske är de tre nu det visar sig. Bodde vi i hus när jag var 29, så bor vi troligen kvar i huset. Bodde vi däremot i lägenhet så har vi flyttat till hus istället. Kanske har skaffat en katt.

30 år:
54 år. Har fått barnbarn (hjälp) och lever ett lugnt liv tillsamman med min älskade man i vårt nu lite för stora hus, då barnen har flyttat ut.

50 år:
74 år. Har flyttat till en fin lägenhet igen då huset hade blivit alltför stort och jobbigt att sköta. Typ. Är ju så svårt att fantisera hur livet ser ut såhär långt fram i tiden.

torsdag 19 april 2012

För ditt eget bästa!


(för en mindre färglös och tråkig bild, så får man faktiskt dra muspekaren över)

Det har blivit väldigt dåligt med mitt bloggande några dagar, och så kommer det nog fortsätta vara tills nästa vecka någon gång. Huvudet går på högvarv just nu, och tyvärr ryms inte riktigt bloggen in i de tankar som rullar runt där inne. Det har varit mycket de senaste dagarna, och inte blev det bättre efter ett möte i skolan igår. Tiden går för fort, och jag känner inte riktigt att jag hinner med alla gånger. Men snart är det i alla fall helg och då ska jag sätta mig ner och andas och tänka igenom mitt liv en smula!

tisdag 17 april 2012

Vad kan detta vara?

En stor låda med en vikt på nästan 6 kilo fanns att hämta ut på posten tidigare idag. Min egenbeställda födelsedagspresent hade anlänt. Trodde inte att den skulle komma förrän i slutet av veckan, men där trodde jag fel! Roligt att de var snabbare än väntat för en gångs skull!

Utrustade mig med ett litet vapen, och påbörjade inbrottsförsöket i lådan. Tejpen är inte att leka med ska jag säga er!

Fick tillslut upp lådjä**ln, och fick syn på min nya lilla leksak!

Ska bli så roligt att börja testa alla möjligheter som finns med denna balance board. Har testat lite redan idag, och tusan vad roligt det är! Tack Mamma och Pappa för födelsedagspengarna! ♥

När brevbäraren kom så fick jag ännu en födelsedagspresent, denna var från Faster. Tack för presentkortet! ♥

måndag 16 april 2012

Kvällslista i brist på bättre.

Lånade denna lista från fina Zarah-Lou.

1. Hur ser du tillbaka på dig själv som 15-åring?
Ehm, jag var väl som alla andra 15-åringar gissar jag. Halvtaskig attityd och dåligt självförtroende, det är väl saker som hör till? Tror jag låter min oerhört fantastiska frisyr tala sitt eget språk.

2. Vilka är dina tre favoritband/-artister?
Oj, jag gillar ju långt fler än tre olika band eller artister. Men några av favoriterna är Nightwish, Evanesence och Within Temptation.Är en liten "rocker" längst inne, trots att det inte märks kanske. Pudelrock kanske skulle förklara bilden under fråga 1 däremot?

3. Hur skulle du beskriva din stil?
Rätt normal kanske? Ofta blir det leggings och sen klänning eller kjol och t-shirt.

4. Vilket är det viktigaste beslut du tagit?
Hm, att flytta till Kalmar och plugga kanske. Har vuxit som människa på ett helt annat sätt än jag hade gjort om jag varit kvar på Åland hela tiden.

5. Hur löser du en riktigt, riktigt dålig hårdag?
Alla dagar är dåliga hårdagar i min värld! Eller kanske inte, men jag brukar lösa det med tofs eller hårband av nått slag.

6. Vad är det vackraste du vet?
Blommor i alla de former och färger.

7. Vilken personlig egenskap önskar du att du hade?
Jag önskar att jag kunde tro lite mer på mig själv, men det sviker ganska ofta.

8. Nämn en av dina guilty pleasures?
GOOOODIS och glass!

9. Öl, vin, mjölk eller läsk?
Mjölk, alltid mjölk!

10. Vad bjuder du på när du får främmande på middag?
Det är aldrig jag som lagar middag i detta hushåll, det står simon för. Däremot så är det oftast jag som lagar efterrätten. Ofta blir det nog vaniljpannacotta med något gott tillbehör!

11. Skulle du helst bära för mörk foundation med tydlig linje längs käkbenet eller fylla i konturen av läpparna med en tjock mörk läppenna och lämna resten av läpparna omålade (och sen gå ut på stan eller åka till jobbet i det)?
Foundationen skulle nog vara bättre tror jag. Det kan man i alla fall dölja lite, läpparna däremot sitter ju där de sitter mitt i ansiktet.

12. Ditt favorit tv-program eller serie?
Fastnar faktiskt sällan stenhårt för tv-program eller serier, men en av favvosarna är My Name Is Earl.

13. Vad gör du om hittar en 1000-lapp på marken utomhus?
Jag skulle ta den. Skulle den däremot ligga i en plånbok så skulle jag lämna tillbaka allt till dess rätta ägare.

14. Vad ville du bli när du var liten?
Kennelägare eller konditor.

15. Var hade du åkt om du fick åka på gratis semester var som helst i en månad?
Australien!

16. Stå naken mitt på Sergels torg i Stockholm en hel dag eller äta en mask varje dag i ett år?
Jag får nog välja masken där faktiskt.

17. Om du fick vara en man för en dag, vad hade du gjort?
Jaaaahaaa. Kissat stående och ja. Lite barnförbjudna aktiviteter.

18. Vilken maträtt kan du inte leva utan?
Det mesta med pasta. Men stuvade makaroner är nått jag ofta cravar.

19. Glass eller godis?
Godis!

20. Blir du lätt avundsjuk på dina vänner?
Nej, det ser jag ingen anledning att bli.

21. Vilken är den dyraste skönhetsprodukten du äger?
Typ min mascara från Kanebo.

22. Det konstigaste du varit med om?
Kan inte minnas nått konstigt faktiskt!

23. Om en sång skulle spelas på repeat för resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Just idag skulle jag nog välja Nightwish - Amaranth!

24. Vilken är din favoritplats?
Stugan! Det är svårt att slå!

lördag 14 april 2012

Städat pyssel.

Tack vare den tidiga uppstigningen så har jag fått väldigt mycket gjort idag. Började ju som jag skrev tidigare med att laga och äta frukost, betalat räkningar, beställde en födelsedagspresent och städade upp på mitt skrivbord och njöt av den strålande solen. 

Efter det så slog det mig att det nog var dags att bädda rent i sängen, så jag tog bort de gamla lakanen ur sängen och valde ut lite nya. När de gamla skulle åka ner i tvättkorgen så var det överfullt där, så tvättisen har fått jobba på med tre omgångar tvätt idag, så nu är tvättkorgen nästan tom igen. Valet av lakan ledde in mig på dagens nästa projekt, då det såg ut som ett bombnedslag i linneskåpet. Lyfte ut allt som fanns i skåpet och flyttade runt hyllorna så att det mer plats där det behövdes. Så tråkigt projekt, men nu ser det fint ut igen. Sen blev den en liten förmiddagsvila i den nybäddade sängen och bilden visar ju att Simon tyckte att det var rätt trevligt. Sen har dagen mest gått ut på att diska, plocka i köket och att torka damm i resten av lägenheten. Städdag helt enkelt, en effektiv sådan. Däremellan har jag faktiskt haft tid att sitta lite vid datorn och pyssla lite med bilderna i sidebaren här på bloggen.

Morgonstund.

Nackdelen med att vakna och stiga upp tidigt är just det att man blir uttråkad betydligt mycket tidigare också. Har redan gjort det jag hade tänkt fördriva dagen med, tack vare att både jag och Simon steg upp före 7.30. Har alltså lagat och ätit frukost, betalat räkningar, beställt en födelsedagspresent för pengarna jag fick av mamma och pappa och städat upp på mitt skrivbord. Heja, heja.  

Men den stora frågan är, vad ska jag hitta på nu?

fredag 13 april 2012

Min födelsedag i några bilder.


När jag kom hem från skolan så låg det några paket på bordet och väntade. I paketen gömde det sig två muffinsplåtar och muffinsformar. I kortet som hörde till gömde det sig ännu en present, så efter sommaren blir det äntligen en tatuering till!! Sen fick jag en fin rosa gerbera också! Tack Älskling ♥


Simon var fantastisk och lagade en übergod Club Sandwich till middag. Kan vara nått av det godaste jag ätit någonsin!


Jag stod för "tårtan" då, även m det inte blev någon regelrätt tårta. I detta hushåll så är morotskaka en storfavorit, och jag gissar att ingen har missat det. Testade på ett nytt recept, och det blev två tummar upp från Simon ♥

Mitt "påsklov" 2012


Åkte med en plåtfågel från Kalmar till Stockholm. Trist att jag satt så att solen låg rakt på så att det var nästan omöjligt att få bilder där det syns någonting alls.


De enda bilderna jag fotade med min egen kamera under påsken var dessa bilder på lite olika blommor, känner mig så duktig! Sen fotade jag lite annat med mammas och pappas kamera, men det är inte bilder som kommer att komma upp här däremot.

31. Det här är jag, igen.


Ja, mig har ni ju sett innan och det är nog inte så mycket som har hunnit ändras. Men det är nog såhär det ganska ofta ser ut här hemma. En stor kopp te/varm choklad/chailatte framför datorn. Lövli! ♥ Hoppas ni har en bra "otursdag"!

torsdag 12 april 2012

Torsdagskoma.


Trött födelsedagstjej - Pluggplugg - Lunchpaus - Mmm, morotskaka!
(bilderna har jag tagit från min instagram då)

Har hamnat i någon variant av torsdagskoma eller vad man nu ska sätta för namn på det. Har varit helt sjukt trött i huvudet, så det är verkligen tur att det är fredag i morgon och att helgen är på ingång. Har äntligen lyckats plöja mig igenom de olästa inläggen på bloglovin, så nu slipper jag känna att jag ligger helt efter i världens händelser. I morgon ska jag försöka komma ihåg att tömma kameran och producera några inlägg här på bloggen, så att ni har något att se fram emot. För visst längtar ni så sjuuukt mycket efter mina inlägg?

Nu ska jag krypa till kojs, ska väcka hjärtat som ligger i soffan och snarkar bara ♥

30. Natur


Kanske inte syns så jättetydligt, men tittar man noga så ser man vad som sitter i fågelholkens öppning.
Naturens underliga lagar! ♥

onsdag 11 april 2012

29. I mitt kylskåp


Min frukost, hoppas den är god! ^^

It's my birthday


24. Tjugofyra. Tvåa Fyra.

Smakar lite på siffrorna, och kan inte påstå att de känns bekanta. Men på samma gång så känns de inte helt främmande heller. Jag tror att vi ska lära oss leva med varandra helt enkelt, och att jag kanske kan leva med tanken att bli ett år äldre igen. För hur gammal man än är sett i siffror, så är det väl den mentala åldern som räknas? (på den frågan ska alla svara ja, det är alltså inte öppet för diskussion! (; )

Dags att äta lite frukost och sen hoppa iväg till skolan (eller bussen i alla fall) för en ny och förhoppningsvis givande dag! Och när jag kommer hem från skolan så har jag lite att göra. Märks att jag varit utan dator nästan en vecka när de olästa inläggen på bloglovin överstiger 500 stycken.

tisdag 10 april 2012

28. Ljus


Mina fina ljusstakar från Partylite, som jag inte vet var är. De försvann i flytten till i augusti 09, så troligen finns de kvar i någon av lådorna som finns kvar på Åland. Tycker att det är roligt att man i botten på ljusstaken till vänster kan se vad vi tittade på för program på tv.

måndag 9 april 2012

27. Min lunch


Såhär såg inte min lunch ut idag direkt, men jag önskar att den gör det inom en snar framtid. ÄR otroligt sugen på Simons goda kycklingsallad.

söndag 8 april 2012

26. Färger


Tekniskt sett är det en väldigt dålig bild, men den tilltalar mig ändå tack vare de olika färgerna.

lördag 7 april 2012

25. Något jag tillverkat


Den här lilla prinsessan tillverkade jag i lera när jag läste estetiska uttrycksformer för några terminer sen. Tyvärr så var det nog lite torrt eller nått i lägenheten, så hennes krona har spruckit.

fredag 6 april 2012

24. Något jag gillar i hemlighet men skäms över


Foto taget av hanna

Hur jag än funderade så kunde jag inte komma på någonting som jag gillar i hemlighet, men skäms över. Tror jag har kommit över stadiet där jag skäms för sånt jag gillar, för det är väl dessa grejer som gör mig till just den jag är, right? Nåja, bilden får i alla fall illustrera hur jag troligen såg ut när jag satt och funderade över temat.

torsdag 5 april 2012

23. Något gammalt


Fick bli en bild från vår gamla lägenhet till dagens tema. Kan känna att jag ofta saknar lägenheten på Scheffersgränd, för det var så fint där för att vi hade haft ork att arbeta med inrednngen. Sen var inte grannarna de bästa alla gånger, men men.

onsdag 4 april 2012

Hej Arlanda, och alla stressade människor!

Så har man landat på Arlanda då. Flygresan hit gick bara bra, och frukosten var helt ätlig skulle jag säga. Nu är det denna eviga väntan innan nästa plan går bara. På bilden ser ni vad som mötte mig på väg ut till planet på kalmar flygplats :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

22. Mina skor


Försökte välja ut några par som är favoriterna och lyckades vaska fram sex par, och passade på att räkna alla jag kunde hitta. Kom upp till 22 par skor, så jag tror att det är sista gången jag faktiskt kan säga att jag inte har några skor att ha på mig som passar till kläderna.

tisdag 3 april 2012

21. Reflektioner


Sida upp och sida ner med reflektioner. Reflektioner om böcker, reflektioner om föreläsningar och reflektioner på studiebesök.

måndag 2 april 2012

20. Någon jag älskar


you make my heart smile ♥

söndag 1 april 2012

1 april 2012 - Inte min dag?

Eller, det kanske det kan vara. Men första april är aldrig min dag, då jag avskyr att bli lurad. Så idag kommer jag inte tro på någonting någon säger, bara så att ni vet redan nu. Har egentligen inte så mycket att säga mer än så. 

Igår var en lång och underlig lördag, men en bra lördag på samma gång. Inledde dagen med att handla mat på CityGross tillsammans med vad som kändes som hela resterande Kalmar. Konstaterade att det borde införas någon typ av kundvagnskörkort. Klarade oss i alla fall hyfsat helskinnade därifrån, bortsett från att min häl blev påkörd av någonting. Drog oss vidare till Rusta för att kika på utemöbler till balkongen, men de jag hade tittat på sen innan så var tydligen slutsålda. Fastnade för ett annat möblemang, men det var lite onödigt dyrt.

Vid 22-tiden var jag så brutalt uttråkad att jag stängde av datorn och var på väg att gå och lägga mig. Då föreslog Simon att vi skulle åka till stan och kika lite. Åkte först en sväng via Max och köpte lite kvällsmat (nyttigt, javisst) och sen via McDonalds drive och köpte varsin McFlurry! Sen drog vi vidare till hamnen där vi satt och kikade på stjärnorna och åt glass. Mysigt! Det blev alltså inte riktigt att sova så tidigt som jag tänkt, utan jag somnade nog först vid halv två eller nått sånt.

19. Något sött


Ett sött litet blåbär, som försöker smita från de andra kanske?