fredag 20 april 2012

En låååång lista i brist på annat?

Eftersom det kan vara fattigt med inlägg här i väntan på ork och samlade tankar så tänkte jag skriva ihop en liten lista. Har hittat på några egna frågor som jag helt enkelt tyckte att skulle vara roliga att svara på, och några frågor är tagna ur boken "Hemligt - 400 frågor om dig".

Några favoriter -
Uttryck:
I text så är jag ganska duktig på att använda uttrycken "ptja" eller "ehm". I dagligt tal så är uttrycken "mjasså?" eller "jonä" använt rätt ofta. Jag kan inte riktigt välja nått av dem. Jag har haft perioder i livet då jag fastnat så stenhårt vid ett uttryck så att familj och vänner tröttnat på det, tur att jag har kommit ifrån det!

Tv-serie:
Jag tittar sällan på tv och tv-serier, och de jag verkligen fastnat för är inte många. Oftast kan jag tycka att säsong 1 är bra, men att det efter den bara blir sämre och sämre. Men en av de få favoriterna är The O.C.

Mat:
Ska jag behöva välja någon av favoriterna?!? Det är ju nästan omöjligt i min värld, har alltför många rätter som jag skulle kunna leva på. Men en av de absoluta favoriterna är Pasta Carbonara.

Bil:
Av de som finns hemma i garaget så är mammas Volvo favoriten, men det kanske kan bero på att det är den jag oftast kör. Om jag däremot ska nämna min "drömbil" så är det en Honda CR-V i färgen Urban Titanium Metallic med automatlåda. Och det är mycket viktigt att det är MED automatlåda!

Land:
Åh, Land! Ehm, natthumorn sätter sina spår! Jag menar alltså Åland och även om det inte är något eget land så är det min favorit. Det är där jag har familj och vänner, så därför är det favoriten.

Lukt:
Jag brukar ogilla lukter faktiskt. Skulle det däremot stått doft så skulle jag ha svarat nytvättad tvätt, utan att tveka. Speciellt om tvätten har fått hänga ute och torka i naturen.

Pålägg:
Ost eller leverpastej, det är nästan de enda pålägg jag äter också. Leverpastej vägrade jag äta fram tills jag gick i 8an eller 9an och jag sov över hemma hos Elin, det är alltså hon som har lärt mig att äta det. Det är även hon som lärt mig att tycka om fetaost.

Drink:
Dricker ju aldrig drinkar nästan, men de få gånger jag gör det så är det P2 eller P2 Cranberry som gäller. Om det är så att någon inte vet vad den innehåller så är det 3 cl Vanilla Vodka, 3 cl Sourz apple, pressad lime och 7up. I P2 Cranberry så har de bytt ut 7up mot tranbärsjuice.

Träd:
Allt utom björkar skulle jag vilja säga. Har inte haft vett att favorisera träd speciellt mycket. Men ett favoritträd är nog ändå mitt äppelträd som står i farfars äppelträdgård.

Ålder:
Jag kunde ha stannat vid 22, för där trivdes jag faktiskt rätt bra. Men å andra sidan så gör det inte så mycket att jag blir äldre varje år, kunde bara önskat att jag skulle bli lite klokare också.

Material:
Bomull kanske. Eller ylle! Får nog säga ylle på den fråga, för det värmer så bra när man är frusen, och frusen är jag ju faktiskt 90% av året tack vare dåligt blodcirkulation.

Tid på dygnet:
Morgonen, jag är en riktig morgonmänniska och älskar att stiga upp tidigt på lediga dagar och bara njuta av att det är tyst och lugnt ute.  Att sitta och titta på soluppgången är oslagbart!

Websida:
Den frågan är inte alls svår att svara på, för min favorit av alla websidor är ju förstås min egen blogg, men det är det kanske inte så svårt att gissa heller?!


Om -
Om du fick ge ett enda råd till någon, vad skulle det vara:
Jag skulle ge ett enda råd till alla, och det är att leva varje dag fullt ut och inte lägga så mycket tid på alla korkade människor som finns runt en.

Om du fick leva ditt liv från början, vad skulle du göra annorlunda:
Helt ärligt så är jag rätt nöjd med mitt liv så som jag hittills har levt det. Jag tror att allt har en mening på ett eller annat sätt, så skulle jag ändra på nått så skulle jag inte ha det som jag har det idag.

Om du fick veta en sak om framtiden, vad skulle det vara:
Just nu skulle det vara om jag kommer få examensarbetet godkänt på första försöket, eller om man kommer vara tvungen att skriva om det.

Om du fick fråga vad du ville och var garanterad ett ärligt svar, vad skulle fråga och vem:
Fy så svårt, jag vet faktiskt inte.


Du -  
Du är på menyn - beskriv dig själv som en måltid:
En söt och lagom stor efterrätt som serveras med ett skimrande fluff.

Vad är det mest korkade du gjort:
Jag kan faktiskt inte minnas att jag gjort nått så våldsamt korkat, däremot så ångrar jag ganska ordentligt att jag färgade håret brunt förra året. Men man lär sig av sina misstag heter det ju, och ja det har jag gjort!

Vad är det mest pinsamma du gjort när du varit full:
Jag är sällan så full att jag gör pinsamma saker, men det som av andra kanske kunde ha uppfattats som pinsamt när jag satt i Arkens Lobby och hånglade med en vilt främmande karl. Sen att det är denna karl jag idag har spenderat snart 5½ år tillsammans med kanske kan förklara varför inte jag ser det som en pinsam händelse va? ♥

Vad är det dyraste du har haft sönder:
Jag har inte haft sönder så dyra saker som jag kan minnas. Är väl någon barbiedocka när jag var liten kanske.

Vilket är den värsta förolämpning du fått:
"alltså, har du anorexia, leukemi, eller är du bara mager ändå!?"

Finns det saker du har gjort, som du inte kommer låta dina barn göra, vilka:
Nej, jag har alltid varit så snäll och inte gjort förbjudna och farliga saker så.

Vems dagbok skulle du vilja läsa
Min egen, önskar att jag hade varit bättre på att skriva dagbok när jag var yngre.

Du är en kändis på turne, vad vill du att ska finnas i logen:
Cupcakes!

Varför är himlen blå:
För att det skulle vara förbaskat underligt om den vore brun eller nån annan färg hela tiden.

Vilken tidningsrubrik skulle du vilja läsa om dig själv:
"Anna, 24 år, vann 100 miljoner på lotto."

Beskriv dig själv och ditt liv om -
5 år:
29 år. Jag tror att jag är gift och har två barn. Bor antingen i en fin lägenhet eller i ett fint hus, beror lite på hur jag känner inför att bo i hus då. Har skaffat en liten vovve också.

10 år:
34 år. Är fortfarande gift och har fortfarande två barn, eller kanske är de tre nu det visar sig. Bodde vi i hus när jag var 29, så bor vi troligen kvar i huset. Bodde vi däremot i lägenhet så har vi flyttat till hus istället. Kanske har skaffat en katt.

30 år:
54 år. Har fått barnbarn (hjälp) och lever ett lugnt liv tillsamman med min älskade man i vårt nu lite för stora hus, då barnen har flyttat ut.

50 år:
74 år. Har flyttat till en fin lägenhet igen då huset hade blivit alltför stort och jobbigt att sköta. Typ. Är ju så svårt att fantisera hur livet ser ut såhär långt fram i tiden.

3 kommentarer:

  1. "en söt och lagom stor efterrätt som serveras med ett skimrande fluff", låter som en efterrätt jag kunde gilla ;D

    SvaraRadera
  2. hanna: Hahaha, då har jag alltså lyckats marknadsföra mig rätt då ;D

    SvaraRadera

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!