fredag 15 januari 2016

Bebisguiden: Användbart eller onödigt del 2.

Här kommer del två av mitt inlägg om användbart eller onödigt.Babysitter: Ett fullkomligt onödigt köp här hemma! Tror att jag kan räkna tillfällena hon suttit nöjd i den på min ena hand. Antingen får man sitta bredvid och leka med djuren som hänger i lekbågen eller så får man sitta med foten på sittern och gunga den för att hon ska vara nöjd. Hon har inte lärt sig att få fart på och gunga själv och nu när hon kan sitta själv så sitter hon hellre på ett täcke/filt på golvet. Jag köpte sittern begagnad via facebook och det är jag glad för då de är rätt dyra i nypris om de sen blir oanvända.


Hoppgunga: Denna har vi lånat av Jonna och Elma verkligen ÄLSKAR den. Hon skulle kunna hoppa i timmar om hon bara fick. Denna är fäst i dörrkarmen med en karmsax så man behöver inte skruva upp någonting i taket för att få den att hållas uppe. Ofta ser det ut som på bilden nedan att hela lilla familjen är samlad runt när Elma hoppar.


Babygym: Även här talar bilden sitt tydliga språk anser jag. Elma är så nöjd i gymmet som vi fick låna av Jonna. Vissa dagar har hon legat där i timmar och pratat, viftat och sovit om vartannat.


Bärsele: En ergonomisk bärsele är guld värd och även denna är lånad från Jonna. Har varit fantastiskt att kunna låna flera grejer till Elma då det är otroligt svårt att veta på förhand vad bebis kommer att tycka om eller inte. Bärselen är inte i användning dagligen men då den används är den lätt att sätta på sig och stoppa ner Elma i och bekväm att bära henne länge i om det behövs.


Nappar/tuttar: Tuttar är jag glad att jag hade hemma när vi kom hem med Elma, så jag slapp agera levande tutt. Hittills accepterar Elma bara MAM i tuttväg men jag har faktiskt inte trugat så mycket med nån annan sort. MAM finns i de flesta mataffärer så problemet med att de är svåra att få tag på om man glömt att ta med eller tappar dem är nästan obefintligt. Hade varit värre om hon fastnat för Avent som vi också hade hemma då dessa enbart går att få tag i på nätet som jag sett. Får Elma välja själv så har hon en tutt i handen och en i munnen, sådär ifall att om en försvinner!


Sängkläder till spjälsängen/vagnen: Tror inte Elma har använt sitt täcke mer än att sova ovanpå ibland. Vi köpte ju inte täcke till vagnen/spjälisen då det kom med mammalådan tillsammans med en åkpåse. Där fick vi även lakan och påslakan. De är bra att ha hemma tills Elma blir större och börjar använda täcke men just nu är det onödigt. I vagnen har vi åkpåsen och lite kompletterande filtar.

Matstol: Mycket bra grej, Elma älskar den. Tänk att äntligen få se vad som händer PÅ köksbänken istället för att bara se köksgolvet eller taket när mamma och pappa lagar mat eller bakar. Stolen är en Stokke som Elmas morfar köpte begagnad åt henne av en kollega. Den ska vara använd av två barn men jag kan verkligen inte påstå att det syns. Den är grymt stadig vilket är en fördel med vår lilla Härjobärta som viftar och vevar så att man ibland blir rädd att stolen ska välta.

Här syns det att det dansas en hel del i stolen ibland ♥

2 kommentarer:

  1. tummen upp för inlägget! En fundering: vad har ni för badbalja? Var det så att ni hade en utfällbar? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har vi :) Hade tänkt ha med den i detta inlägg först men nu fick den hamna i det inlägg som handlar om saker som är bra att ha hemma, för då hinner jag ta bättre bilder på den :p

      Radera

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!