5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
2½ dl solrosolja
3 dl farinsocker
3 ägg
5 dl finrivna morötter
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 1 apelsin
2½ dl hackade valnötter
1 dl kanderad ingefära
Glasyr:
200 gram philadelphiaost
1 msk rumsvarmt smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft.
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och ställ åt sidan. Vispa olja, farinsocker och ägg med elvisp ca 5 minuter tills blandningen är tjock och krämig. Tillsätt morötter, valnötter, ingefära och skal av apelsin och citron. Rör till sist i mjölblandningen och rör om tills allt är välblandat. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 20-25 minuter för mellanstora kakor och något kortare för minikakor. Låt kakorna svalna och rör undertiden ihop glasyren. Glasera när kakorna svalnat.
tackar! =)
SvaraRaderaNettan: Varsågod :D
SvaraRadera