fredag 3 september 2010

Muffinsrecept.



5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
2½ dl solrosolja
3 dl farinsocker
3 ägg
5 dl finrivna morötter
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 1 apelsin
2½ dl hackade valnötter
1 dl kanderad ingefära

Glasyr:
200 gram philadelphiaost
1 msk rumsvarmt smör
6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft.

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och ställ åt sidan. Vispa olja, farinsocker och ägg med elvisp ca 5 minuter tills blandningen är tjock och krämig. Tillsätt morötter, valnötter, ingefära och skal av apelsin och citron. Rör till sist i mjölblandningen och rör om tills allt är välblandat. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 20-25 minuter för mellanstora kakor och något kortare för minikakor. Låt kakorna svalna och rör undertiden ihop glasyren. Glasera när kakorna svalnat.

2 kommentarer:

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!