fredag 30 november 2012

EFIT - Ett Foto I Timmen - 30.11.2012

Äntligen är dagen nära!

Hanna har pysslat ihop den fina bilden åt mig.

I morgon är det alltså dags för årets julkalender att dra igång, och då syftar jag inte på SVT:s Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst, utan den årliga julkalendern här på bloggen. Tänk att det började redan år 2008, och har fortsatt varje år sen dess. Som hanna skrev så är det lite extra roligt i år då det är fler deltagare än det någonsin varit innan.

Årets kreativa kalenderdeltagare:

Åh, vad spännande det ska bli tycker jag! För att försäkra sig om att inte missa någon bild så är det ju perfekt att följa min och de andras bloggar på bloglovin! Woopwoop!

torsdag 29 november 2012

Två veckor på instagram.

1. Frukost med absoluta favoritmuggen.
2. En sömnlös natt full av oro.
3. Vädret speglade mitt humör och känslor. Älskade farfar, saknar dig.
4. Bakade bullar.
5. Åt glass med hjärtat innan Breaking dawn. Lyckade biografen i Kalmar startade ju fel film först.
6. Spelade WerdFeud och min motspelare blev nog bitter när jag lade detta ord och resignade.
7. Löste korsord och drack te.
8. Bakade lite bröd!
9. Simon tyckte jag härmade hans tattoo med mitt plåster.

tisdag 27 november 2012

Myskväll ♥

Så var jag framme på dagens datum, och kan äntligen publicera bilden som är tagen nu ikväll. Har ökat mysfaktorn en smula genom att tända lite ljus och plocka fram min doftolja med pepparkaksdoft. Ah, julstämning! ♥ Nu blir det glögg och tv-tittande.

Att vara effektiv.

I lördags var jag också väldigt effektiv. Släppte C-uppsats och allt vad skolan hette och spenderade större delen av dagen i köket. Skönt att få arbeta lite med händerna ibland.
Började plocka fram alla ingredienser till första sorten bröd.

Under tiden som degen jäste, så hällde jag upp lördagsgodiset i en skål. En nyinköpt och väldigt rosa skål.

Degen hade jäst och rullats till bullar. Dags att grädda.

Plockar fram och förbereder dagens andra omgång bröd.

Tar ut små degprickar. Sen kavla och grädda.

Dagens avancerade middag tillagades någon gång under brödbakningen. Lax i ugn och krämig risoni. Gottgott!

Kvällens sista projekt, och denna gång var det inte bröd utan kanelkaka.

Dagens tre små projekt, och en bild på bara kakan.

Nattfika, var ju tvungen att testa mina nybakta bröd.

En underlig kombination.

Köpte en underlig choklad i torsdags. Som jag säkert har skrivit förut så är jag en sån person som dras till varor det står nyhet på i mataffären, och så även denna gång. Marabou Crunchy Corn. Har hört många blandade kommentarer om chokladen, men jag tyckte faktiskt den var helt okej. Inte supergod, men den dög att äta. Dock kommer det nog aldrig aldrig komma någon choklad som lyckas slå min favorit, mintkrokant! ♥

Äntligen min älskade vän!

Skrev ju förra veckan att jag längtade efter solen här i Kalmar, och i fredags vågade den  Ä N T L I G E N  visa sig igen. Den strålade från en inte helt klar himmel, men jag är nöjd med det lilla. Kände snabbt hur energin kom tillbaka, och det tackar jag för. Synd bara att den visar sig så sällan!

Tyst och lugnt.

Det har varit tyst och lugnt här ett tag nu, så nu ska jag ta och blogga ikapp lite när jag äntligen orkat redigera alla bilder som legat och skräpat.

I onsdags var jag och hämtade mitt paket från Members.com, som äntligen hade kommit. Hade nästan glömt vad jag hade beställt för prylar, så jag blev positivt överraskad när jag öppnade paketet. Muggen är från Sagaform och jag är helt kär i både modellen och färgerna. Sen måttsatsen kanske inte är så rolig egentligen, men jag har saknat decilitermåttet i den gamla metallmåttsatsen som finns i vårt hem. Det försvann spårlöst för ungefär ett år sen, och vi tror att vi råkat slänga det i soporna. FAIL!

Jag är väldigt nöjd med min beställning från members, och jag kommer troligen beställa därifrån igen någon gång nu när jag äntligen fick ändan ur vagnen och insåg att det funkade bra.

söndag 25 november 2012

Lite reklam och annat kraffs.

HÄÄÄR skrev jag ju om julkalendern som hanna och jag hade satt ihop. Men jag tycker att det är lite tråkigt att det inte är någon som vill vara med och vara kreativ i år! Ni har 5 dagar på er att säga till om ni vill vara med, för på LÖRDAG smäller det! Woopwoop!

torsdag 22 november 2012

Where's your pride?


Såg att Lina hade skrivit att solen inte hade varit framme på flera dagar, och att hon saknade den, och jag kan inte annat än hålla med. Är otroligt trött på att det bara är dimma, grått, tråkigt och allmänt kallt hela tiden. Så jag hoppas verkligen att prognosen för imorgon och måndag stämmer så att vi får lite sol någon gång.

Idag har jag och Maria haft sökhjälp med Gisela, så nu känns det som om det har lossnat lite igen med skrivandet. Den här c-uppsatsen är jag redan trött på, och vi har knappt hållit på i 2 veckor. Tumme upp för det va?! Men jag ska nog inte klaga egentligen, för det går ju framåt i alla fall.

Nu börjar jag känna mig som en frusen fiskpinne, så jag ska ta och krypa ner under en filt på soffan och vila ögonen en stund. En lång stund, tror jag bestämt.

onsdag 21 november 2012

Här ekar det tomt.

Trodde faktiskt att jag hade bloggat någonting de senaste dagarna, men insåg nu när jag gick in här att det ekade väldigt tomt. Trist, men jag har haft annan bloggplanering i huvudet, och sen tar ju c-uppsatsen upp all min tid på dagarna.

Vad har jag då gjort sen jag bloggade sist?
- Var på bio med hjärtat och tittade på Breaking Dawn i söndags.
- Åt glass på McDonalds.
- Storstädat lägenheten, och tvättat alla fönster.
- Skrivit c-uppsats så fingrarna blöder.
- Skapat en matblogg.


Matblogg var faktiskt Simons ide från början, då han tyckte att vi borde ha et ställe att samla alla recept som lagas här hemma. För ofta är det så att vi lagar maten en gång, och sen glöms receptet bort trots att det var gott, så nu ska de nog vara slut med det. Länken till den inte så välfyllda bloggen hittar ni HÄR!
Bevaka den gärna på bloglovin om ni finner den intressant!

söndag 18 november 2012

Bullar i mängder ♥

Skrev ju igår att jag höll på bakade, men sen på kvällen orkade jag inte sätta mig ner och redigera bilderna så de fick vänta till idag istället. Inte för att det verkar som om någon väntat på dem heller, då ingen kommenterat de förra inlägget *snyft*. Nåja, här kommer en bildbomb.
Plockade fram alla ingredienser för att ha bra koll på läget.


Smälte smöret i en liten kastrull.

Hällde i saffran i det smälta smöret.

Och hällde på mjölk i samma kastrull.

Blandade ihop jästen med mjölk/smör/saffransblandningen. Tillsatte även mjölet i degbunken.

Lät degen jäsa i 45 minuter.

Blandade fyllningen till bullarna.

Färdigjäst och dags att börja kavla.

Färdigkavlat och fyllningen är på.

Bullarna i väntan på en andra jäsning.

Medan bullarna är i ugnen är det dags för det tråkiga städandet.

Färdiggräddade bullar. Yummie! ♥

lördag 17 november 2012

Vad som än har hänt, är allt mitt fel.

Det är lördag kväll och Simon är i skolan en sväng och kör simulator. Jag passar på att baka lite för att skingra några jobbiga tankar, och njuter även av att kunna ha Kent dånande ur högtalarna utan att Simon opponerar sig och inte gillar valet av musik. Jag hoppas att ni ser jättemycket fram emot att få se slutresultatet av mitt bakande sen? (;

Dagens sötsaker.

Lördagsgodis  ♥  Mjölk och ballerina pepparkaka. Yumyum.

fredag 16 november 2012

Hemlagat är bäst! ♥

Lagade köttbullar från grunden i onsdags, och tusan vad hemlagad mat kan vara gott. Köttbullar, riktig potatismos, gräddsås och lingonsylt. Helt klart en stor favorit här hemma!

En morgon så olik de andra.

Såhär såg det ut när jag kom hem från skolan idag. Glömde tydligen hälften av frukosten kvar i brödrosten.

Det var en kaotisk morgon i morse. Vaknade av ett sms från mamma i morse, och fick det otroligt ledsamma beskedet att min farfar hade lämnat oss under natten. Har gått som i en dimma hela dagen, och jag är otroligt glad att det är helg nu så att jag får tid på mig att ta in det som hänt.

For iväg till skolan och är väldigt glad att Maria är så förstående med att jag kanske inte riktigt hade ork att prestera så mycket idag. Fick inte jättemycket produktivt gjort på förmiddagen, men diskuterade lite intervjufrågor och litteratur. Sen var det dags för handledning och sen fick jag äntligen åka hem. Ät trött som en tok, så jag antar att det blir tidig kväll ikväll.

Älskade farfar, hoppas du har det bra ♥

Nu är årets händelse här igen.

Ja, alltså min och hannas årliga julkalender.

Vi har suttit och slitit oss i håret och haft såna problem med att få ihop en lista med 24 stycken teman, men nu har vi äntligen lyckats! Att vi egentligen inte har kämpat speciellt mycket alls, och råkade få ihop dessa 24 utan att veta om det behöver vi inte nämna så jättehögt va? 

Är det någon som är sugen på att vara med och genomföra vår julkalender så är det bara att hojta till med en mailadress antingen hos mig eller hanna så skickar vi listan.

måndag 12 november 2012

Min månad på instagram.

Lina påminde mig om att det faktiskt fanns en bild på tårtan på Instagram, så jag tömde telefonens mapp på insta-bilder och insåg att detta är vad jag lagt upp där under exakt en månad. Första bilden är tagen 12/10 och sista bilden är tagen 11/11.

1. Målade naglarna och tyckte det blev fint med lite hololack på en av naglarna.
2. Satt på Mariehamns flygplats och nördade på deras wifi, i väntan på flyget till Arlanda.
3. Hjärtat i väntan på flyget mot Kalmar.
4. Myskväll med tända ljus.
5. Jag och mitt fina ♥. Är så glad att jag får somna och vakna bredvid dig varje dag! ♥
6. En vacker morgon i väntan på bussen.
7. Mer tända ljus.
8. En bild från vår åländska afton.
9. Det var lite dammigt på foten till tv:n, så jag ritade lite fotspår.
10. Myskväll med glass.
11. Simon lyckades, efter år av tjat, få mig att spela lite WoW.
12. Den färdiga tårtan. Yumm!

Det stör mig en aning att jag inte använt samma filter på alla bilder, och att de därför inte fått samma ram. Nåja, är ju inte så ofta jag lägger upp insta-bilder här så det får väl gå då.

Pirooooog ♥

Igår var en effektiv dag i köket, och förutom tårtan så lagades det sundspirog och det är nog en av Simons absoluta favoriträtter. Så vi åt oss mätta på det till middag, och fyllde sen frysen med övriga bitar. Nu finns det alltså lunchlådor för ett tag framåt. Mina "matinlägg" är nog inte jättespännande inlägg för andra att läsa, men de är bra som dagbok för mig och Simon. Dock har vi ett litet projekt på G!

Middagsmat ♥

Tillagade en "gammal klassiker" här hemma i helgen. Den här woken var bland det första Simon bjöd mig på när vi hade börjat träffas, så det var lite nostalgisk. Gott blev det också, däremot ser det ju inte jättespännande ut när man fotograferar det.