söndag 28 oktober 2012

Smulpaj ♥


Slängde ihop en liten smulpaj med äpple och kanel, för att få slut på äpplena som annars skulle blivit gamla här hemma. Nu ska den ätas tillsammans med vaniljsås medans vi tittar på En gång i Phuket! Godnatt på er alla! ♥

På promenad genom stan.


Passade på att ta en promenad idag, när vädret var fint och det inte blåste massor. Jag håller på och klär på mig, och försöker samtidigt undvika Simon som härjar med kameran.

Perfekt promenadtemperatur, inte för varmt och inte för kallt.

Skugga 1 och Skugga 2 på promenad.

Simon ser nöjd ut!

Fundersam och söt herre, som väntar på att jag ska fota färdigt.

Promenerade till Norrlidsbadet, och simon satte sig på bryggan. Jag fotograferade lite skyltar.

Sen poserade jag också lite, och det är Simon som tagit bilden.

Att ta egopix med ett 50mm objektiv är nästan omöjligt.

Simon skrev mystiska meddelanden i sanden.

Vi började traska hemåt, och jag hittade hundspår i sanden. Jag trodde det var hundförbud där dock. Inte för att det stör mig att det tassar små hundar där.

lördag 27 oktober 2012

Härdsmälta...!


Ja, det var vad jag hade här hemma igår...

När vi kom hem från Hansa igår, så kände jag att det luktade konstigt i lägenheten. Jag gick runt och sniffade en stund, och kom fram till att lukten kom från mitt skrivbord. "NEJ, inte datorn!" tänkte jag, innan jag insåg att min externa hårddisk blinkade konstigt. Drog ur sladdarna och sniffade lite mer på den, och insåg att den luktade precis som det luktar när någonting får kortslutning. Kul liv!

Så idag tog jag hårddisken under armen och åkte tillbaka till MediaMarkt, och fick faktiskt ut en ny på garantin, trots att mediamarks garanti på kvittot hade passerat. Dock valde jag en dyrare hårddisk nu, och betalade lite i mellanskillnad. Tackar Gud eller valfri högre makt att jag i alla fall hade alla bilder sparade på en annan hårddisk, men däremot så förlorade jag alla gamla skolarbeten och lite annat. Men men. Jag antar att det är sånt som händer.

Nytt inköp till datorn.


Var en sväng till den farliga rödvita butiken igår, och det slutar allt som oftast att jag kommer hem med någonting. Denna gång fick det bli en ny datormus, då den jag hade till datorn tidigare var helt utsliten på undersidan då jag hade använt den på ett hårt bord utan att ha en musmatta under. Den gamla hade dessutom sladd, och den nya är trådlös och sånt är nice! Sen är den nya snygg också! Materiell kärlek! ♥

Hej mitt vinterland.


Natten till igår snöade det lite i Kalmar, så när jag steg upp igår så var det lite lite vitt på marken. Visst, jag tycker att det är fint när det kommer snö, men det behöver då rakt inte komma i oktober! Så det var tur att det smälte bort igen lika fort som det kommit. I morse när jag steg upp så var det inte snö kvar alls, men det var vitt av frost istället! Det är lite mer okej även om det med känns lite tidigt. Sen insåg jag hur svårt det var att fånga frost på bild från fönstret, så ni får nöja er med gårdagens snö.

Filmer.


I torsdags kväll så hörde jag att Simon satt och pratade med den han spelade med, om att det skulle vara galet gott med kladdkaka. Så ja smög ut i köket och slängde ihop en liten kladdkaka, trots att vi egentligen inte hade smör hemma. Den blev riktigt god måste jag säga. Det är Simon som smugit runt med kameran och tagit bilden också.

Nu var det egentligen inte kladdkakan jag hade tänkt skriva om, utan jag hade tänkt berätta lite om de filmer vi tittat på de senaste dagarna. I torsdags till kladdkakan så tittade vi på Snow White and the Huntsman, och jag måste säga att den var bra mycket bättre än jag hade trott. Bra handling och inte alls seg eller långdragen, så den är helt klart sevärd!

Igår däremot tittade vi på The Hunger Games, och den är jag inte alls imponerad av. Den var seg och inte speciellt spännande alls, men nu har jag i alla fall sett den. Min besvikelse kanske kan bero på att jag hade hört väldigt mycket bra om den, och att den sen inte uppfyllde detta.

torsdag 25 oktober 2012

Dagen lider mot sitt slut.


Det börjar bli kväll, och Simon sitter och spelar lite datorspel. Jag har homestylat lite, och det känns lite mer höstigt här hemma. Är dock inte riktigt nöjd med de stora svarta ljusen, de ser ju så tråkiga ut, men jag ska försöka styla dem lite till någon dag. Annars insåg jag att jag skulle behöva ta mig till IKEA och investera i lite mer stora ljus, istället för de miljarder värmeljus vi redan har här hemma.

Så fantastiskt fint

Dagens underbara väder, eller eftermiddagens i alla fall. Finfint! ♥

Höstens fina sidor

Simon och jag var och hälsade på ute hos svärmor i måndags, och jag passade på att rasta kameran lite i det fina vädret. Var riktigt trevligt att solen sken, till skillnad från de övriga dagarnas regnande. Däremot var det väldigt högt vatten,och det syns ju på bilderna.

måndag 22 oktober 2012

Kvällsfunderingar, eller nattfunderingar.

Simon påpekade häromdagen att det var väldigt mycket himmelsbilder på min blogg nuförtiden, så jag tänkte att jag skulle ta och ändra på det genom att lägga upp några bilder på mig själv. I brist på färska bilder på mitt söta fejs, så fick det bli några gamla cambilder som inte sett dagens ljus på bloggen tidigare. Sista bilden lade jag med för att ni skulle se att jag faktiskt kan se normal ut på bild!

Jag har inte bloggat på över en vecka igen, och jag har inte ens rört kameran under veckan som gick, mer än att jag putsade objektiven och sånt. Dåligt av mig, men jag har inte riktigt haft ork att ens engagera mig när jag har haft plugg upp över öronen. Men i fredags lämnade jag äntligen in den jä**a rapporten, och idag lämnade jag in förberedelsen inför onsdagens seminarium. Moment 4 (seminariet) närmar sig, och det innebär att min praktiktid här hemma är definitivt slut. Känns tråkigt, men på samma gång ska det bli ganska skönt att komma hem till Kalmar igen, och få återgå till mitt familjeliv med mitt fina ♥.

Nej, nu börjar det bli dags för mig att stänga av datorn och krypa ner i snarklådan en stund, för klockan börjar ju faktiskt närma sig 01:00. Fast det är egentligen ganska onödigt att somna, då ♥ lär ringa snart och tycka att jag ska släppa in honom när de kommer från båten. Längtar! 

Godnatt på er alla! ♥

måndag 15 oktober 2012

Vecka 42.

Insåg att jag inte bloggade på hela förra veckan, så här kommer en liten update!

Tisdagen spenderade jag med att först vara på praktiken och hålla i en lektion för några av barnen. Sen bakade jag hallon och blåbärsmuffins att bjuda barnen på dagen efter, så jag ville tacka för att de varit så snälla mot mig under mina fem veckor.


Onsdag, och bedömningssamtal med min handledare. Var lite nervös för det, men det gick absolut bättre än väntat. Ett VG på sista praktiken satt riktigt fint! På kvällen var jag och promenerade med finaste Elin.♥


Torsdag, och Mamis födelsedag. Fotograderade lite kvällshimmel i väntan på att gå till Park och äta tillsammans med familjen. Sen bakade jag morotskaka att bjuda "kollegorna" på som fredagsfika.


Fredag. Sista praktikdagen. Fotograferade ännu en kvällshimmel i väntan på att mamma skulle komma hem från jobb, så att vi kunde åka till stugan.


Lördag. Röjde på gården på stugan och fotograferade lite svampar som satt på en stubbe. Sen blev det en helt otrolig solnedgång som jag ju självklart var tvungen att fotografera. Och det var min vecka i korthet alltså.

söndag 7 oktober 2012

Somehow it feels like we're flying ♪

Stughäng! ♥


Hängde med mamma och pappa ut till stugan för att damma av mig de sista feberbakterierna, och det hjälpte faktiskt. Kände mig mycket friskare direkt när vi kom ut.


Svidade om till tjocka sockor och stövlar.


Det blåste friskt i stranden. Jag gillar bilden, då den är som en flagga med sina tre färgade fält och ett träd mitt i. Sen är den lite överexponerad, men det får ni faktiskt ha överseende med!


Hittade en liten bänk som kände sig ensam.


Mamma tömde ur sommarens blomlådor, och jag passade på att fotografera en blomma.



Det blåste friskt fortfarande när vi var ut på en liten promenad. Försökte fånga sprättandet på bild, men det gick ju sådär.


Fotograferade lite vågor istället. Fint som snus.

lördag 6 oktober 2012

Terapiarbete ♥


Kände ett stort behov av att få pyssla lite med händerna idag, efter att ha legat still större delen av dagen igår. Hittade ett recept på citronmuffins med gräddkolafrosting, som jag tyckte lät spännande, så det fick alltså bli dagens pyssel. Konstaterade att det var lite smått irriterande att göra frosting bestående av godis med papper runt, för det blir ju högvis med skräp på bänken!

Nåväl, de kanske inte blev så fina men det är väl smaken som är det viktiga.♥