söndag 17 januari 2016

Bebisguiden: I min skötväska.

Ska ta och skriva lite om vad vi har i skötväskan. Bilden blev tyvärr lite mörk då solen lyser med sin frånvaro, men så får det vara. Hade från början tänkt ta lite detaljbilder men Amelia tyckte annat och skulle helst vara med när matte låg på golvet så de hoppar jag över.

1. Själva väskan alla grejer ligger packade i. Är ingen skötväska egentligen utan är en vanlig väska från Stadium. Tror jag betalade 10€  för den när vi var till Åbo och gjorde KUB-testet. Jag som är lite frälst på allt som har stjärnor på sig tycker såklart att den är supersnygg. Den dagen den inte behövs som skötväska så kan den återgå till att vara min "handväska" igen.

2. Våtservetter till blöjbyten. Har testat flera olika sorter men har konstaterat att vi tycker bäst om Liberos. Dels för att de är en av sorterna som har stängbart lock istället för att bara återförslutas med tejp och dels för att de är mjuka och bra att använda.

3. Blöjor såklart! Även här har vi fastnat för Libero (nej, jag är inte sponsrad) då de är mjuka och håller tätt. Pampers blev huden alldeles röd av och de luktade hemskt så sen dess har vi kört på ett och samma märke. Eftersom jag glömde sätta en siffra på det svarta som ligger vid blöjorna så kan jag nämna att det är ett par glasögon som jag alltid har i skötväskan ifall att linserna börjar krångla när man är iväg. Sen brukar det även finnas ett engångsunderlägg att ha på skötbordet på offentliga skötrum (även det Liberos) men har glömt bort att sätta dit ett nytt sen vi var till Sverige sist.

4. Backupkäk åt Elma, dvs ersättning. Konstaterade att den ena hade passerat bäst före datum så det säger väl sitt om hur ofta Elma dricker ersättning egentligen. Till dessa brukar det vara en liten nappflaska i väskan också, men den var i diskmaskinen nu när jag fotade då hon drack vatten ur den till maten häromdagen.

5. Elmas rådgivningskort och mitt mödrakort. Rådiskortet är väl ganska givet egentligen medan mitt mödrakort hänger med bara utifall att någon frågar någonting om min graviditet eller liknande.

6. Från och med förra veckan ligger min gamla kompaktkamera i skötväskan hela tiden. Hittade den i en byrålåda här hemma och tänkte att den lika väl kan vara i väskan ifall telefonen dör och det dyker upp någonting man vill fotografera.

7. Tupperwareburk med två extra nappar i. Lillefjun är nämligen fenomenalt duktig på att slänga napparna på marken/golvet där det är som smutsigast tex inne på Max i Arninge eller utanför djuraffären mitt i värsta snöslasket.

8. En liten hög med extrakläder. Borde fylla på väskan med lite större storlekar insåg jag då dessa plagg nog börjar vara på gränsen till för små nu.

9. Ett par Sea-Band. Ifall jag behöver dem av någon anledning så vet jag var de är så länge de ligger i skötväskan.

10. Akutgodis, om jag skulle råka bli akut hungrig och därmed ganska grinig. Har hittills inte behövt detta, men man vet ju aldrig när den dagen dyker upp.


Lilla fröken E undrade nog vad mamma höll på med när hon stod på kökspallen och fotograferade.

2 kommentarer:

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!