lördag 22 december 2012

22 december 2012 - Ett första möte med snön.

Fick lite huvudbry över hur jag skulle göra med alla de typ 300 bilder jag tog de dagar jag var isolerad på stugan utan internet. Kom fram till att det blir redigast om jag gör en liten fuling och tidsinställer inläggen bakåt och laddar upp dem på datumet som bilderna togs. Dock kan det hända att det blir lite underligt språk då det är sent när detta skrivs (00:35) och jag har lite problem med att hålla mig till rätt tempus när jag är trött i ögonen.


Åkte med mami och papi ut till stugan sådär okristligt tidigt på morgonen, men vad är väl bättre än kyla och trötthet i kombination? Solen vågade visa sig en liten, liten stund direkt när vi kom ut och jag kände att jag genast blev lite piggare.

Upptäckte att växthuset inte hade tyckt om snön speciellt mycket denna vinter. Väldigt tråkigt, men det har varit rätt många trasiga rutor i det sen innan så det var kanske dags att förnya det.

Jag och papi rustade oss för kampen att gräva fram julgranen. Det som syns på bilden är alltså pappas lösning på att inte få skorna och sockorna fyllda med snö. Han har alltså tejpat fast skarven mellan strumpa och byxben. Han är en man med många idéer, min käre far!

Himlen visade upp en blågrå sida som var betydligt finare i verkligheten än den jag lyckades fånga på bild. Känns som om det är en fras jag ständigt upprepar, men övning ger färdighet sägs det ju. Det borde ju innebära att jag snart kan fånga den perfekta himlen!

Papi har spanat in sitt mål, J U L G R A N E N! Problemet är bara hur man tar sig fram till en gran som står mitt i ett vattenfyllt dike, som lite lömskt har täckt över sig med ungefär en meter snö. Det hör ni ju att är nästan dömt att misslyckas!

Men vi lyckades komma fram till granen tillslut utan blöta fötter och andra missöden. Kapade av den någonstans på mitten gjorde vi också, så när snön smälter bort till våren så kommer det stå ungefär en meter kapad gran kvar i diket, men det är ett senare bekymmer. Vad gör man inte för den perfekta julgranen?!

Efter julgransäventyret var jag både frusen och trött, så jag gick in och umgicks med mami en stund. Önskar dock att jag hade kunnat säga att jag gick in i värmen, men 11°C är inte speciellt varmt för att vara inomhus. Passade på att fotografera alla de istappar som bildats utanför fönstret.

Satt en stund vid spisen och försökte värma mina frusna fingrar. Finns det nått härligare än att höra hur det sprakar i spisen när veden brinner. Låter jag som en liten pyroman tycker ni? Det kanske jag har varit i ett tidigare liv, haha.

Tog en sista bild på snön när fingrarna hade tinat lite. Sen var det dags att börja piffa lite inne inför årets traditionsenliga glöggkväll med riddarna. Men det får ett eget inlägg faktiskt, för så givmild är jag! Det är ju bara julhelg en gång om året ♥

2 kommentarer:

  1. alltså, stackars växthuset! Men det kanske blir kurerat till sommaren ändå? :D

    fint inlägg, Anna! :D

    SvaraRadera
  2. hanna: Ja, vi får väl se lite hur vi gör. Det gamla ska plockas ner i alla fall, men om det blir nått nytt lär visa sig :)

    Tacktack, känner mig rätt nöjd. Försökte fokusera på lite mer talande texter, istället för de korta meningar jag brukar skriva. Blir på nått sätt roligare att läsa när det inte bara är bilderna man lagt ner tid på, utan även mer välformulerade texter ;)

    SvaraRadera

- jag svarar på kommentarer här i min blogg.
- jag granskar och godkänner kommentarer innan de publiceras.
- tack för att du kikar in på min blogg och lämnar ett ord eller två!