måndag 28 februari 2011

Lite pyssel,


Har pysslat ihop ett litet paket av den förtidiga födelsedagspresenten. Dock vet den lilla damen som ska få paketet vad det innehåller, men bara för det behöver man ju inte låta bli att slå in det!

Det fanns egentligen bara en anledning till att jag skrev det förra inlägget, men den glömde jag skriva dit! Hur glömsk får man vara?! Men idag har jag och Simon varit förlovade 1 månad. Herregud vad tiden springer iväg!

28 februari 2011

Idag är det sista februari och jag tycker det är såå skönt att februari äntligen är slut. Det är inte min favoritmånad direkt, då det mest är mörkt och kallt.

Jag har inte så mycket att säga egentligen, mer än att det har varit en ganska bra dag. Började dagen med en ordentlig frukost tillsammans med Simon, framför tvn. Sen åkte jag in till stan för att inhandla en tidig födelsedagspresent. Sen var jag på föreläsning mellan 13-15, vilket är den tid på dygnet då jag fungerar som sämst. Men föreläsningen var intressant, och vi pratade om olika diagnoser ett barn kan ha.

Nej, nu ska jag pyssla lite smått här hemma!

Bild 30: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


Kommer aldrig släppa taget om er <3

söndag 27 februari 2011

Bild 29: Den nyaste bilden på dig själv.


hahaha

Min dag, timme för timme!


15.30 bilden blev bortglömd då vi var på Konsum och handlade just då.

Ursäkta eventuella stavfel, och bortslarvade bokstäver. Jag var trött när jag skrev texterna.

lördag 26 februari 2011

Uppdrag: "styla byxor"

Har ju funderat ett tag på hur jag skulle lösa problemet med mina lite för långa baggyjeans. Har funderat på olika sätt men i går kom jag på hur jag ville ha dem, så vi åkte in till stan och köpte lite prylar som behövdes.


Så nu slipper jag hålla på krångla med hårsnoddar varje gång jag ska använda byxorna.

Bokrea/födelsedagspresent.


Fick hem lite bokreaböcker i onsdags, men dessa behövde jag inte betala själv då de var tidiga födelsedagspresenter från mamma. Ska bli spännande att testa lite nya recept.

Bild 28: En tokig bild.

fredag 25 februari 2011

Bokrea.


Simon posar med mitt senaste inköp. Bokrea är farligt!

Bild 27: En bild som du alltid skrattar åt.

torsdag 24 februari 2011

Bild 26: Någon/några som du alltid har roligt med.


Riddarna, fast Mimi saknas på bilden.

onsdag 23 februari 2011

Tisdag, igår alltså.


När jag steg upp igår morse, så var det som att titta ut på en vit vägg. Snön bara vräkte ner, och jag var inte så glad. Nå, jag for iväg mot stan ändå, och var i skolan ett par timmar.


När jag kom hem så fick jag för mig att jag skulle baka pyttesmå muffins, så det fick bli kladdkaksmuffins. Gott! Dock hann jag inte fota de färdiga muffinsen.

Bild 25: En person som alltid gör dig glad.


Jonna <3

tisdag 22 februari 2011

måndag 21 februari 2011

Grattis bloggen!


Jag har ju alltid "firat" min blogg i juni annars, då det var då jag skrev mitt första inlägg. Men för ett par veckor sen så insåg jag att jag faktiskt skapade bloggen i februari så det är väl nu man ska fira egentligen.

Så grattis, grattis till bloggen! <3

Bild 23: En bild från i somras.


KENT!

söndag 20 februari 2011

Min lilla kompis


Jag har en liten vän som sitter i blomkrukan och tittar på att jag sköter mig vid databordet. Sen finns det en brun och en grå också som sitter i de andra två blommorna och tittar ut över lägenheten ;)

Blåbär!


Gårdagens lördagsgottis! :D

Annas väderblogg.

Bild 22: En bild på en tid du saknar.

lördag 19 februari 2011

Lite nytt i bloggen.



Mih, hade så tråkigt idag så jag började pyssla lite med en ny header. Och det slutade med att jag hade engagerat både Hanna och Sami i mitt skapande! Haha.

Vad tycker ni?

Vad har ni sökt på pt.2

anna-marie grön - känns inte som om personen hittade riktigt vad som söktes.
blogg "grelsby" - Eh, säger det nått om mig och min blogg?
bussö - har jag besökt ett par gånger.
enjo spa party - Har jag varit på en gång, för lääääängesen.
mikrokladdkaka - är nog det ni söker mest på för att komma till min blogg.
rolig 30 dagars lista - var den verkligen rolig?
skruvörhängen - köpte jag på ur&penn i april förra året.
vårkänslor - har jag haft sen slutet av januari.
tellholm - är ett mysigt ställe.

Dock undrar jag om de som sökt på dessa saker är nöjda med informationen de har hittat? :)

Disk(h)o.


Jag vet att rubriken är den torraste på länge, men den beskriver min lördag rätt bra. Jag diskar och har lite partymusik på i bakgrunden. Låten är en ny favorit, gillade den från första gången jag hörde den!

Bild 21: En person som alltid ställer upp för dig.


Pappa <3

fredag 18 februari 2011

torsdag 17 februari 2011

Tedrickare!

17 februari 2007-2011

2007 - på en buss mot Gävle.


2008 - vårkänslor på Tellholm.


2009 - vinter på Scheffersgränd.


2010 - Ett vintrigt Norrliden.


2011 - grått och trist Norrliden.

Återställare?!


För ett tag sen så byttes det design här på min blogg, och jag gav den ett par veckor för att se om vi skulle trivas ihop eller inte. Efter att dessa veckor nu hade gått, så insåg jag att vi nog aldrig skulle börja tycka om varandra speciellt mycket så jag bytte tillbaka till min gamla design igen.

Jag trivs lite bättre nu i alla fall, återstår att se hur det blir med blogglusten.

Bild 19: En person som är snygg.


Elin (som lär hata mig en aning nu.)

onsdag 16 februari 2011

tisdag 15 februari 2011

Maskrosungen


Detta är alltså en bok som ligger på listan över våran valbara kurslitteratur. Så i morse började jag läsa, och jag kunde inte lägga ifrån mig boken innan den var slut. Så intressant, men även så tragiskt att ett barn måste genomleva detta som Sandra har fått leva med.


"Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk.När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.

Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.

17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS."
texten är avskriven från baksidan av boken.

Bild 17: En ovanlig bild.


Julgranen.