tisdag 18 april 2017

Lekpark nummer 1: Österbacka Lekpark!Dags för första lekparken att bli testad och efter en dag fylld av en hel del tårta (tack Tova med familj för ett trevligt ettårskalas) och lite mycket middagsmat så kändes en promenad till en lekpark ganska passande. Packade Elma i vagnen och traskade iväg till området som jag alltid kallat för Årsringen, men som verkar heta Österbacka egentligen. Kom fram till en välskött men ganska liten lekpark, som nästan känns som om den hör till huset som står bredvid.


Någon var tydligen jätteredo att leka. Ignorera att det ser ut som om hon håller på att falla ur vagnen, det är för att hon sitter ovanpå sin tjocka vinteråkpåse.
Lekparken, bestående av två gungor, en sandlåda, en rutschkana och en "gunghäst".

Första aktiviteten att testa var gungan. Här står hon och säger sitt vanliga "komma mamma, komma mamma" samtidigt som hon vinkar dit mig med hela lilla handen.

Parken ligger i ett jättelugnt och stilla villaområde, så jag skulle utan problem kunna låta Elma springa fritt på den stora gräsplanen man ser skymta här, utan att vara rädd för bilar i höga hastigheter. Sånt är fint tycker Mes-Mamman! 

Sen var det dag att testa sandlådan. Här har vi lärt oss att vi ska packa med minst en hink, en spade och kanske nån kakform så att sandlådan faktiskt kan testas på riktigt. Denna gång fick vi gräva med händerna i brist på bättre.

Från sandlådan gick färden till den lilla "gunghästen" eller vad det egentligen ska föreställa. Elma börjar äntligen bli tillräckligt lång för att kunna ta sig upp på dessa djur själv utan hjälp.Här fick vi även sällskap av en liten katt en stund, himla spännande enligt Elma.Och till sist, Elmas stora favorit. Rutschkanan.

Och så ett litet betyg då. Välskött och lugn lekpark, men lite i "tråkigaste" laget även för vår blivande tvååring. Det kan ju bero på bristen på hink och spade förstås. Parken får i alla fall 3,5/5 i betyg! ♥

söndag 9 april 2017

Dags att presentera vårt lilla projekt.

Förra veckan kom Simon med förslaget att vi skulle låta Elma (med lite hjälp från mamma och pappa) testa och "recensera" de 26 olika lekparker som finns i Mariehamn. Eventuellt kommer vi provleka de olika dagisgårdarna med, men vi får se. På kartan nedan är parkerna utmärkta som röda prickar. Kartan blir lite otydlig på min blogg, men klicka HÄR så kan man se den tydligare. Vi har redan varit ute och testat en lekpark, men det inlägget får komma en annan kväll, var lite väl ivrig med kameran så fick ihop nästan 90 bilder som behöver gallras igenom.
Men nu vet ni vad ni har att vänta!

fredag 7 april 2017

Projekt: Barnrum/Kontor.


Ursäkta mig för de halvdåliga bilderna, men systemkameran ligger och sover med Elma i sovrummet så det fick duga med telefonbilder.

Äntligen ska vi påbörja projektet med att bygga ett rum åt Elma och ett kontor åt oss. Jag tror inte hon saknat ett eget rum ännu, och jag gissar att hon lär sova med oss ett tag till trots att hon får ett eget. Men det ska bli skönt att ha någonstans att stoppa alla hennes leksaker så att de inte behöver stå mitt i vardagsrummet. Och att sen få inreda det lilla rummet, gudars vad jag ser fram emot det ♥

Elmas rum kommer bli den halva av rummet som är vid fönstret, så hon slipper sova i en bunker och får istället ett gigantiskt fönster. Vårt kontor kommer bli mellan den nya väggen och garderoberna, så där gör det inget om det är lite mörkt och mysigt. Skönt att slippa sol och blänk i skärmen när jag (förhoppningsvis) börjar blogga oftare! Efter den meningen hoppar min bloggcoach jämfota av glädje! ;)

Har plockat hem lite material och ikväll kommer pappa/morfar och hjälper oss limma ihop glasblocken så att de får torka innan resten av väggen ska börja byggas. Nu kickar vi igång! ♥