tisdag 28 mars 2017

Tiden går så fasligt fort!

Bilder från juli 2016.

Hemma och vabbar idag med, men både hosta och feber är bättre så imorgon är det dags för dagis igen. Vågar knappt säga det men nu är det min tur att börja känna mig skruttig och snorig även om det lika fort kan vara pollenallergi. Var lite sent ute med medicinerna i år, så det kan mycket väl vara symptom av det nu när det varit så varmt ute. Känns annars som om sjukdomarna avlöser varandra denna vår. Först Simon och hans "manflu", sen Elmas hosta osv. Nu räcker det!

Elma vaknade vid 7:20 i morse och knatade iväg till soffan efter att ha vinkat av pappa som for på jobb. När jag kommer ut i vardagsrummet en stund senare efter att ha tagit bort alla sängkläder och slängt dem i tvättmaskinen så hittar jag Elma sovandes på soffan med filten uppdragen till hakan. Utvilad, vad är det? Hon fick sova vidare där ett tag medan jag plockade fram frukost åt oss och plockade ur diskmaskinen. Sen var hon liiiite piggare när jag väckte henne igen.

Därefter har vi tossat på med det vanliga. Vikt rena kläder, hängt upp tvätt på tork, satt nya sängkläder i sängarna, plockat i diskmaskinen och fortsatt jakten på dessa miljarder katthår. Bara Elma vaknar så ska jag släpa fram dammsugaren och golvmoppen en vända också. Vi har även denna dag fylld med trevligheter alltså! Hej på er! ♥

måndag 27 mars 2017

Äntligen är det någon sorts vår ♥


Idag kör vi VAB här hemma. Elma har stegring och har hostat som en tok hela natten, och jag var nästan beredd att sätta mig i bilen med henne och åka in till sjukhuset då det ett tag verkade som om hon inte fick luft. Är dåligt insatt i krupp, men har försökt läsa och stundvis verkar det nästan som det. Nu sover hon i alla fall middagsvila och det låter som om det är fritt från hosta tack vare att jag satte en tjockare kudde åt henne. Lilla grynet ♥

Under tiden Elma sover hade jag tänkt sitta ute och njuta av vårvärmen och solen. Tog en glass ur frysen och gick ut på uteplatsen och satte mig. Hann i alla fall äta upp glassen innan näsan och ögonen började klia. Välkommen våren och med den även allt jäkla pollen. Så fick snällt gå in igen och titta på våren genom fönstret. Fick ju tid att blogga istället, så min social media coach är nöjd! Amelia verkar också ganska nöjd med att åter ha uteplatsen helt själv.

Nu ska jag återuppta jakten på lite katthår här hemma. Puss ♥