söndag 19 februari 2017

Söndagsbrunch med lilla familjen ♥


Här hemma har vi söndagslunk i lugn och ro. Elma tog sovmorgon till nio i morse och jag åkte iväg med Hanna till Mariebad vid tio och plaskade i jolmigt (Simons uttryck) vatten i fyrtiofem minuter. Efter det var vi trötta och tunga i kroppen så vi plaskade vidare till utomhusbassängen och satt där en stund och pratade om livets alla tänkbara otänkbarheter!

Vid tolv landade jag väl hemma igen och möttes i hallen av en socktuggande hungrig pussgurka. Slängde ihop en liten brunch tillsammans med Simon och nu gick far och dotter och lade sig för att vila. Tanken var egentligen att vi skulle ha haft american pancakes till brunchen, men de får bli till mellanmål istället när de vaknar ♥

Fortsatt trevlig söndag till er läsare ♥

tisdag 14 februari 2017

Alla hjärtans dag och maskerad ♥


Idag firade de alla hjärtans dag på Elmas dagis med att ha maskerad! ♥ Visste att Elmas gumster hade en insektsmössa som jag kände för att använda, så det fick bli nyckelpiga. Färgen på bodyn passade ju ypperligt dagen till ära. När jag lämnade Elma så var det så himla kul att se alla utklädda småttingar som hade disco tillsamman ♥ Underbara ungar!

lördag 4 februari 2017

En stund i parken ♥

Var en tur till lekparken idag då Elma höll på klättrade på väggarna (läs: gardinerna) här hemma. Hade önskat lite trevligare väder så hade det kanske blivit mer bilder, men nu hade jag nog med problem att stå på fötterna på det isiga och hala underlaget! Men några (suddiga) bilder blev det i alla fall! ♥

fredag 3 februari 2017

Att börja jobba efter mammaledigheten?


Oredan har inventerat pappas xbox-spel i augusti 2016.

Hanna önskade att jag skulle skriva ett inlägg om att börja jobba efter mammaledigheten, och nu efter lite drygt ett halvår tillbaka på jobbet så kanske det börjar vara dags att få ihop ett inlägg.

Jag har hela tiden varit väldigt kluven till att gå tillbaka på jobb. Ena stunden har jag sett fram emot det enormt mycket då det skulle innebära kontakt med vuxet folk igen, andra stunden har jag haft sån grym ångest över det då jag verkligen inte vill vara ifrån min lillplutt och ännu mindre lämna bort henne till helt främmande människor på dagis, människor som knappast skulle kunna ta hand om min dyrbaraste lilla skatt. Fint att jag som själv jobbar på dagis hade sån fantastisk syn på att börja dagis, eh! Men min lillskrutt kunde ju varken gå, prata eller göra sig förstådd så att någon annan än jag förstod henne?

Inskolningen kom och det var nog den kämpigaste veckan i mitt liv. Jag ville verkligen inte lämna Elma där, även om jag hade insett att hon skulle få det hur bra som helst med fröknarna på dagis. Så jag kämpade mig igenom inskolningen, men Elma trivdes och hade kul vilket gjorde det lite lättare i alla fall. Veckan efter var det dags att gå på jobb själv och dagarna fylldes av aktiviteter, så jag hann inte tänka så mycket på att jag saknade Elma förrän det var dags att sluta för dagen och åka och hämta henne.

Det har gjort mindre ont i mammahjärtat för varje vecka och dagis har gjort Elma gott. Efter ett par veckor så började hon äntligen gå efter att ha sett alla andra barn gå och även talet har kommit med rasande fart sen dess. På morgonen vinkar hon (oftast) glatt hejdå och man möts av ett illtjut av lycka när man hämtar henne.

Det blev väldigt mycket om Elma och lite mindre om mitt jobb, men det kanske inte var det som var det intressanta egentligen. Har valt att gå ner i arbetstid lite och vara partiellt vårdledig, så har alla fredagar lediga tillsammans med Elma. Då njuter vi till max av tiden tillsammans ♥