fredag 6 januari 2017

Queen Amelia ♥

Hade glömt bort dessa bilder lite i all röra i datorn. De togs fyra dagar innan Elma föddes och jag gick hemma och försökte få dagarna att gå medan Simon var på jobb. Nog är det ju lite galet att planen var att han skulle komma från jobb vid 23.30 samma natt som vi åkte in till BB med värkar. Tur att Elma inte kom för tidigt! Haha. Amelia fick i alla fall vara offer för kameran denna gång ♥

torsdag 5 januari 2017

Nyårsafton med småttingar!


Som vanligt glömmer jag ofta bort att använda kameran och tar bara halvtrista mobilbilder, men denna gång lyckades jag faktiskt komma ihåg min kompis 600D en liten stund. Så håll till godo med det!


Dukade fint åt både stora och små.


Elma synar att katten har fått sin nyårsmiddag och att det finns vatten i skålen.Amelia själv tyckte inte att hon behövde komma ner ur klösträdet förrän vid 12-snåret. Tror någon var lätt skeptisk till att Andy numera också går på två ben.


Förrätten serverades, kräftsoppa med vitlöksbröd.


Ongarna fick titta på babblarna en stund mellan förrätt och varmrätt för att hålla sig lugna och snälla. Eller snälla är de väl nästan jämt, men för att inte vara i vägen i köket då.


Varmrätt: Torskrygg med bacon och lök, dillpotatismos, skirat smör och ärter.


Och så blev det äntligen efterrätt, after eightpannacotta med grädde och guldkulor ♥

En stund i köket ♥


Bakade en liten kaka till årets glöggfika med MK-riddarna. Mätte upp allt färdigt innan jag åt frukost med Elma så att det bara var att slänga ihop kakan efter frukost.


Amelia funderade vad det skulle vara i ugnen.

Färdig smet!


Fröken lillspex var på golvet till att börja med, men efter flera försök att klättra på kökspallen så fick hon sitta i sin matstol och titta på.


Lagom nöjd ;)


Att bygga med duplo var ett bra tidsfördriv i väntan på att kakan skulle gräddas!