fredag 17 juni 2016

När barnet sover ♥

Då brukar jag få sällskap vid datorn av Amelia som passar på att sno lite tid i famnen på matte. Oerhört mysigt bortsett från att man har halva ansiktet fullt med kattpäls, men man ska inte vara så känslig. 

Elma somnade i bilen hem från S-market när vi varit och fredagsmyst där med mormor och var tydligen så oerhört trött att det gick ypperligt att klä av henne och lägga henne i sängen där hon nu sovit nästan två timmar. På bilden där hon sover, som är lite lustig när skyddet till ipaden kom ivägen, så har hon på sig så fina byxor som hon fick av hanna och sami i ettårspresent. De är egentligen på tok för stora ännu, men då de går att knyta åt i midjan så funkar de.

Karriärslistan 2016

Hittade denna hos Hanna, så tänkte ta och fylla i den jag med.

Vad ville du bli när du var liten?
Kennelägare eller konditor. 

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Oj, då var jag nog fortfarande inne på konditor.

Gick du någon nishad gymnasielinje?
Jag började på hotell och restaurang för att försöka uppnå min dröm att bli konditor. Haken är bara att man här på holmen behöver gå tre år till restaurangkock först. Jag som inte är stresstålig för 5 öre blev utbränd efter första året och fick celiaki på köpet. Gick ett mellanår på folkis för att vila upp både själ och hjärta och började sen Media och kommunikation.

Vad hade du för betyg?
Hyfsade var de nog, men kan inte på rak arm säga mer än så.
 
Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?
Bästa har jag knappt några, är ganska medelmåttig på de flesta ämnen. Men gillar biologi och praktiska ämnen. Tycker mindre om matte och språk.

Utbildade du dig efter gymnasiet?
Det gjorde jag. Valde att flytta med Simon till Kalmar och pluggade till förskollärare där i 3½ år.

Vilket var ditt allra första jobb?
Oj, det minns jag knappt. Mitt första riktiga kanske nog var lekledare på simskola i Saltvik.
 
Vad har du mer haft för yrken?
Kassörska, städare, barnvakt, barnträdgårdslärare.

När hamnade du i den banan du är i idag?
Just nu är jag mamma och matte på heltid ett par månader till, och det är nog mitt livs bästa jobb. Men in på banan som förskollärare/barnträdgårdslärare hamnade jag då jag inte kom in på mitt förstahandsval i Kalmar utan istället kom in på mitt andraval som var just förskollärare. Så det var egentligen slumpen som avgjorde kan man säga.

Vilken är stunden då du liksom visste att du är på rätt väg?
Efter första praktiken kände jag att detta kändes rätt. Då ska det tilläggas att det var en enveckas prova-på-praktik och jag var på en småbarnsavdelning. Ungarna var skiträdda för mig och skrek mest, och ändå kunde jag känna att det kändes rätt. Fantastiskt va? ;)

Vad brukar du få höra att du är bra på i ditt jobb?
Att jag lyssnar på och förstår både barn och kollegor.

Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?
Stresstålig är jag inte alls som jag tidigare nämnde, så det är nog min sämsta sida även nu. Har hittills inte hittat et jobb där stress inte förekommer i nått skede så.

Vad går ditt jobb ut på mest?
Barnpassning? Nej, det går ut på att se till att barnen får en rolig och lärorik dag på dagis. Älskar mitt jobb ♥
 
Vad skulle du vilja jobba med om du inte gjorde det du gör nu?
Konditor finns ju fortfarande kvar i huvudet, men jag har nog insett att jag mest är en glad hobbybagare.
 
Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Oj, det finns väl en del. Men att jobba i ett restaurangkök har jag insett att inte passar mig.

Vad gör du om fem år?
Förhoppningsvis jobbar jag kvar där jag är nu och trivs väl bra med det fortfarande.
 
Vad gör du när du är 60 år?
Se svaret ovan!

Vad skulle det stå på ditt visitkort om du fick drömma?
Anna Dahl - Hemmafru!
Ja, det hade faktiskt varit min dröm. Att få gå hemma i ett fint hus och baka, laga mat, tvätta, städa, ta hand om barnen och husdjuret. Det är bara det att den där drömvinsten på X antal miljoner skulle behöva landa på kontot först. Får se när den gör det då?

onsdag 8 juni 2016

Precis just nu...


...äter Elma sin lunch och jag har plockat morgondagens kaka ur ugnen. Doftar underbart här hemma, synd att det inte går att få fram dofter på bild! Ska färdigställa den ikväll när den svalnat helt, blir en favorit i repris på Kärleksmumstårtan från Fridas bakblogg. Amelia sitter ute på uteplatsen och försöker jaga småfåglar, var en liten som fick en snyting genom staketet just. Jag är tacksam så länge det stannar vid snytingar och inte övergår till otrevliga presenter på golvet! ♥

lördag 4 juni 2016

Här har det varit tyst igen.

Min frukostnisse ♥

Det har ekat tomt på bloggen igen, men jag får väl inse faktum, jag är ingen bloggare i grund och botten. Men att lämna små små avtryck då och då tycker jag är ganska trevligt. Dagarna flyter på här hemma med mitt lilla hjärta och jag börjar känna lite ångest över att mamma- och vårdledigheten snart är över och att jag ska behöva börja jobba igen. Visst ska det bli trevligt att få träffa kollegor och barn igen, men jag njuter ju såååå av att få vara hemma med MIN minimänniska så hade kunnat vara det i flera år till. En miljon på kontot hade inte suttit fel just nu kan jag ju säga, då hade jag inte behövt börja jobba på ett tag.

Idag är det då lördag och jag tackar någon högre makt att det är svalare ute och att det blåser lite. Jag är inte gjord för sommarvärme och speciellt inte när den är kombinerad med århundradets pollenbomb! Har fått ta till det tunga artilleriet ur medicinskåpet (kortison) bara för att orka vara lite mamma och inte bara ligga och kvida i soffhörnet. Nu hör jag dock att det är en viss liten dotter som vaknat efter sin vila så nu säger jag hej för denna gång! ♥

I morse körde jag "rumpa/mage/lår" i sängen med Elma som vikt. Hon ser inte ut att vantrivas sådär oerhört tycker jag! (;