fredag 26 februari 2016

Ett litet tillägg.

Slängde ett öga i kalendern i morse och insåg att jag idag har avverkat min sista dag som föräldraledig. Har alltså nått det datum som jag tyckte var så långt borta när jag gick på mammaledigt 17 april 2015. Nu är vi där och det är på riktigt ångestframkallande. Tur att jag ska få vara hemma med vårt lilla gryn till slutet av augusti ♥ Tack Simon för att du ger mig möjligheten att få vara hemma på vårdledigt ♥

Nu blir det...


Ungefär såhär ser det ut här hemma just nu. Elma ligger och sover och jag överväger att göra detsamma då jag är proppmätt efter att ha ätit pizza från Diablo. Skulle det inte vara för att Amelia ligger och sover i min famn så hade jag nog lagt mig raklång på soffan.

Idag har vi möblerat om en andra gång i det blivande sovrummet och det blev nog betydligt bättre nu när vi ställde sängen mot ena väggen än vad det var då vi hade sängen direkt under fönstret. Ska se om jag lyckas fixa lite bilder under morgondagen, men det är ganska stökigt ännu då det inte är färdigt. Bara vi får färdigt någorlunda i sovrummet så är det dags att börja bygga här hemma för att ge Elma ett rum och för att få ett nytt kontor. Spännande tider!

Nej, nu blir det nog att ta katten under ena armen och inta soffläge. Puss på er!

onsdag 17 februari 2016

Att packa BB-väskan.

Hanna tyckte förut att jag skulle skriva ett inlägg om vad vi packade ner i BB-väskan. Hade någonstans tänkt låta bli att skriva det, då vi hade klarat oss ypperligt utan någon väska på BB så jag känner att jag inte riktigt kan uttala mig om saken men jag tar och skriver det ändå, för så snäll är jag!
Såhär såg det ut då jag höll på packade vår väska i alla fall. Det viktigaste var med ♥

Sååå här kommer min lilla lista på det (jag tror, har tyvärr slängt orginallistan) vi hade med oss till BB och lite kommentarer till vissa.

Mamma:
- Sköna och mjuka kläder: Kan räkna gångerna jag lyckades ta mig ur den extremt sexiga sjukhusrocken på en hand tror jag. Dagen vi skulle åka hem så var jag tvungen att lämna den av förklarliga skäl och krypa i ett par mjukisar istället och sen hade jag nog pyjamas vid ett fåtal tillfällen då vi hade besök. En bekväm amnings-bh eller ett amnings-linne är dock att rekommendera. Egna trosor är bra om man inte vill använda sjukhusets fantastiska trosor.
- Necessär: Hårsnoddar och hårspännen är ett måste om man har långt hår. Sen bör man inte glömma tandkräm, tandborste åt både mamma och pappa, hårborste och deodorant. Även eget schampo, balsam och duschtvål kan vara trevligt att ha. Jag hade hört många säga att man får torra läppar av lustgasen och det stämde verkligen så ett läppfett var min bästa vän ett par dagar efter. Här hade jag även med bindor, men använde de tjockare man får på sjukhuset.

- Amningskupor/amningsinlägg: Det kan bli jobbiga blöta fläckar annars.

Pappa:
- Extrakläder: För oss var det bra att Simon hade med sig extra byxor då en viss blivande mamma kräktes i famnen på honom under förlossningen. Olyckor händer ibland, så att packa med kläder till blivande pappan är bra! I övrigt var Simon hem till katten alla dagar då vi bor så nära sjukhuset och då passade han på att duscha och byta kläder så det behövdes inte några större mängder ombyten för honom.

Bebis:
- Kläder till bebisen: Elma hade nog kläder på sig första gången samma dag som vi åkte hem från BB, i övrigt så var hon mest iklädd blöja. För det första var det kokhett i vårt rum på BB dygnet runt då hon är född i maj och solen sken in hela veckan. Sen är det så viktigt att ha dem hud mot hud så mycket som möjligt så då orkar man inte knöla med kläder. Så ett åka-hem-set hade räckt för oss. Det finns även kläder på BB att låna om man vill.

- Filt till bebisen: Även det får man låna på BB, men till Elma hade vi med en egen också som nu har fått följa henne sen starten.

- Första kramdjuret: Elma fick sitt första snuttedjur redan innan jag kom upp från intensiven. Den hade jag sovit med i flera veckor före BF så att den skulle ha en bekant doft.

Övrigt:
- Ett glatt humör: Med det kommer man långt!

- Förlossningsbrev!
- Kameran: Min användes inte så flitig då jag var väldigt svag och knappt orkade lyfta den. Med iPhonen fotograferade jag desto mer.

- Någonting att äta & godis: Det är absolut inte dålig mat på BB här på Åland, men man är inte alltid sugen på varm direkt efter en förlossning. För mig tog det över en månad innan jag ens kände hunger efter att Elma föddes, men petade i mig kakor, frukt och dylikt för att jag visste att jag behövde det. Jag hade med olika sorters godis, mariekex, frukt och sen siripiri för lite extra energi.

- Vattenflaska och drycker: Simon frågade när vi skulle fara till BB varför väskan var så tung. Berodde nog på att jag hade 9 stycken trip i olika smaker i ett fack i väskan. Vet inte hur mycket saft jag hällde i mig under den del av förlossningen jag var vid medvetande. Man blir törstig av lustgas, okej!?

- Mobiltelefoner och laddare: Behövs det ens en kommentar om varför?

- Tofflor: Man får låna nån typ av "sandal" på BB, men de är hemskt obekväma (på mina fötter) så det är skönt att ha nått eget med sig.

- Tidsfördriv: Korsord hade jag med mig ifall förlossningen skulle tagit lång tid eller om man får långtråkigt sen när bebis sover. Inget av detta hände oss, så korsorden ligger olösta ännu. Kikade lite på serier på iPaden medan Elma sov ibland med det är nog allt.

- Papper och penna: För att skriva ner tankar och funderingar.

- Babyskydd till hemfärden.