onsdag 20 maj 2015

FPAs moderskapsförpackning.

Hanna har varit nyfiken på innehållet i mammalådan från FPA, så därför tog jag och fotade allting när jag ändå skulle tvätta de pyttesmå kläderna. Åh, det är så mysigt med dessa pyttiga små storlekarna, tänk att det snart är en minimänniska i kläderna också.

 photo lada1_zpsjjooh2zx.jpg
Såhär ser alltså lådan ut. Simon hade en rugbykompis med flickvän på besök för ett par veckor sen och flickvännen blev förvånad över hur stor lådan är. Hon hade trott att den skulle ha samma storlek som en större skokartong.

 photo lada2_zpseukpimlf.jpg
Först ut är lite olika textilier som behövs till en bebis. En handduk med luva, en åkpåse med apor på, ett täcke till spjälsängen, ett underlakan, en liten bit plastad frotte och sen ett påslakan med skalbaggar (?) på.

 photo lada3_zpsnkndwjun.jpg
Sen finns det en hakklapp, en dregglis, en tjockare vinterhalare och en tunnare för höst och vår. Sen en tygblöja och två vikblöjor som jag kommer att använda som spytrasor istället.

 photo lada4_zps6xhte99z.jpg
Pyttesmå sockor och vantar och sen fodrade tossor och handskar att ha i vinter.

 photo lada5_zpsmbyenz4p.jpg
Lite småprylar. Hårborste, badtermometer, bindor, nagelsax, tandborste, amningsinlägg, salva, en bok och en bitleksak.

 photo lada6_zpscdtnuvwt.jpg
Söta små sparkdräkter.

 photo lada7_zpsiaekr0wb.jpg
Pyttesmå byxor.

 photo lada8_zpsqun39b4z.jpg
Mössor i olika former, ett par strumpbyxor, en yllehalare och två pyjamasar.

 photo lada9_zpssxvajh5l.jpg
Och en hel hög med bodysar. Det enda jag är lite irriterad på är att det står på finska på bodyn med ekorren, men det är sånt man får ta.

tisdag 19 maj 2015

Vecka 40 (39+1)

 photo 40_zpsocqxbngz.jpg
Så var det dags för ännu en ny vecka. Vecka 40!

Tycker att libero skriver det så bra denna vecka, så jag idds inte ens försöka sammanfatta det med egna ord som jag brukar utan tar en printscreen så att ni får se den söta illustrationen som hör till texten.
 photo liero_zpscn33pcwt.jpg

Sen idag blev det även officiellt att Räkan kommer att få en kusin i oktober, då Simons bror Freddy och hans fina Sandra väntar på en liten bulle ♥ Tänk vad roligt de kommer ha tillsammans sen! :D

Fy på mig!

Nu är jag en sådär dålig bloggare igen, fy på mig!
Men jag skyller på att det gör ont i både mage och rygg att sitta vid datorn just nu när allt är så tungt, så jag undviker det faktiskt så gott det går. Ryggläge i säng eller soffa går bra, eller stående/gående är också helt okej så det är oftast där man hittar mig. Håller i alla fall på tömmer min iphone på lite bilder och när det är färdigt så ska jag passa på att ta magbilder, för igår/idag är det veckobyte.

Puss♥

torsdag 7 maj 2015

Bildmix från veckan.

Plockade lite bilder ur telefonen för att illustrera veckan som snart har gått. I måndags så sov både jag och Amelia i stort sett hela dagen och det var verkligen välbehövlig för oss båda, för i tisdags hade vi betydligt mer energi över till annat. I tisdags var jag på shoppingrunda med mamma. Eller jag skjutsade och mamma shoppade blomlökar och annat spännande.

 photo 1_zpsxki3exit.jpg
I onsdags intog Amelia sin vanliga position på tvättmaskinen och övervakade medans jag stod i duschen. Får hon inte vara i badrummet när jag duschar så blir det ett himla liv i lägenheten då hon sitter och jamar oavbrutet utanför badrumsdörren. Det lustiga är att hon inte gör samma sak om Simon duschar.

 photo 2_zpse9m1r8kv.jpg
Pallrade mig iväg mot stan i regnet och mötte upp Petra och Anna för en lunch på Indigo. Anna och jag åt vegetarisk pasta och Petra åt lasagne. Var jättenöjd med min pasta och såklart med det trevliga sällskapet ♥

 photo 3_zps1ync5j2c.jpg
I morse hade jag och Amelia lite morgonmys i form av "mosa-matte-mys" och ni kanske kan se vad det går ut på? När jag ansåg att hon blivit liiiite för tung så steg jag upp och åt frukost och for en sväng till sjukhuset för att träffa min barnmorska och kolla upp hur det är med räkan. Allt såg fint ut denna gången också och det känns prima.

 photo 4_zpsvcoxigh8.jpg
Vid tolvtiden kom hanna hit och vi fotade kulan så att man har nått att titta på sen när den är borta, och sen hjälpte hon till att hänga upp de bebiskläder jag tvättat. Som tack för det så svängde jag ihop fattiga riddare till nån sorts sen lunch.

 photo 5_zpshjf1q1bl.jpg
Velig som jag är så kunde jag ju såklart inte bestämma vilken sylt jag skulle ha, så det fick bli båda två.

 photo 6_zpsaii35xbp.jpg
När hanna åkt iväg så roade sig jag och katten med att leka i en IKEA-kasse en stund. Eller Amelia busade och jag satt på golvet och tittade på.

Vecka 38 (37+3)

 photo nyvecka_zps7xg9ewdz.jpg
Orkade inte starta datorn förra veckan och lägga in min veckobild på bloggen, så den har bara kunnat beskådas på instagram eller facebook. Denna vecka får jag bättra mig! Enligt min barnmorska byter jag egentligen vecka på måndagar men appen i telefonen säger tisdagar så jag blir lite förvirrad mellan de dagarna. Spelar väl egentligen inte så stor roll men i alla fall.

Denna vecka säger Libero att bebisen är lika stor som en vattenmelon och borde enligt deras statistik väga 3200g. Om det är vad räkan väger vet jag inte, men det är väl möjligt. Barnet betraktas i alla fall som färdigutvecklat denna vecka, så nu är det bara att vänta på leveransen. En spännande väntan men det börjar faktiskt bli tungt så får man som mamma ha en liten önskan så kommer du redan nästa vecka. ♥