söndag 26 april 2015

Min och Amelias söndag i bilder.

Som vanligt så blir det hemskt mycket bilder på Amelia, men det får ni faktiskt stå ut med. Hon är sötare att titta på mig! ;)
 photo sondag1_zpsh0ctrjyp.jpg
I morse steg vi upp när Simon åkte till jobbet vid 7.15. Kan ju tyckas tidigt såhär en söndagsmorgon, men jag ansåg nog att jag sovit färdigt ändå och Amelia knorrade inte högljutt hon heller bara hon fick sin frukost. Ute såg det inte lovande ut, med tät dimma och nån sorts duggregn.

 photo sondag2_zps14hnw4sz.jpg
 photo sondag3_zps8ucipteb.jpg
Satte mig i kontoret och fixade igång mitt aktivitetsarmband som jag fick av Simon i födelsedagspresent. Prinsessan på ärten låg och övervakade allt jag gjorde och såg till att min hand inte kom i närheten av klosaxen som ligger bredvid hennes kudde.

 photo sondag4_zpsrbzu2yrd.jpg
Ett par timmar senare så försvann äntligen dimman och solen sken från klarblå himmel. Amelia var glad att matte också hittade ut på balkongen och inte satt inne och gömde sig. Amelia är gladeligen ute på balkongen i ur och skur men matte är inte lika road.

 photo sondag5_zpsgrtbxbe7.jpg
Möblerade om och tömde ur lite krukor som stått med jord i sen i höstas. Amelia spanar bakom stolen och övervakar som sagt att matte gör rätt. Viktigt att inget blir fel på "hennes" balkong.

 photo sondag6_zpslrdwc2rg.jpg
 photo sondag7_zpsjbwp1de6.jpg
Testar att det kommer tillräckligt mycket sol på nosen när man sitter i stolen?

 photo sondag8_zpsbc9l8l6i.jpg
 photo sondag9_zps0iinft21.jpg
Jag firade att det är Ålands flaggas dag idag med en flaggbakelse och min sidekick låg och vilade i stolen mitt emot. Tur att Simon inte var hemma idag, för i så fall hade han fått stått och fikat för vi har just nu bara två stolar till utebordet. Så kan det gå. Nu känner jag att solen har gjort sitt, så det är dags att gå och lägga sig! Nattinatt på er! ♥

lördag 25 april 2015

En liten gissningslek!

 photo raka_zps6b35a6b9.jpg

Ni kanske vill ha lite info som hjälp.
Räkan är beräknad till den 25/5.
Jag föddes en vecka före beräknad tid, var 51 cm lång och vägde 3640g.
Simon var 50 cm lång och vägde 3630g när han föddes.

GISSA PÅ!Maria
Mamma/Mormor
Alexandra (faster)
Hanna
Eve
Mimi
Anna B
Jenny (moster)
Jonna
Julia Lindfors
Elin
Sandra ("faster")
Tomas N
Maddo
Petra Eriksson
Matias

14 maj - Pojke - 51 cm - 3422 g
20 maj - Pojke - 52 cm - 3650 g
21 maj - Flicka - 51 cm - 3865 g
22 maj - Pojke - 50 cm - 3600 g
23 maj - Pojke - 50 cm - 3650 g
24 maj - Pojke - 49 cm - 3500 g
26 maj - Pojke - 49,5 cm - 3177 g
27 maj -Pojke - 51,7 cm - 3587 g
27 maj - Flicka - 50 cm - 3530 g
27 maj - Pojke - 51 cm - 3750 g
28 maj - Pojke - 50 cm - 3500 g
29 maj - Flicka - 49 cm - 3642 g
29 maj - Flicka - 49cm - 3800g
29 maj - Flicka - 48,5 cm - 3250g
3 juni - Flicka - 50 cm - 3340 g
3 juni - Pojke - 48 cm - 3750 g

fredag 24 april 2015

Att vara mammaledig har sina stunder.

 photo 2_zpsacrfiher.jpg
Mina mammalediga dagar travar på och nu har det gått en hel vecka sen jag var sista dagen på jobbet. Känns fortfarande konstigt och flera morgnar har jag vaknat med ett ryck och tänkt att jag försovit mig eller så har jag kvällen innan tänkt att "nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar jobba i morgon". Undrar när jag ska lära mig att jag faktiskt är "ledig" ett tag till?

Hittills idag har jag gjort så lite som möjligt för att vila upp mig efter gårdagens värk. Känner fortfarande att magen blir stenhård så fort jag rör mig, så att vara lugn blir nog dagens fortsatta syssla. Kanske kom värken av att jag skrattade för mycket igår när hanna var här och fikade med mig? I så fall är det ju värt det. 

Det mest produktiva jag gjort är att laga tranbärs- och hallonkräm i morse, så att jag skulle ha någonting gott till lunch. Är någon intresserad av receptet så dyker det snart upp på min och simons matblogg. Lunchen intogs sittande på golvet på balkongen då det var där det var som varmast. Nu ska jag sluta babbla och bege mig ut i solen igen.♥

Min nya vän!

 photo 1_zpsfxgke0t8.jpg
Idag stiftade jag bekantskap med denna grå främling. Vet väldigt lite om kompisen dock, men en lång stund satt vi på varsin sida av staketet och pratade med varandra. Matte tyckte dock att vi kunde hållas på varsin sida i fortsättningen med, vad tråkig hon ska vara tycker jag!

Vecka 36 (35+0)

 photo puss_zpslap4sktl.jpg
Egentligen är jag väl redan i 35+4 just nu när jag skriver detta då jag gömde bort det i början på veckan och sen igår när jag hade tänkt blogga så fick jag så ont mitt i allt så att jag nästan trodde att Räkan var på väg ut. Så fick ringa till Simon och säga att han gärna fick komma hem och sova ifall det skulle bli värre, även om han hade tänkt stanna ombord över natten. Har sovit gott hela natten i alla fall och idag känns det betydligt bättre.

Libero skriver denna vecka att bebis är lika stor som en medelstor pumpa och att den borde väga 2800g. Bebis har flyttat sig längre ner i bäckenet och de flesta ligger med huvudet neråt, annars är det på tiden att göra ett vändningsförsök.

Nästa vecka väntar sista ultraljudet för oss och då ska det uppskattas hur mycket Räkan väger just nu och även kollas att allt ser bra ut. Spännande tider!

fredag 17 april 2015

Första dagen som mammaledig.

 photo dag1_zps8v8ycdgw.jpg
Snart har första dagen som mammaledig gått då och det känns som om jag har varit på språng i princip hela dagen. Första bilden är tagen 05.45 och jag står och väntar på att Simon ska bli färdig så att vi kan åka in till stan för lite morgonshopping. Hittade lite smått och gott men mer om det sen. Efter shoppandet så bjöd jag herrn på frukost på Sittkoffska gården. Det var en nöjd kille och en nöjd tjej som åkte hem och vilade en stund på soffan. Vid tvåtiden åkte jag iväg för att dejta min frisör och bli lite vårfräsch i håret. Som ni ser lekte jag ufo en stund!

 photo dag2_zpsihwlv1cx.jpg
Nöjd tjej visar upp nya håret. Är som vanligt enormt nöjd när jag har varit till Io och klippt/färgat. Hämtade ett paket på posten innan jag åkte hem igen och möttes av paket två i postlådan. Paket ett innehöll mina målarböcker från Adlibris och paket två innehöll en liten sommarpresent åt Otto om de nu passar på hans fötter. Sen hade även nya numret av hembakat landat i brevlådan så nu vet jag vad jag gör ikväll.

 photo dag3_zpsyceagzdv.jpg
Så över till vad jag hittade i morse. Köpte ett par skor på Zko som var på 70% rea (för jag behövde ju verkligen fler par skor) och sen var vi till Fyndet och hittade en hamburgerpress och ett spagettimått så nu är det slut på det ständiga funderandet om att det kokas för mycket eller för lite spagetti här hemma. Har suttit ute med katten på balkongen en stund och njutit av solen och ska nog återgå till att göra det medan den fortfarande lyser lite på den sidan. Puss på er!

onsdag 15 april 2015

Påsken 2015

 photo pask1_zpseaj59wmv.jpg
Tömde kameran på de få bilder jag tog under påskhelgen. Konstaterade att dethär med att vara gravid och fotografera inte är det lättaste för mig. Såg en hel del finheter som jag skulle velat fotografera, men att krypa på marken är inte helt lätt eller skönt med en mage som är i vägen.

 photo pask2_zpskj8epidf.jpg
Flyttade i alla fall på ett litet dass under påsken. Eller dasset är väl normalstort förstås. Och jag flyttade inte så mycket utan gick mest efter traktorn och kollade att det lilla helighuset gick fritt vid husväggar, kvistar och övrigt.

 photo pask3_zpslbn0mt9y.jpg
 photo pask4_zpsn9slaymr.jpg
 photo pask5_zpsj2seid1s.jpg
Ett av årets påskris. Hade även ett på golvet inne som Amelia fick roa sig med bäst hon ville. Några krossade ägg blev det.

 photo pask6_zpsmkyz2rbn.jpg
Kameraskygg dam...

 photo pask7_zpsp97tfeop.jpg
 photo pask8_zpslciqscyx.jpg
Att vara ute i koppel och sele är inte favoriten, men det börjar helt klart gå bättre.

 photo pask9_zpsznsxn5ca.jpg
Amelia spanar in dasset.

 photo pask10_zpsqnneoaaz.jpg
Många kattbilder blev det, som vanligt.

Vecka 35 (34+1)

 photo 35_zpshofw0y8q.jpg
Veckorna travar fram fortare än jag riktigt hinner med. Statistiken i min iPhone-app visar att det är 40 dagar kvar till BF och att 85,7% av graviditeten har passerat. I morgon jobbar jag dessutom sista dagen före mammaledigheten och det känns kluvet. Vad ska jag nu göra på dagarna i väntan på Räkan? Säkert lyckas jag fylla upp dagarna med pyssel, men just nu vet jag inte riktigt vad så jag får ta dagen som den kommer kanske. Njuta av ledighet, tystnad och att bara kunna ta det lugnt.

Hos Libero skriver de att barnet just nu är lika stort som en medelstor pumpa och att det har börjat få ont om plats där inne. Har själv börjat märka av platsbristen då sparkandet har övergått till att buffa lite och så fort Räkan rör sig så ändrar hela magen form! Sen trycker h*n mot nedersta revbenet allt oftare vilket innebär att jag har svårt att sitta bekvämt längre stunder och måste ställa mig upp och gå lite titt som tätt för att plutten där inne ska ändra position.

tisdag 7 april 2015

Dagens tjockis i v.34 (33+0)

 photo tjockis_zpsxqb7wdhs.jpg
Dagens tjockis i en relativt skrynklig klänning. Börjar inse att min garderob är en aning begränsad, men det känns inte lönt att köpa nya kläder nu när det "bara" är 48 dagar kvar tills Räkan beräknas lämna sin bostad så får försöka lösa det ändå. I värsta fall har ju Simon en garderob också. Enligt Liberos hemsida är barnet nu fullt utvecklat och dess kropp har fått sina rätta proportioner. Det har blivit starkare och mamman kan känna rörelserna ännu tydligare än förut, och det måste jag säga att jag gör. Och ont gör det.

När jag kom hem från jobbet idag så var jag slut som ett litet knytt och hade helst lagt mig i fosterställning på soffan eller i sängen, men jag trotsade tröttheten och lagade lite middag. Fick bli kasslerstroganoff och pasta, och om jag orkar så kommer receptet upp på matbloggen i morgon. Kanske ska se till att den får lite fart också innan den råkar bli en barnmatsblogg! Nu ska jag bara ta tag i disken innan det är dags att ta natt. Puss på er!

söndag 5 april 2015

Dethär med att vara ständigt närvarande.

 photo c1_zps0fgrphjz.jpg
 photo c2_zpsewynoqg7.jpg
 photo c3_zpsst2gvwlv.jpg
 photo c4_zpsg3zvuee6.jpg
 photo c5_zpsl9gb6jez.jpg
 photo c6_zpswzg1bofm.jpg
Hon kan det här med miner, vår lilla Amelia. Jag höll på städade min garderob och hon följde mig med blicken för varje steg jag tog, så jag passade på att ta fram kameran och ta några bilder på hennes olika miner.

fredag 3 april 2015

Glad påsk till alla mina fina läsare!

 photo hoppy_zpsnhivsvjp.jpg
Amelia önskar alla i sin fääänclub en riktigt glad påsk och hoppas att ni äter massor med godis.

Matte/mamma/bloggaren själv tänkte bara nämna lite kort om gårdagens besök hos barnmorskan ifall någon är nyfiken att läsa. Allt såg bra ut och hjärtat slog på fint precis som det brukar och Räkan låg fortfarande med huvudet neråt. Mitt järnvärde hade äntligen stigit till en normal nivå. En kvinna ska ha mellan 120-155 gram hemoglobin per liter blod, och mitt värde har legat på 109-113 så det har ju varit rätt lågt. Igår när hon mätte så var mitt värde uppe på 120 så hon var nöjd och tyckte att jag absolut skulle vara värd ett påskägg i helgen! Woho!

Nu ska jag packa in knorran och mig själv i bilen och dra iväg på en liten roadtrip. Gla' påsk på er alla!

Julfotograferingen 2014

 photo b1_zpsvdh5ttrw.jpg
 photo b2_zpsj4qcxen3.jpg
 photo b3_zpsfki6basz.jpg
 photo b4_zpsfqpfn4ju.jpg
 photo b5_zpsshliged8.jpg
 photo b6_zpsycxfaajd.jpg
Här ser ni jakten på det perfekta julkortet, en jakt som visade sig vara helt jäkla omöjlig med denna lilltjej. Nå, bättre lycka nästa gång kanske!

torsdag 2 april 2015

Älskade solkatt ♥

 photo a1_zpsyagqf6cz.jpg
 photo a2_zpsnvp1uqdb.jpg
 photo a3_zpstn4oruqk.jpg
Amelia passade på att busa loss i sitt klösträd när solen sken in en dag i november. Fina lillkisse ♥

onsdag 1 april 2015

Vecka 33 (32+0)

 photo 33_zpsp0yqabwc.jpg
Vart tar dessa veckor vägen? Igår gick vi in i vecka 33 (32+0) och det innebär att det var bara 55 dagar kvar till BF. Räkan börjar få lite trångt där inne tror jag och försöker som bäst bygga ut genom att möblera om revbenen på min högra sida och det är verkligen inte skönt.

Enligt Liberos hemsida så är barnet lika stor som en honungsmelon just nu och det står även att de flesta barnen nu har vänt sig med huvudet neråt om man är förstföderska. Räkan låg med huvudet neråt redan när vi var till rådgivningen sist och jag hoppas på att h*n ligger kvar så faktiskt då jag har haft lättare att både andas och böja mig sen dess. Det viktigaste är förstås att räkan mår bra och att hjärtljuden tickar på som de ska och det får vi veta imorgon när det är dags för besök hos barnmorskan igen ♥

Små, små fågelungar sova i sitt bo.

 photo m1_zpsuehedmm4.jpg
 photo m2_zpso6etokmx.jpg
 photo m3_zpscwkzgbqn.jpg
 photo m4_zps4yzusmjw.jpg
 photo m5_zpsqdqkac2i.jpg
Städade lite i mitt arkiv igen och hittade dessa bilder på lillfröken från november 2014.