tisdag 24 februari 2015

Hej och välkommen vecka 28.

Idag går vi in i vecka 28 (27+0) och det är enligt appen i telefonen "bara" 90 dagar kvar till BF. Försöker dagligen förtränga tanken på att Räkan ska ut på ett eller annat sätt, men det kryper bara närmare så det är nog dags att ta tjuren vid hornen och förlika sig med tanken. H*n ska ut och det kommer med högsta sannolikhet göra ont, men det kommer vara värt det i slutändan. Tänk att om ganska exakt 3 månader (om jag inte går över tiden) har vi vårt lilltroll här hos oss ♥

måndag 23 februari 2015

Det var bokrea igen ja!

Fick ett litet mail förra veckan om att det gick att förhandsboka reaböcker på adlibris bokrea och jag som inte skulle ha någonting fick ändå för mig att jag skulle klicka mig in och kika om det fanns någonting spännande. Jag och mitt högra pekfinger var dock inte helt överens denna gång, och några klick senare så var dessa böcker förhandsbokade och efter onsdag borde de förhoppningsvis dyka upp. Jag längtar! Mest förväntningar har jag på boken "Mera Vego" som jag hört mycket gott om!

söndag 22 februari 2015

Cravings och "anti-cravings"

Hanna bad mig skriva nått om graviditeten och vad jag har för cravings än så länge. Jag fick faktiskt fundera en bra stund innan jag kom på vad jag skulle skriva om detta då det inte varit så självklart och tydligt som vissa får det att låta ibland.

CRAVINGS

På bilden (som jag lånade härifrån) syns det enda jag hittills kan säga att jag haft som craving. Apelsiner skulle jag kunna äta i mängder alla dagar om det inte var för att det tar sån tid att skala dem och att jag får så torra och fnasiga händer av skalandet. Fast egentligen skulle jag väl säga att jag är sugen på all sorts frukt och det är viktigt att den är kall!! Förvarar apelsiner och det mesta annat i fruktväg i kylen för att få den så kall som möjligt. Har till och med övervägt att slänga in frukten i frysen, men där gick nog ändå gränsen. Att skala en fryst apelsin, hur lätt är det egentligen?

Sen har jag varit sugen till och ifrån på två saker jag inte får äta, brieost och leverlåda. Skulle väl inte direkt räkna det till cravings utan det handlar nog mer om att jag vill men vet att jag inte får äta det och då bli det lite extra retsamt.


ANTI-CRAVINGS
Dessa anti-cravings har varit och är desto fler. Det handlar inte heller om saker jag inte klarar av att äta, utan jag äter nog det mesta jag får faktiskt, men dofter (eller numera lukter/stanker) har blivit ett problem. Näsan har blivit oerhört känslig och saker som jag tidigare tyckte att doftade gott kan jag nu inte vara i närheten av. För att nämna några:
  • Kaffe.
    Tidigare kunde jag tycka att kaffe doftade gott, speciellt doften av ett nyöppnat kaffepaket. Nu har det varit en av de lukter som ställt till mest problem då jag stundvis haft svårt att sitta med mina kollegor på kafferasten utan att må illa. Denna känslighet har som tur är blivit bättre ju fler veckor som har passerat.
  • Stekt kött och framför allt stekt bacon.
    Lukten av stekt bacon kan jag inte alls med och inte heller lukten när man steket kött eller fisk. Jag äter gladeligen bacon, kött och fisk bara jag slipper vara med när det tillagas. Det underliga är att doften av stekt kyckling inte alls stör mig.
  • Simons skäggolja och deodorant.
    Det måste väl skrivas hit det med. Simon fick en skäggolja i julklapp och lukten av den är inte alls vad min näsa uppskattar. Jag tycker att den luktar oregano och det gör mig lätt illamående. Deodoranten tycker jag egentligen inte att lukta illa, men jag upplever doften så stark och intensiv att jag kan känna den när jag står i köket och han sitter i kontoret. Tänk då när vi båda sitter i bilen relativt nära varandra, det är då det blir en aning jobbigt. 
Det finns garanterat fler saker jag har obehag för, men jag orkar inte rada upp fler just nu. Det enda jag kan komma på som jag har lite avsmak på och kanske inte väljer att äta i första taget är saker med mycket grädde. Till exempel kan tanken på pannacotta göra så att jag får en lätt känsla av illamående, men sen när den serveras så kan jag äta det utan problem.

lördag 21 februari 2015

Stort grattis!

Dessa år har gått upp å ner med bloggandet, men den hänger kvar i alla fall. Så stort grattis till bloggen, vi ska försöka överleva lika många år till.

tisdag 17 februari 2015

Sur katt i tratt (och heldräkt)


Det var en inte allt för glad katt som hade både tratt och racingdräkt i höstas efter kastreringen. Men förbaskat söt var hon i alla fall i sin dräkt med polokrage ♥

tisdag 3 februari 2015

Amelia möter Otto.

Hade Jonna och Otto här på besök en eftermiddag i höstas. Amelia var lagom nöjd med att bebisen följde efter henne överallt dit hon gick. Bebisen var dock desto nöjdare! ♥

måndag 2 februari 2015

Fröken fiskar.


Ge mig uppmärksamhet, tack!

Kan man inte sova, så bloggar man lite till istället.

I morse när jag låg och kikade på tv så kom Amelia krypande upp i min famn och la sig tillrätta rakt över magen och visade tydligt att det var viktigare att titta på henne än att se på nått skitprogram på tv. När jag sen tog iPaden för att försöka ta en bild så klappade hon mig snällt på kinden med tassen och satte nosen i vädret. Kära lilla katt, jag ser dig nog! ♥

söndag 1 februari 2015

Stockholm Tens 2014

Här kommer lite mer rugbybilder från i somras, fast från ett annat tillfälle. Jag, Simon och Ruben packade in oss i min lilla rallyGolf och brummade iväg till Stockholm över dagen. Först var vi en vända till IKEA och köpte en byrå och sen styrde vi bilen mot Årsta och evenemanget Stockholm Tens där killarna skulle spela lite. Jag hade lånat ett teleobjektiv av Mimi denna gång, så bilderna blev betydligt bättre även om jag var ovan med objektivet! Någon sportfotograf blir det aldrig av mig!


Dessa två bilder som är skapligt suddiga har jag bara med av den enkla anledningen att ni ska se hur gigantisk killen i gula och svarta kläder är. Det var någon sorts tävling bland de andra spelarna har jag för mig. Den som fick omkull den långa killen vann ett visst antal öl! Tror dock inte det var någon som lyckades! Tycker dessutom sista bilden är lite rolig när de två killarna i rödrandigt flyger åt alla håll!

"En kaka om dagen är bra för magen" - Räkan

Eftersom det har varit trist och grått ute hela dagen så valde jag att stanna inne och baka idag. kändes inte lockande att gå ut när det som kommer från himlen direkt blir snömodd på marken. Paddan fick assistera kokbok eftersom jag inte orkade koppla i skrivaren och skriva ut receptet.

Om någon har missat att jag tycker om rosa, så påminner jag om det nu!

Sidekick höll sig på behörigt avstånd från den varma spisen, tacksamt nog!

Ett av momenten i bakandet. Jag är lite kär i min pyttelilla slickepott!

I med några hallon i smeten. Det stod en näve, men jag tryckte nog i två för det är ju hallonen som gör det!

Mer rosa i mitt kök, tror ni att Simon är nöjd? (;

Medans kakan stod i ugnen passade jag på att ta vara på disken. Eller rättare sagt så plockade jag in det mesta i diskmaskinen.

Katten passade på att ta lite luft och spana på den läskiga plogbilen som drog förbi i en ruskig fart. Tror faktiskt inte att den körde 50 som det är här utanför, men de kanske har egna lagar och regler?

Efter gräddningen! Nu ska den bara stå i kylen i några timmar (gärna över natten) innan den är så stadig att den får ätas.