onsdag 20 mars 2013

Hejåhå, här händer det grejer.

Ibland händer det och det är att man springer på drömbilen trots att man egentligen inte är i nått enormt behov av en bil. Eller Simon anser ju att vi behöver varsin bil, så att han slipper sitta isolerad hemma de veckor han är hemma på ledigt. Så nu är jag, eller eeeh... VI, ägare till denna vita lilla sötnos. Har just varit ut på en första provtur och nu är jag helt lyrisk. Kärlek ♥

måndag 18 mars 2013

Det börjar bli ordning i kaoset.

Under förra veckan så växte ett skrivbord sakta fram här hemma i lägenheten. Eller själva skrivbordet växte fram redan på söndagen innan Simon åkte på jobb, men under den gångna veckan så har det fyllts på med mer grejer på det för varje dag som gått. Antalet ouppackade flyttlådor har minskat, och nu börjar det kännas som om jag har koll på var mina grejer finns igen. Saknas som sagt bara ett par hurtsar under skrivborden så är det perfekt sen. Åh, jag är så nöjd!

När jag tittar på sista bilden inser jag dock att det behövs någonting på väggen ovanför min dator. Det får jag nog klura lite mer på vad det skulle kunna tänkas vara.

Shopping i Uppsala ♥

Var en sväng med storasyster och Matias till Uppsala den 9 mars. Var egentligen bara med som sällskap, men lite grejer fick följa med hem trots det.

Nya soffkuddar med lite mer färg än våra gamla. Betydligt mer sovvänliga är de också och det är otroligt viktigt tycker jag. Dessa är från IKEA.

Lite plastburkar förstås, det kan alltid vara bra att ha. Dessa är från biltema.

En lamineringsmaskin och två storlekar på lamineringsfickor. Även detta från Biltema.

Nytt duschdraperi då det som hängde här när vi flyttade in var så fult/tråkigt. Det här kommer från Lagerhaus och piggar verkligen upp hela badrummet.

En ugglemugg att ha på jobbet. Lagerhaus den med.

Och såklart, nagellack. Trodde någon att jag skulle lyckas komma hem från Sverige utan minst ett nagellack?! Nej, jag tänkte väl det. Lacken kommer i alla fall från GinaTricot.

söndag 17 mars 2013

Du är så fin.

För snart två veckor sen fick vi hem vår nya soffa från MIO, och vad vi är nöjda med den. Blev ett sånt lyft i lägenheten, och nu känns inte soffbordet lika felplacerat längre som det gjorde med gamla soffan. Soffbordet som saknas på bilden, men jag lovar att när vi är klara i lägenheten ska det komma lite bilder om det är någon som är intresserad?

I Knew You Were Trouble ♫

Hittade en lista hos Hanna W, och tänkte fördriva lite söndag med att besvara den. Sen har jag faktiskt bara 300 blogginlägg kvar att läsa!

När vaknade du i morse? 
Jag vaknade vid 06 och var inte jättenöjd med det faktiskt. Detta på grund av att jag somnade först vid 2-tiden av olika anledningar.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Jag funderade på vilken tid jag skulle vara på jobbet, men insåg ganska fort att det var söndag. Sen låg jag och funderade på vilken färg jag ska måla naglarna i osv.

Har du ringt nån i morse, vem och vad sa ni?
Nej, jag har inte ringt någon idag alls. Skulle det inte varit för att jag gått runt och pratat för mig själv ett par gånger idag så skulle jag varit helt tyst också.

Vilket humör är du på?
Helt okej humör faktiskt. Älsklingen kommer hem från jobb ikväll och det är måndag i morgon. Det enda som sänker mitt humör lite är att snuvan inte vill ge med sig, men febern är i alla fall borta nu!

Har du ont någonstans?
Nej, inte vad jag kan märka av.

Om du fick välja att äta vad som helst just nu vad skulle du välja?
Då skulle jag välja glass på grund av att jag fortfarande har lite ont i halsen.

Vad var det sista du köpte när du drog ditt kort?
Mat på S-Market.
Vilken var den första hemsidan du gick in på?
Måste väl vara min egen blogg det.

Vad ska du göra ikväll?
Hålla mig vaken tills det är dags att hämta älsklingen.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Idag blev det Avicii - Levels som blev den första jag lyssnade på.

Vad tycker du om din blogg?
Just nu känns den mest tråkig, men jag försöker på nått vis komma i fas med blogg/jobb/umgänge/hemmastök. När det är på grej så tror jag det blir riktigt bra.

Vad gjorde du för exakt en vecka sen, vid den här tiden?
Jag höll på plockade upp de grejer jag shoppat i Uppsala.

Tror du att du kommer få en komplimang idag och i så fall för vad?
 Jag vet faktiskt inte, jag får väl vänta och se! ♥

När fotade du något senast, och vad?
Igår fotade jag lite smått här hemma i lägenheten.

Vad har du gjort av med pengar idag?
Ingenting faktiskt.

Om du sträcker ut ditt ben, vad når du då med foten?
En subwoofer. Eller jag använder den ju som fotpall hela tiden, vibrerar sådär trevligt under fötterna.

Vad har du på dig idag?
Baggyjeans, långt linne, t-shirt och så underkläder.

Pyssel, pyssel och mera pyssel.

Det här med att kombinera jobb och att blogga/läsa bloggar har jag inte klurat ut riktigt ännu, så därför har det blivit lite dött här de senaste veckorna. När jag går in på bloglovin så ser jag talet 600 hånskratta lite smått åt mig och jag har försökt läsa undan lite smått, men det går inte heller så fort då jag har så mycket annat i lägenheten att plocka med. Nu börjar det äntligen se lite bättre ut hemma, men det finns fortfarande några lådor här och där som inte är uppackade.

Ikväll kommer älsklingen hem igen, och det ska bli så skönt för jag har verkligen saknat honom även om jag har haft mycket med jobbet och hemma under veckan som gick. Under den kommande veckan så har jag bestämt att vi ska ge oss ut på jakt efter nå trevliga och praktiska hurtsar eller liknande att ha under skrivbordet men det verkar vara en omöjlighet att hitta någonting som passar både mig och Simon i smaken. Får se om vi lyckas, men tips mottages med tacksamhet!

söndag 10 mars 2013

Mycket fika har det blivit...

Ja, som rubriken skvallrar som så har det blivit mycket fika under de månader som jag och Maria skrivit på vårt examensarbete. På bilderna ovan ser ni en liten del av alla de kaffemuggar som passerat genom våra pluggtillfällen. Alla fick dock inte vara med då jag inte hade alla bilder på telefonen och inte orkade leta fram hårddisken just nu. Ibland fick vi även ett infall att tidsmärka alla muggar.

Varför skriver jag då detta inlägg egentligen? 
Jo, för att jag och Maria i fredags fick reda på att vårt examensarbete är GODKÄNT! Woopwoop! Nu är det bara att vänta på att uppsatsen laddas upp på DiVA och sen kan vi söka ut våra examensbevis. Mer om detta kan ni läsa här inne hos Maria, då hon skriver lite mer utförlig om vad som hänt sen sist. Så vi har officiellt skapat oss en egen examensdag och det är idag den 10 mars. Fyfan vad vi är bra! ♥

måndag 4 mars 2013

Utanför mina fönster.

Hanna framförde en liten önskan om att jag skulle visa "utsikten" från våra fönster, så här kommer det lite bilder! Som tur är tog jag bilderna precis innan det började vräka ner snö i lördags, annars hade man inte sett så mycket av vad som är vad.

Rakt ut genom glaset på balkongen ser man detta. En gångväg, en tvättställning och några bilar på parkeringen. På grund av att det blåste storm så orkade jag inte öppna glaspartierna, så därför blev det lite ränder i bilderna.

Tittar man lite snett ut från balkongen så ser man ännu lite mer av parkeringen, men då ser man även ut över sjön. Tittar man åt rätt håll så ser man faktiskt Kobba Klintar riktigt tydligt.

Såhär ser det ut om man tittar ut genom det egentliga fönstret. Ska bli så roligt att få pyssla lite på balkongen senare i vår, och plantera lite blommor och kanske ha en ampel med jordgubbar. Omnomnom.

Här har vi då utsikten från köksfönstret. Inte jätteintressant just nu kanske, men i vår och sommar blir det nog fint här i alla fall.

Och till sist har vi utsikten från badrummet och där utanför går alltså gångvägen förbi. Även här blir det säkert finare till våren, så jag tror att jag får ta nya bilder då så att jag har någonting att jämföra med. Sovrummet orkade jag inte fotografera då det i princip är exakt samma utsikt som från köksfönstret.

söndag 3 mars 2013

Tjejkväll ♥

Förra helgen hade vi tjejkväll ute hos Jonna. Det var otroligt mysigt, synd bara att Eve inte kunde vara med. Singstar var inte så nyttigt för min hals som hade hostat i flera dagar då, men det var roligt ändå. När jag kom hem senare på kvällen så visade det sig att Simon lät likadant på grund av karaokesång på dinos. Kråkklubben ♥

lördag 2 mars 2013

Gula små sötsaker.

Bakade lite cupcakes till förra veckans tjejkväll. Vaniljcupcakes med citronfrosting. ♥